![]() |
|
![]() |
#691 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-09-2006
|
Daha önce "Kitaplar" bölümünde duyurusu yapılan Arzunun Botaniği adlı eseri lale tutkunlarına hatırlatmak istiyorum. İlginizi çekecek ve lalelerinize farklı bir gözle bakmanızı sağlayacaktır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#693 |
Ağaç Dostu
|
Tesekkür ediyorum nurguldk.seninkiler de güzelmiş Bahçemizdeki laleler çok guzel gelişti fakat cok yoğun yagmur neticesı şu an yatık vaziyettler. Güneşin az oldugu bu mevsımde.nasıl devamı gelecek bilemıyorum.Umuyorum düzelirler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#694 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-10-2010
|
Böyle bir laleyi ilk kez gördüm arakdaşlar, sizlerle de paylaşmak istedim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#695 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-07-2009
|
Merhaba, Geçen gün Vatan caddesinden geçerken lale ekili yerlerin çiçekleri geçtiği için çapalandığını ve soğanların da heba edildiğini gördüm. Bir miktar soğanı çıkarıp aldım. Oradaki görevlilerden bir tanesi bu soğanlardan bir dahaki sene çiçek olmayacağını söyledi. Benim bahçemdeki lale soğanları yıllardır toprakta dururlar, sökmem ve her sene de çiçek açarlar. Belediyenin lale soğanlarının ayrı bir özelliği mi vardır yoksa o görevli bilmeden bilgi mi vermiş ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#696 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-04-2009
|
Ben bu belediyelerin işini çözemiyorum zaten. Bir bakıyorsunuz heryerde çalışma çiçek dikiliyor. Diktikleri çiçeklerin ömrü 2 ay, hadiii tekrar çalışma. Lele ve Nergislerde de aynı şey. Ankara'da diktikleri yerleri çapalamışlar. Belediyelerde bu konuda hiç mi uzman yok **** bu konuda para kazandırılması gereken çok mu insan var, artık orasını bilemiyoruz. Neyse benim Lale devrim hala devam ediyor ![]() Kırmızı ve sarıların çiçekleri geçti. Şimdi aynı grup içinde bulunan somon, pembe türler açıyor. Bunların renkleri çok hoşmuş ![]() Eklenti 214306 Eklenti 214307 Eklenti 214308 Eklenti 214309[/QUOTE] |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#697 |
Ağaç Dostu
|
Sayın nurgüldük doğru şık ikincisi!. Neredeyse çiçekleri bile geçmeden hemen söküyorlar ki. Tekrar birileri belediyeye birşeyler satabilsin. Ayrıca bende bir kaç tane onlar sökmeden önce aldım. Soğanlar erken sökümden dolayı tam gelişmediğinden gelecek yıl belki bazıları açmayabilir. Ancak ondan sonraki yıllarda hiçbir sorun kalmaz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#698 | |
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 06-08-2009
|
Alıntı:
İstanbul'da da durum aynı.. Laleler geçince hemen çapalıyorlar ve soğanlar genelde parçalanıyor.. Sağlam soğanlardan ayırıp alsanız bile bunlar tam olgunlaşmadığı için yaz sıcaklarına dayanamayıp,kuruyup koflaşıyorlar.. Oysa o lale soğanlarını olduğu yerde bırakıp aralarına yaz çiçekleri ekilse olur ve laleler ertesi yıl tekrar açar.. Ama..böyle olursa bazı insanlar belediyeye soğan satamaz..nafakaları kesilir.. Paralar,belediyelere verdiğimiz vergiler böyle çar-çur ediliyor maalesef..trilyonlar dönüyor bu işlerde.. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#700 |
Ağaç Dostu.
|
Belediyelerin lale soğanlarını heba etmesi: Burada arkadaşlarımızın anlayamadığı nokta şu: Soğanlı bitkilerde çiçek üretimi ayrı bir iş dir, soğan üretimi ayrı bir iştir. park-bahçeler gibi halka açık yerlerde ikisini birden yürütmek mümkün değildir. Çiçeği geçmiş lale bitkisinin soğanından da faydalanmak için Temmuza kadar park alanlarını kazmadan beklemek gerekir. Ama Yazlık çiçeklerin dikimi ise En geç Mayıs sonu yapılmalı ki yaz aylarında çiçek açsın. Diğer taraftan Lale soğanlarını sökmek, kurutmak, ayırmak ve depolamak ise ayrı bir iş dir ki belediyelerbununla uğraşamazlar. Bununla uğraşabilmeleri için ne elemanları, ne yerleri ve ne depoları vardır. Bu nedenle çiçeği geçen lale yerlerinden bitkileri söküp temizlemek ve yeni yazlık çiçekler için yeri hazırlamak belediyecilik açısından doğru bir iştir. Lale soğanlarının heba olması şüphesiz ki üzüntü vericidir ama kar-zarar hesabında onları heba etmek daha karlıdır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#702 |
Ağaç Dostu
|
ilk iki resimdekileri şubat ayında dikmeme rağmen,bahçede ekili olanlardan daha önce büyüdüler ve çiçekler daha gürbüzdü.. son resimdekilerin çiçekleri geçmek üzereydi. haftasonu evde değildik, bu sabah çiçekleri yerinde göremedim.önce çiçek yaprakları döküldü sandım ama baktım ki saplarından koparılmış. alan her kimse lütfetmiş de soğanları bırakmış sağolsun.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#703 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-11-2010
|
Konu belediye ve lalelerden açılmışken bende bir iki cümle yazayım. Pazar günü sahildeydik. Belediye işçileri toprağı çapalamaya başladılar. Tabi ben durur muyum. Koşturdum yanlarına, bir-iki muhabbetten sonra başladım soğanları toplamaya. Hatta işçi arkadaş bile çapalarken gördüklerini ayırıyordu ziyan olmasın diye. 3.780 kg soğan topladık. Açmış hallerinide bildiğim için çok sevindim. Siyah, açık pembe-beyaz, koyu pembe-beyaz, alaaddinler ve birkaç renk daha. Belki seneye çiçek açmazlar, bir dahaki seneye görürüz ama uğraşmaya fazlasıyla değer. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#704 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-08-2008
|
Lalelerimde siyah bitler var ne yapmalıyım? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#705 |
Ağaç Dostu
|
Lalelerin soğanları mı bitlendi sayın Kharel ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#706 |
Ağaç Dostu
|
Hayır yaprakları bitlendi. Avustralyadan geldikleri için şaşırtmam gerekti. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#707 |
Ağaç Dostu
|
Arda neden bahsettiğini anlamadım! Senin laler şu anda yeşil yapraklarımı var? Yoksa geçmiştenmi bahsediyorsun. Ben bir yerde okumuştum ayçiçek yağından bir miktar camsil sprey şişesine koyup bir kaç deneme atışından sonra bitlerin bulunduğu alana iyice sıkıyorsun bir kaç güne kalmaz bitler etkisiz hale geleceği yazıyordu! Ancak ben denemedim! Selamlar.... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#708 |
Ağaç Dostu
|
İbrahim Abi Selamlar.. Şimdi ben bu laleleri güney yarımküreden getirttiğim için bu iklime uyum sağlamaları açısından buzdolabında nemli perlitin içerisinde birkaç ay beklettim. Şu anda yeşil yapraklılar. Mart sonu olacakları boyda gibiler yani... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#709 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 14-11-2008
|
merhabalar koctas'tan yeni aldigim lale soganlarimi bugun ektim. tek sorum su ki lale onceden hic ekmemistim. ne kadar zamanda filizlenirler ve ne zaman ciceklenirler bu konuda beni bilgilendirebilirseniz cok sevinirim. en kisa zamanda ciceklenmek dilegiyle ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#710 |
Ağaç Dostu.
|
Aralık-Ocak ta sürer , Mart-Nisanda çiçek açar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#711 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 09-09-2011
|
![]() lalemin son hali (11.11.2011 tarihli resim) Düzenleyen mert428 : 13-11-2011 saat 17:27 Neden: resim boyutunu düzenledim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#712 |
Ağaç Dostu
|
Mert bey laleniz biraz erken filizlenmiş gibi geldi. Benimkiler henüz yeni çıkmaya başladı. Başlamadı bile denebilir ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#713 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 09-09-2011
|
Alıntı:
![]() ![]() Son halleri: ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#715 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-12-2011
|
merhaba koçtaş dan lale aldım cinsi tulipa angeliqueve diğeri creme upstar bunlar kokulu lalemi |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#717 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 09-11-2008
|
Lale Soğanı Ve Sulama
Elime iki adet lale soğanı geçti ve ben onları toprağa ektim. Şimdi bunların sulanması ne şekilde olmalı ; ilk bahar gelene kadar sulamamalı mıyım yoksa su vermeye başlamam gereklimi ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#719 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-07-2009
|
Bahçemdeki laleler topraktan çıkmaya başladılar. Erken gibi geldi bana. İstanbul'da yaşayan arkadaşlar, lalelerinizin durumları ile alakalı bilgi verebilir misiniz? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#720 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 15-03-2011
|
ben; 20 kasımda ekmiştim lalelerimi bahçeye, henüz görünürde hiçbir şey yok... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|