![]() |
|
![]() |
#631 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-08-2008
|
Yurtdışından verdiğim lale siparişi geldi. Ancak Avustralyadan ![]() Şimdi soğuklama için hangi adımları izlemem gerek? Çürütmeden başarabilmek istiyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#632 |
Ağaç Dostu.
|
Nereden gelirse gelsin, üzerinde 5 cm civarında toprak gelecek şekilde toprağa dikeceksiniz, 9oC da köklenecek ve çiçeklenecek. Özel yapmanız gereken bir şey olduğunu sanmıyorum. Ha, soğuklama için soğanların hangi koşullarda depolandığını bilmeniz gerekir??? Ne zaman sökülmüş, nasıl depolanmış?? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#633 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-04-2009
|
Arkadaşlar, 2 Şubatta bahçeme diktiğim lale soğanları pek büyümedi nedense?Acaba çiçeklerini göremeyecek miyim? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#634 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#635 |
Ağaç Dostu.
|
Bu durumda soğanları 2 oC da 6-8 hafta depolayıp dikerseniz çiçeklerini açar. Doğrudan bahçeye dikerseniz 2012 yaz sonunda açar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#636 |
Ağaç Dostu
|
Nasıl depolayabilirim? Yani nem oranını nasıl ayarlamalıyım. Soğanların çürümesini istemem. Aldığım kişi nemli perlit içinde buzdolabına koy dedi. Eğer bahçeye ektiğim takdirde yeterli soğuklama alırlar mı sizce? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#637 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-04-2010
|
Selam benim praktikerden aldığım 3 parmak boyundaki asya lalenin baba kakaladığıçürük lale soğanlarını okadar nefretle besledimki şuan dev yapraklar ve dev kırmızı bir çiçek açtı alaattin türü lale ise 5 tanesinden sadece ikisi çiçek açtı ve minicik neden acaba bunlara güvercin pisliği vermek istiyorum bebek soğanları büyük olsun diye nasıl verebilirim mesela iyice kurumuş taşlaşmış pisliği suya atıp direk verimmi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#639 |
Ağaç Dostu.
|
Aceleniz yoksa Mayıs a kadar bekleyeceksiniz. Kolay gelsin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#640 |
Ağaç Dostu.
|
Bu zamandan sonra biraz zor olur. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#641 |
Ağaç Dostu.
|
Önce köklenecek, sonra büyüyecek. Biraz geç kalmış köklenirse açarlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#642 |
Ağaç Dostu
|
Selam arkadaşlar benim lalelerim açtı ve soldu ben bir tanesini tohuma bıraktım biraz büyük leşti dişi organ ona nasıl bakıp nasıl tohum alcağımı söleyebilen bitki dahileri söliceklerseler sölen yok zor filan demeyin lütfen yeni ve renkli bir tür peşindeyim yeni çiçeklere ismimi koyucam tamammı... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#643 | |
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
Şimdi , burada kimse bitki dahisi olduğunu filan iddia etmiyor, sadece bildiklerini paylaşıyor. Benim anlayabildiğim kadarıyla sizin lale çiçeğiniz açmış, solmuş ve galiba tohum kapsulü bağlamış. Ne yapacağım diye soruyorsun?. Önce bitki sararıncaya kadar (Mayıs-Haziran) bekleyeceksin. Bitki ömrünü tamamlayacak, tohumlar olgunlaşacak, kapsul sararıp kuruyacak ve hafif çatlayacak o zaman koparıp serin yerde tutacaksın. Yaz sonunda tohumları çıkarıp temizleyeceksin. Tohum yastığı hazırlayacaksın. 20-22 oC sıcaklıkta tohumları ekeceksin, ve çıkmasını bekleyeceksin. Tohumlar çimlenince bitkiyi 1 yıl büyüteceksin. Yazın sökecek ve minik soğanları serin yerde kurutacaksın. Sonbaharda bu kez minik soğanları dikip bekleyeceksin. Baharda çimlenecek, biraz daha büyük bitki yapacaklar ve Temmuza kadar onları besleyeceksin. Sonra bu işi tekrar yapacaksın, sonbaharda ekip ertesi yıl yaz başında sökeceksin. Böylece 5 yıl uğraşacaksın ve yeni bir "Çeşit" elde edeceksin ve bu çeşidin değerli olması için mevcut çeşitlerden üstün özellikleri olmalı ki işe yarasın ve sen de "Batu han" çeşidi lalem var diyeceksin. 5 yıl sonra elde edeceğin Batu-han çeşidi lale; Kısa olabilir, kısır olabilir, rengi kötü olabilir veya çok güzel de olabilir. Hadi kolay gelsin. Hamiş: Bu sitede tohumdan lale üretme adında bir başlık var. Bu arada onu da oku. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#644 |
Ağaç Dostu
|
Son soğuklar Laleler için iyi oldu sanırım.Soğuk yemesi çiçekler açısından iyi oluyormuş sanırım? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#647 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ben lalelerimi 2 Şubatta diktim.Sizce geç mi kaldım ve bu yıl açarmı? |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#648 | |
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#649 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 16-03-2011
|
Sn. Yılmaz Yalçın, bende de geçen yıldan kalan lale ve sümbül soğanları vardı, unutmuşum onları. hemen şubat ayı girer girmez ektim. şu an bir problem yok, şekilleri belirmeye başladı bile. teras balkonunda saksıda yetiştiriyorum. sizinkilerde de bir sorun çıkmayacaktır diye tahmin ediyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#650 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-04-2009
|
Sonbaharda bahçeye ektiğim nergis ve çiğdem soğanlarının yaprakları görünmeye başladı. Ancak lale ve sümbüllerin bulunduğu bölümde hiç hareket yok ![]() Ekerken, yanmış gübre ve bahçe toprağını karıştırdım, drenaj için bir miktar küçük taş ekledim. Üzerine de kuru yapraklarla malç yapmıştım. Ankara hatta gölbaşı iklimi soğuk olduğu için geç kaldığını düşünüyorum ama yine de korkuyorum açıkçası. Çünkü toplamda 200 civarında soğanım var toprağın altında.. Sizce durum normal mi? Acaba diyorum toprağı biraz eşeleyip baksam zarar verir miyim? Ya da zarar vermeden bakmak adına bir tavsiyeniz var mı? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#651 |
Ağaç Dostu.
|
Sn Nurguldk., Biraz sabırlı olun. Sümbül, nergis ve laleler bu günlerde yaprak çıkarır. Ankara da sanırım henüz toprak ısınmadı. Kar yeni kalktı. Sümbüller ve Nergisler Nisan başında, Laleler Mayıs da çiçek açması lazım. benim tahminim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#652 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar tohuma bıraktığım laleler okadar büyük yavru soğan yaprılarki bende direk o kocaman tohum kesesini direk kestim birde bir sorum var geçen sene ektiğim lalelerin yavruları 1 yaprak çıkardılar ama soğanları hiç büyümedi sizce neden dahada küçülüyorlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#653 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-10-2010
|
Lale
Lalelerim çok hoş açtılar ama Nergislerde tık yok. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#654 | |
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
![]() Sorunuzun cevabı ise, dikilen Lale soğanları çok küçük ise tek yaprak çıkarır ve çiçek açmazlar. o tek yaprak topraktaki soğanı besler ve sadece 1 boy büyütebilir. Yani diktiğiniz soğanın çevresi 3/4 cm ise, elde edeceğiniz soğanın çevresi ancak 4/5 cm. olabilir. Eğer geçen yıl dikilen lale soğanları 2 yaprak çıkaracak irilikte ise, küçük de olsa bir çiçek verebilir. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#656 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-10-2010
|
Lale
Lale çiçeklerimin şimdiki halleri. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#657 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar dün akşam belediyenin ölüme terk ettiği lalelerin kurumak üzere olduğunu gördüm ve 6 tanesini yolup eve getirdim şimdi sağlıklı görünüyorlar acaba ne renk çıkarlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#659 |
Ağaç Dostu
|
Oldukça geç dikmeme rağmen (4 şubat) sıvı gübre ile takviye ettiğim bahçede dikili lalelerim tomurcuk oluşturdu. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#660 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-05-2008
|
![]() Bende Lalelerimin resmini eklemek istedim. İlk defa sahip oldum bu bitkiye cokda sevdim. Sümbüllerimde vardı soldular ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|