Konu: Lale
View Single Post
Eski 30-03-2013, 22:48   #966
kana06
Ağaç Dostu

kana06's Avatar

Giriş Tarihi: 24-04-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi fatitoo Mesajı Göster
Sevgili kana06,
Bu sene çiçek açtıktan sonra kurutup eylül gibi tekrar toprağa aktarmayı düşünüyorum çoğalması açısından. Fotoğrafları dün çektim. Ev kaloriferli yaklaşık 22-23 derece sanırım. balkona mı almalıyım serin bir odaya mı? Işık miktarı ne olmalı aydınlık mı loş mu?
teşekkürler...
Selamlar ...kusura bakmayın lalelerle ilgili sayfaya bakmayı ihmal ettiğimden mesajınızı ancak yanıtlayabildim, umarım çok geç kalmamışımdır , serin yerde tutmanızın daha iyi olacağını önceden belirtmiştim,ışık da sürekli gün ışığına gerek yok yarı gölgeli sabahları ışık alan serin bir yer olursa iyi olur, onun dışında Eylülde bahçeye dikebilmeniz için elinizde dikilecek bir soğan olması lazım, soğan olması içinde köklerin toprakta besin biriktirerek soğanı hazırlaması ve soğanın da uyku döneminde ( satın aldığınızdaki gibi ) olması lazım, sadece suyun içinde bekletirseniz çiçek açtıktan sonra çiçeğin gelecek seneye hazırlanması pek mümkün olmaz...Çiçekleri geçtikten sonra hatta solmaya başladığında çiçek sapını dibinden kesin( sadece çiçeklerin olduğu sapı kesin, uzun yeşil yapraklar kendi kendine soluncaya sararıncaya kadar güneşte besin üretecekler) , bitkiyi de daha uzun süre güneşte kalacağı bir yere çıkarın, sıvı gübrelerden de azıcık verirseniz gelecek sene için daha dolgun sağlıklı soğanlar geliştirmelerini sağlarsınız ...

Düzenleyen kana06 : 30-03-2013 saat 22:54 Neden: ek
kana06 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön