![]() |
|
|
|
|
|
#1 | |||
|
n/a
|
Alıntı:
Alıntı:
'' Sen de mi Brüstüs '' cümlesinin sonuna, soru işareti konulur. Ayrıca, kurallar değişmediği sürece, hep esneyecektir. Alıntı:
Bazı şairler, şiirde noktalama işaretlerinin '' gereksiz '' olduğunu düşündüklerinden ve şiirin okunma biçimini okuyucunun belirlemesini istediklerinden dolayı, şiirlerinde noktalama işareti kullanmazlar. Ayrıca, bu bir tarz meselesidir. Buna karşılık Tevfik Fikret, şiirlerinin kendi arzuladığı gibi okunmasını beklediği / istediği için, Tevfik Fikret şiirlerinde bolca noktalama işareti ile karşılaşıyoruz. Son olarak, şiirde noktalama işareti kullanılmaması, şiirde anlatılmak istenen duygunun üzerini örteceğini sanmıyorum. Saygılarımla... |
|||
|
|
|
|
|
#2 | |
|
ağaç dostu
|
İhtiyacım doğrultusunda (dili katletmemek şartıyla) noktalam işaretlerini yazıl kuralından farklı kullanmakta sakınca görmüyorum. Çoğu zman zaten farketmeden yapıyoruz. Örneğin: Alıntı:
kullanılmasıyla ilgili bir kural yok. Oysa ben de benzer biçimi çok kullanırım. Dikkat ettim Aybala sen de kullanmışsın. Demek ki belirleyici olan biraz da ihtiyaç. |
|
|
|
|
|
|
#3 | ||
|
n/a
|
Alıntı:
Alıntı:
Ayrıca, yazarken çok ( fazla ) virgül kullandığımı da biliyorum. Bu virgülleri de yanlışlıkla değil, tamamen bilinçli olarak kullanıyorum. Saygılarımla... |
||
|
|
|
![]() |
|
|