![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2012
|
Sayın akgül laleleriniz gelişimi gayet güzel, havaların soğuk olması duraklatacak, bırakın yavaş olsunlar, baharda açarlar ise daha güzel. Güle güle büyütün inşallah. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-01-2013
|
benim merak ettiğim soğanları ne zamana kadar ekebiliriz ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
|
Ben hâlâ bulur isem soğan dikiyorum ve geçen sene şubat ayında da dikmiş idim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-10-2012
|
ben bir şey sormak istiyordum.lale soğanlarını kaç cm derinliğe dikmemiz gerekiyor.Bir de dikim için çiçekçilerde sihirli toprak denen bir karışım var (içinde azot,potasyum,fosfat,vb. mineraller ve bitki kalıntıları var,torf gibi değil,geçirgenlik özelliği iyi)diğer bitkilerimde sorum yaşamadım.Bunun kullanmam uygun mu.Yoksa normal toprakta karıştırmam gerekir mi.bilgi verirseniz sevinirim.teşekkürler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 08-01-2013
|
sayın coskun8553 lalelerde toprak yapısının geçirgen olması yeterli diye biliyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-03-2011
|
Şuan benim lalelerim, sümbüllerim, nergislerim, liliumlarım, çiğdemlerim ve süsenlerim 50 cm karın altındalar. Hiçte endişelenmiyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-07-2012
|
Alıntı:
bu arada ankara'da dışmekanda bahçede lale yetiştiren varmı? şehir merkezi değil ama kuzey ankarada... ben küçük saksya soğanı dikip cam balkonuma koyup ütünü kapatmıştım, bugün kontrol edeym dediydim, uyanmış kendisi ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 | |
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
Bence Bırak dışarıda üşüsün kerata!! |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaç Dostu
|
teşekkürler sayın kgursan, ancak ben kıyamadım kerataya içeri aldım. gerçi bu aralar ankarada sıcaklık 12 dereceye kadar çıktı cam balkonla ev içi hemen hemen aynı sıcaklıkta kalıyor.. Ankara'da dışarda bahçede yetiştiren var mı diye sordum ama sanırım yetiştiren yok, ses çıkmadığına göre... ben denemek için bahçeme de ektim soğanları, baharda gelişmeleri yazarım artık. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Ağaç Dostu
|
Benim tüm soğanlı bitkilerim Ankara'da, dış mekanda, bahçe toprağına gömülü durumda. Bir ayı aşkındır topraktan çıktılar. Dün kardelenlerin ilk çiçeği görünmüştü. Saksı için değerlendirme yapmak zor. Zira şiddetli soğuklarda tüm saksı toprağının ve içindeki soğanın donması mümkün. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
|
bilgi için teşekkürler sayın kdonmez, dış mekan dediğiniz ankara merkezde mi yoksa taşra mı -gölbaşı eskisehir yolu kuzey ankara'daki hobi bahçelerini kastediyorum- |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bugün itibariyle kardelenler çiçekli. Sümbül, lale, nergis ve çiğdemler büyümeye devam ediyor. Havaların iyi gitmesi sümbül çiçek tomurcuklarının erken görünmelerine yol açtı. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-08-2012
|
Bu mevsimde dikim yapabilirsiniz. Genelde Kasım-Aralık tercih ediliyor ama kış olduğu için sorun değil. Ama bahara kalmayın derim çünkü bildiğim kadarıyla soğanlı bitkilerin iyi gelişmesi için belirli bir miktar soğuğa ihtiyacı var. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 | |
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
Bazı soğanlı bitkiler sonbaharda dikilir. Lale,sümbül, Lilium, Nergis vb. Bunlar sonbaharda kök yapar, Kış aylarında "SOĞUK" ihtiyacını giderir ve İlk baharda havalar ısınınca Çiçeklerini ve sonrasında Tohumlarını vererek Yıllık Hayat periyodunu tamamlarlar. Yaprakları sarardıktan sonra Soylarını toprak altındaki soğan ları sayesinde devam ettirirler. Bazı soğanlı bitkiler ise İlkbahar-Yaz başı dikilirler, Yazın yapraklanır ve çiçek açarlar. Bunlar soğukdan korkan (donan) soğanlı bitki türleridir. Gladiol, Yıldız, Kala, Sümbülteber vs. örnek verilebilir. Bazı soğanlı bitkilerin soğanları özel depo uygulamaları yapılarak yılın herhangi bir zamanında dikilebilirler. Koruma altında çiçeklerini "zamansız" veya "Turfanda " denilecek şekilde açabilirler. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 08-01-2013
|
arkadaşlar yardımlarınız için teşekkür ediyorum ve lalelerimin bugünkü halini sizlere sunuyorum.bazıları yeni yeni uyanmaya başladı ama onları biraz daha geç dikmiştim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-01-2013
|
Bende de 10 adet sogan vardi. Guya simdiye kadar tasinip evin bahcesine dikecektim ama tasinamadik. 15 gunluk de somestr tatili icin ailelerin yanina gidecegiz. Cimlenmeye de baslayinca bugun 2 buyuk saksiya torfa ektim. 1 ay sonra yerlerine tasima planim var. Istanbul icin dikimde gec kalmamamisimdir umarim. torf yeterli olur mu sizce? Bir de balkonda oglen gunes aliyorlar. Golgeye mi koyayim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 | |
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-03-2012
|
Lalelerim erkenci
Karsta don olayı çok olduğundan dışarıya bırakmadım. İçeride duran lalelerim erken açıyorlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 08-03-2012
|
Yazılardan faydalandım.Yeni hediye lale geldi.Eskişehir'de oturuyorum ,bu ayda dışarıya soğanları ekebilirim ,sanıyorum .Aksi görüş yoksa okuduklarımdan böyle anladım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-08-2012
|
Evet. mümkünse hiç vakit kaybetmeyin |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-03-2012
|
Eskişehirde sıkıntı olucağını sanmıyorum Kars'ta ayaz çok olunca -20 oluyor bazen gece sıcaklığı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Ağaç Dostu
|
Daha önce de soğanlı bitkilerde yazmış idim; çiçek açmalarından daha çok topraktan az buçuk çıkıp kendini göstermişler, yavaş yavaş büyüyorlar hallerini daha çok seviyorum. Çünkü gerçekten bana mutluluk veriyor bu halleri soğanları dikmişim ve bir bakmışım kendilerini yeşil yeşil göstermişler büyük bir sevinç benim için. Üçgen tarlama dikmiş idim soğanlıları ( ![]() Bu hallerini daha çok seviyorum soğanlıların... Sayın useful süper, gayet güzel çıkıyorlar; inşallah çiçeklerini de paylaşırsınız. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-06-2012
|
Sonbaharda marketten beyaz lale soğanları almıştım ancak bir şey bugün dikkatimi çekti, ben 5 lale soğanı dikmiştim çıkanlar ise 7 tane görünüyor.Her soğanda tek sürgün olmuyor mu acaba?(diktiğim saksı yeniydi sadece lale soğanları dikmiştim) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Burada örneği var, ama sayfanın açılmaması ihtimaline karşı sayfadaki ilgili fotoğrafı ekleyeyim. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-06-2012
|
Alıntı:
Çok teşekkür ederim,dikkat etmedim ama sanırım öyle. Şanslıyım o halde 5 lale beklerken 7 lalem açacak. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bir sonraki sezon için bunları ana soğandan ayırarak ekmek doğru olacaktır. Lale başlığımızda da, soğanlı bitkilerin ekimi ve bakımı başlığında da bu konuda detaylı ve aydınlatıcı bilgilere ulaşabilirsiniz. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 25-01-2013
|
arkadaşlar lalelerimin gelişimi sizce nasıl.uzun süre büyümeyince sıcak yere aldım gelişimi hızlandı.şu an ki durumları sizce nasıl? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 25-01-2013
|
![]() arkadaşlar lalemde çember içine aldığım şey nedir?bilgileriniz için teşekkürler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-11-2010
|
Fotoğrafı daha kaliteli şekilde çekmeniz mümkünse öyle dener misiniz ? Bu şekilde anlaşılması zor biraz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|