![]() |
|
![]() |
#484 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-09-2008
|
Kızların lalesi ile benim lalem yarışıyor bakalım ilk önce hangisi çiçek verecek. Siz ne dersiniz ![]() Benim lalem ![]() Kızların lalesi ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#488 |
Ağaç Dostu
|
Rengi çok güzelmiş Orkun bey bu kadar beklemeye sanırım benim bir tanecik lalem çiçek verecek tabi kızların lalesi benimkinden önce açacak görünüyor ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#490 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-10-2008
|
Laleleriniz DARVİN HİBRİT cinsi pink impression laledir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#491 |
Ağaçsever
|
Teşekkür ederim bu güzel ayrıntı için. Tam olarak bu noktada bir sorum var aslında; Seneye tekrar aynı verim'i elde edebilir miyim? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#493 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Cicada. Ben de Ankara'dayım. Gerçi biraz rakım yüksek (1100 mt) ama bizde halen yaprak oluşumu var. Bir fotoğraf gönderir misiniz? Birde soğanları ne zaman diktiniz? Uç verme deyince topraktan çıkmalarını mı kastediyorsunuz? Düzenleyen k_donmez : 23-02-2010 saat 14:43 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#494 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-06-2009
|
Biz de 100 civarı ektik saksılara bu sene Ankara'da. Hep dışarıda idi, 19 kasım'da ektik biz. Şu an erkenci türler uç vermeye başladılar. Beyazlarda uç verme oranı yüzde 100. Pembeler ve sarılar daha geçciler ama dayanamadım onların da topraklarını kazıp hafifçe baktım ki toprak altından uç gelmekte. Dışarda duruyorlar bizimkiler, havalar bir hafta daha gayet ılık geçecek artık marttaki bir kaç soğuktan başka aşırı soğuk olmaz sanırım, mart ayı içinde çiçekli göreceğiz gibi lalelerimizi. Hepsi aynı tür değil ise farklı zamanlarda çıkmaları normal gibi görünüyorlar. Bazıları ikili falan da çıkmış ayrıca umarım beklediğimiz güzellikte olurlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#496 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-10-2008
|
MUHTEMELEN aynı verimi alamazsınız çünkü iyi bakmanız lazım ki soğanını tekrar irileştirmeniz gerekir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#497 |
Ağaç Dostu
|
Demekki laleleri biraz gaza getirmek lazımmış. Yarışı kızların lalesi kazandı ama yarışma dışındaki lalede çiçek tomurcuğu vermiş diğerleride peşindeler yakında onlarda açar. Frezyalarda onlara imrenmiş ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#498 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 24-10-2009
|
Benim 40 a yakın lalelerimden 3 tanesi ve arkadaşa verdigimden 4 taneden bir tanesi açmış ve hepsi beyaz hiç renkli yok keşke resmi koyabilsem buraya kocaman bir şey harika bir duygu ve digerlerinin merakı başladı acaba onlardamı beyazdır ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#499 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-03-2009
|
Bunlarda lalelerimin son halleri. Büyümüye devam ediyorlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#501 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-06-2009
|
![]() Ekim ayının sonunda ektiğim lalerim. Gölge yerde kalanlar açmadı. Yağmurlar olumsuz etkiledi onları, sanırım soğanları çürüdü. Açmakta olan lalelerimi iyi ki resimlemişim. İki gün evde yoktum. Geldiğimde koparmışlardı onları ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#502 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-06-2009
|
Yine açtığını göremediğim lalem ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#503 |
Ağaç Dostu
|
İşte ülkemizde bir sorun da bu. Geçmiş olsun. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#507 |
Ağaç Dostu
|
Selam, lale sapının uzun olmasını sağlamak için yapılacak birşey var mıdır? Uç verdikten sonra sulama nasıl olmalıdır lalede? Su yaparaklara değmeli midir? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#508 |
Ağaç Dostu.
|
Lale de sap uzaması; değişik faktörlere bağlıdır. Soğanın depoda veya dikim sonrası yeterli soğuk alması, dikimden sonra köklenmesi, düzenli sulama, gonca görüldükten sonra sıcaklık , soğanın iriliği vs. Sulama fark etmiyor, köklerin yeterli suyu alması, çamur içinde değil nemli ortamda kalması önemli. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#509 |
Ağaç Dostu
|
Bizim laleler de açmaya başladı. Bunlar balkonun daha güneşli tarafındakiler; sanırım bu nedenle erken açtı. Bir de gölge taraftakiler var ki onların boyu çok uzamasına rağmen yeni tomurcuk çıkarıyorlar. Bunlar akşam ve sabah erken saatlerde gerçek lale şeklinde olup, öğlen sıcağında ayçiçeği tipine bürünüyorlar ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|