![]() |
|
![]() |
#542 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 04-04-2008
|
bugün Istanbul Lale Festivali kapsamında, dagıtılan Lale'lerden aldık Emirgan'dan Laleler 8 cm çapında, 10 cm yüksekliginde plastik saksılar içerisindeler danışmak istedigim bunları böylece bırakayım mı, yoksa balkonda ki normal saksılara dikeyim mi? ne önerirsiniz ( Laleler açmış durumda) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#543 | |
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#544 | |
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#545 |
Ağaç Dostu.
|
Bu zamanda, Laleler çiçek açarken lale soğanı dikmek mantıklı değil!! Alıp dikseniz bile açma ihtimali zayıftır. Soğuklatılmış olsa bile bu zamana kadar lale soğanı kalmaz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#546 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 04-03-2009
|
Merhaba, geçen gün büyük bir üzüntüyle 4-5 senedir diktiğim lale soğanlarını bu sene dikmeyi unuttuğumu farkettim.. Sizce bu vakitten sonra onları dikmeli mi, yoksa seneye saklamalı mıyım? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#547 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-06-2009
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#548 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 02-10-2009
|
bunlarda benim lalelerim. yaprak bitleri bozdu çiçeklerimi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#552 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 02-10-2009
|
sarı lalelerim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#553 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 29-05-2009
|
SİNCAN ULUSLARARASI LALE FESTİVALİ Sincan Uluslararası Lale Festivali 22-25 Nisan 2010 tarihleri arasında yapılacak. Festivale Avusturalya, Kanada, Japonya ve Hollanda`dan lale üreticileri katılacaklar. Festival programında ayrıca “Osmanlıdan Günümüze Lale” adlı bir sempozyum yapılacak. Festivalde lale ile ilgili resim, heykel ve seramik çalışmalarına da yer verilecek. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#554 | |
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
Uluslar arası bir festivalde lale konusunda ne göstereceğimizi merak ediyorum. Tabi lalesi olmayan bir ülke "Osmanlıdan günümüze lale" sempozyumunda ne söyleyecek onu da merak ediyorum. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#555 |
Ağaç Dostu
|
677 nolu mesajımdaki kırmızı beyaz lalenin kardeşleri de açtı. Yarısı kırmızı beyaz, diğer yarısı da ( Özellikle arasam bulamazdım.) sarı kırmızı açtılar. Minik bodurların son çiçeği ile birlikte sarmaşık gülün gölgesinde keyif yapıyorlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#556 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-04-2008
|
Sayın kgursan Yanlış yaptığımı bile bile dayanamayıp mavi lale soğanı aldım.Mantar ilacı uygulayıp saksıya dikmeyi ve hazirandan sonra sulamamayı düşünüyorum.Seneye kadar birkaç tanesini yaşatabilsem yeter. Önerinizi yazarsanız sevinirim. Saygılarımla ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#557 | |
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
![]() Şu anda lale soğanı dikilmeyeceğini düşünüyorum. İlaç vs. boş işler. Neyse bekletin, bakın biz de görelim. Kolay gelsin. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#558 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-04-2008
|
Paketinin üzerinde mavi renk lale fotoğrafı var.Ben onların yalancısıyım. Saygılarımla ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#559 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-03-2009
|
Bunlar da benim lalelerim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#560 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-04-2010
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#561 |
Ağaç Dostu
|
Bir de ikilemde kaldım ben de bir komşumuzdan lale ve başka bir bitki soğanı aldım.Bir yerden duyduğuma göre soğanları çiçekleri bitince saksının daha dip kısımlarına gömüp(Bu süreçte nemli tutup),mevsimi gelince daha yüzeye çıkarmak gerekiyormuş.Ama ben saksıya ekmek istemiyorum,hava alacak şekilde,serin ve karanlık bir yerde kuru olarak saklasam bir sorun olur mu acaba?Bir de ekmek için en uygun ay hangisidir?Bu konuda tecrübesi olanlar,bilgilerini paylaşırsa sevinirim.Şimdiden teşekkürler.=) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#562 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-04-2010
|
Kasım-şubat ayları bana göre en ideal. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#564 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkür ederim. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#565 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-11-2006
|
Muskariler Lalelerin yanında çok küçük kalmışlar.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#566 |
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 06-08-2009
|
Doğada keşfettiğim,Osmanlı Lalesi'ne çok benzettiğim ama hala ne tür bir lale olduğunu tam anlayamadığım bir lale çeşidinin fotolarını yüklüyorum.. Bu lale ile ilgili İstanbul Üniversitesi Botanik Bahçesi Başkanı Yrd. Doç. Dr. Erdal Üzen'le yazıştım..Bunların Osmanlı Lalesi olmadığı inancında.. Bu lalelerin soğanlarını üretmeye,çoğaltmaya çalışıyorum.. Keşke İstanbul parklarında Hollanda'nın hibrit laleleri yerine bu tür Anadolu'ya has yerli lalelerimiz ekilebilse diyorum içimden: |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#567 |
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 06-08-2009
|
Benim gibi Osmanlı lalesini Tekirdağ'da bulduğunu iddia eden bir başka kişi de Nijat Ayvaz adında bir fotoğraf sanatçısı: http://wowturkey.com/forum/viewtopic.php?t=45524 Yardımcı doçent dr. Erdal Üzen, onun bulduğu lale çeşidinin de Osmanlı lalesi olamıyacağı inancında..Şöyle diyor: “Osmanlı lalesi 200 yıl önce ortadan kalktı. Ama ben hâlâ yaşadığını düşünüyorum. O dönemde laleyi barındıran insanı dahi öldürüyorlardı. Birilerinin sakladığına inanıyorum. Bu düşüncemde ısrarlıyım. Trakya’da olma ihtimali yüksek. Çünkü Osmanlı’nın sürgün yeriydi. Ama doğal bir alanda değil, bir konağın ya da çiftliğin bahçesinde olması lazım. Soğanlı bitkiler bulunduğu yerin iyi olmasına göre şekil ve renk değiştirirler. Nijat Ayvaz çektiği çiçeğin fotoğraflarını gösterdi. Bana göre bu lalenin Trakya lalesi ile ilgisi yakın. Osmanlı lalesi olma ihtimali az. Kesin bilgiyi seneye çiçek açtığında gözlemleyip, gerekli botanik araştırmaları yaptıktan sonra söyleyebiliriz. Lütfen herkes bilime saygı duysun.” Nijat Ayvaz'la da yazışıyorum bu konuda..O çok iddialı bu konuda.. Ama bakınız;benim bulduğum lale mi yoksa onun bulduğumu Osmanlı lale minyatürlerine benziyor..sizler karar verin: http://wowturkey.com/forum/viewtopic...=45524&start=5 http://www.agaclar.net/forum/showpos...&postcount=690 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#568 |
Ağaç Dostu
|
Lale
Sayın kgursan, Sanırım şaka yaptınız. İki sene üst üste beklemesi zordur demek istediniz herhalde. Kusura bakmayın sizin verdiğiniz bilgilere önem vermemiz gerektiği için tekrar ve biraz geç sordum. Elimde Holanda dan gelme lale soğanları var. Onları şimdilik buzdolabının sebze bölümünde bekletiyorum. Doğru mu? Her şey gönlünüzce olsun. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#570 |
Ağaç Dostu.
|
Yanlış!!. Bakınız soğanların depolanması ve preparasyonu başlığı!! |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|