![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-06-2009
|
Sn.k donmez derine ekmedim ama aralıkta ektim ben ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 | |
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
http://Önemli: Soğanlı bitkilerde so...uşumu ( 1 2 3)Bu başlığa bakınız. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 24-10-2009
|
Arkadaşımdan aldıgım 40 a yakın lale soganlarımın nerdeyse tamamı topragın yüzüne çıkdı ama anlamadıgım yetişmelerindeki farklar neden kaynaklanıyor. Hepsi balkonda aynı zamanda sulanıyorlar saklıları farklı ondan olabilirmi ama bu kadar fark olmaması lazım bana göre. İçlerinden bir tanesinin nerdeyse lalesini göstermek üzereyken bazıları daha yeni topraga çıkmaya başladı nerde yanlış yapıyorum bilmiyorum. Bu konuda yardımcı olursanız memnun olurum. Resimlerde aralarındaki farkları rahatca görebilirsiniz umarım. Düzenleyen malina : 08-02-2010 saat 22:44 Neden: Fotoğrafları foruma yükleyin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 | |
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
2. Farklı çeşitler farklı zamanda gelişir. Çeşitleri farklıdır. 3. Diktikten sonra köklenmeleri farklı olabilir. Yani sizin hatanız değil. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-09-2008
|
Yok sanırım ya ben bir türlü lale görmeyeceğim. Ya da hepsi bir anda fışkıracak ama bir tanesine bile razıyım ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 03-10-2009
|
Merhabalar, Bende 10. ayda lale ekmiştim, aralık ayında filiz verdiler.Şu an da 5 cm kadar oldular. Nisan-Mayıs gibi açıcaklar ama boyları o zamana kadar yeterince uzamayacak gibime geliyor.Ne yapmam gerekir.Ne tavsiye edersiniz.Bu arada İstanbulda yaşıyorum,lalelerim balkonumda. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 | |
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-06-2009
|
Merhaba, bizim laleler de başlarını göstermeye başladılar. Yer Ankara. Etiketlemiştik ekerken, beyaz türün hepsi aynı anda çıkıyor daha tam çıkmayan da var 3 cm yükselen de var. Bir iki hafta içerisinde sanırım ne kadarı tutacak anlarız. Her türün çıkış zamanı da farklı oluyor çünkü. Yalnız bu laleler Ankara'daki yalancı bahar ile çıktılar umarım havalar biraz daha serinler yoksa düzensiz büyüyeceklermiş gibi geliyor. Bakalım sap gelişimleri nasıl olacak. Ankara'daki adamakıllı topu topu bir kar yağışında üstlerine kar atarak örtü de yapmıştım. Filizlenme ile çiçek açma arasında ne kadar bir süre oluyor acaba? Filizlenmeden sonraki sulama ihtiyacı aynı mıdır? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Ağaç Dostu
|
Kızların lalesi ile benim lalem yarışıyor bakalım ilk önce hangisi çiçek verecek. Siz ne dersiniz ![]() Benim lalem ![]() Kızların lalesi ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Ağaç Dostu
|
Rengi çok güzelmiş Orkun bey bu kadar beklemeye sanırım benim bir tanecik lalem çiçek verecek tabi kızların lalesi benimkinden önce açacak görünüyor ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-10-2008
|
Laleleriniz DARVİN HİBRİT cinsi pink impression laledir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Ağaçsever
|
Teşekkür ederim bu güzel ayrıntı için. Tam olarak bu noktada bir sorum var aslında; Seneye tekrar aynı verim'i elde edebilir miyim? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-10-2008
|
MUHTEMELEN aynı verimi alamazsınız çünkü iyi bakmanız lazım ki soğanını tekrar irileştirmeniz gerekir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 06-08-2009
|
Laleleri çiçekleri geçince kesip atınız..Normal sulama işlemini nisan sonuna kadar devam ettiriniz..Lalelerin yaprakları sararıp kurumaya başlayınca sulamaya son veriniz..Ağustos ayı sonunda saksı topraklarını döküp,içindeki soğanların durumuna bakınız..Lekeli,kof,çürük olanlar varsa çöpe atınız..Sağlam soğanları gölgeli bir yerde ve mümkünse bir file içinde (hava alması için)bekletiniz..Ekim-kasım ayında en iri soğanları toprağını yenilediğiniz saksılarda 10 cm. arayla ekiniz..Bunlardan aynen bu yılki çiçekleri alırsınız..İri,ana soğanların etrafında oluşan yavru soğanları da 5'er cm. arayla ayrı saksılara ekiniz.Bunlar seneye irileşip çiçek verir büyüklüğe ulaşacaktır. Bunları uygularsanız seneye aynı güzelliği, verimi görmemeniz için bir neden yoktur sayın Blues88.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|