![]() |
|
![]() |
#961 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2012
|
![]() Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#962 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-08-2012
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#963 |
Ağaç Dostu
|
ben sanırım ocak ayında ekmiştim.. emin olmamakla beraber. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#964 |
Ağaç Dostu
|
Hah tam isabet, ben de ocakta ekmiştim, aralıkta (ya da kasım sonuydu) ektiklerimin çiçekleri neredeyse geçecek. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#965 |
Ağaç Dostu
|
demekki erkenci olmak lazım.. napalım daha acemiyim soğanlılarda ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#966 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-04-2007
|
Alıntı:
Düzenleyen kana06 : 30-03-2013 saat 22:54 Neden: ek |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#967 |
Ağaç Dostu
|
Sizin saksılarınız nerde duruyor ki; her kafası estiğinde alıp fırlatabiliyor, bence ulaşamayacakları bir yere koyun.... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#968 |
Ağaç Dostu
|
Pek yakında lalelerim açacaklar, fotoğraflarını çekip paylaşacağım, çoğu yavrulamış geçen sene tek olanlar 3-4 tane olmuşlar ama çiçek yok onlarda, sanırım mayısta aniden çöken sıcaklıklar yüzünden oldu, soğanlar çiçek hazırlayamamış ama nüfus çoğaltmışlar ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#969 |
Ağaç Dostu
|
saksılarım bahçede duruyor, malesef balkonum yok.ayrıca bahçe varken balkona koymak istemem zaten. ev kayınpederimin olduğu için bana çok laf düşmüyor yoksa çoktan yol verirdim onlara.şikayetim sadece bu değil, adam gece gündüz alkol alıyor ve ağzından çıkanı kulakları duymuyor, bende sabır kalmadı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#970 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-01-2013
|
![]() ![]() Cok uzun sure yapraga calistiktan sonra nihayet acti laleler. Bunlara bakinca torf besleyici degil denemez gibi geliyor bana. Sadece torfta buyuduler. Nergis arkadaslari gibi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#971 |
Ağaç Dostu.
|
Torf da besin yoktur!!. Bunların çiçek açması geçen yıl soğanda birikmiş besinler nedeniyledir. Torfa besin vermez iseniz bu yıl pek beslenemez ve gelecek yıl "Niye çiçek açmıyorlar?" diye sorabilirsiniz. önleminizişimdiden alın!! |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#972 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 30-08-2012
|
katmerlı sarı lalelerım |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#973 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 01-03-2012
|
lalelerim....
Bu güzellikleri paylaşmadan edemedim, bütün yıl beklediğim kısa ömürlü güzel kızlarım ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#974 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-04-2011
|
Bunlarda benim açmayan bodur kalan lalelerim .Vardır elbet bir nedeni ama bilemedim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#975 |
Ağaç Dostu.
|
Sn Nardane., soğanları küçük müş. Tek yaprak çıkaranlar çiçek vermeyecek, Ama 1-2 tanesi çiçek açacak. dikilen soğanlar çok küçük ise çiçek vermez. kolay gelsin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#976 |
Ağaç Dostu
|
Sn. kgursan size danismak istedigim bir sey var. Benim lalelerim hem kocaman acti hem de her soganin yaninda ayrica 1-2 yapraklik yavrular olustu sanirim. Uyarinizdan sonra torfta yetisen lalere biraz koyun gubresi verdim. Baska bir tavsiyeniz varsa uyglayayim. Su anda saksidalar ve ben onlari eylulde bahceye ekecegim. Kuruyunca nasil cikaracagim saksilardan. Yavrularindan zaten ayrilmis olurlar mi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#977 |
Ağaç Dostu
|
Ankara ayazına , dengesiz sıcaklıklara , zayıf toprağa rağmen lale hanımlar tomurcukları sundular, kulis yapıyorlar, yakında sahne alacaklar ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#978 | |
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
Ama sorun şu; Yaklaşık Haziran ayında çıkardığınız soğanları "Serin-Gölge-Havadar" bir yerde muhafaza edeceksiniz. EKİM ayında dışarıya-bahçeye vs.dikeceksiniz. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#980 | |
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#981 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-07-2010
|
Bazı lalelerde adeta sap olmuyor çiçekler yapraklarının içinde açıyorlar.Çiçek sapının kısa kalmasının nedeni ne olabilir? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#982 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 12-05-2009
|
çiçek sapının kısa kalmasının nedeni kış soğuğunu yeterince **** hiç almamasından kaynaklanır.soğanlı bitkiler en az bir ay soğuk ta(4-5 derece)kalmalıdır |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#985 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-01-2012
|
Sayın pria'dan aldığım sarı kırmızı Lale'lerimize bakmaya doyamıyoruz.. http://www.agaclar.net/forum/attachm...450-x-600-.jpg http://www.agaclar.net/forum/attachm...450-x-600-.jpg ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#987 |
Ağaç Dostu
|
Lalelerin yapraklari dokuldu. Bunlar nedir? Tohum mu? ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#988 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-10-2012
|
Dün Manisa-Osmancalı-Tepecik kırlarında gezerken rastladım onlara.Nisan başlarında açıp geçen ve yöre halkının ''keklik lalesi'' dediği,bahçelerdeki emsallerine göre hayli küçük ve siyaha yakın koyu renk soğanı olan lalelerden (kıyamadığım için söküp fotoğrafını çekemedim) gecikip arda kalanlardı.Ötekiler kadar albenili değil,mütevazi ama çok doğal idiler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#989 |
Ağaç Dostu
|
Gerçekten laleye benziyor. Ben Türkiye'de doğal olarak yetişmiyor sanıyordum, çok ilginç... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#990 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-07-2006
|
Tarlanın kenarlarında bulup bir araya getirdiğim 'doğal' lalelerimden biri.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|