agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Agaclar.net Kullanıcı Hizmetleri > SIK SORULAN SORULAR / FORUM KULLANMA KILAVUZU
(https)

Beğeni Düzeni591Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 05-01-2008, 20:52   #661
Ağaç Dostu

Emre Albayrak's Avatar

Giriş Tarihi: 28-11-2007
Galeri: 4
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi malina Mesajı Göster
Bin kez söylemek yetseydi en azından Türkçe konusunda, hala bu tartışmaları yapıyor olmazdık

Aslında sen, bu konuda belli hizayı tutturmaya çalışan bir yönetici olsaydın ne yapardın bilmiyorum. "zaten gergin olan hayatımda daha fazla gerginliğe şahit olmak hoşma gitmiyor" diyorsun. Senin şahit olmak bile hoşuna gitmezken, biz bunun içindeyiz.

Çünkü ya böyle yapacağız ya da "ne haliniz varsa görün" diyeceğiz. Bunu dediğimizde burası nasıl bir forum olur acaba?
Ama işte yönetmek ve yönetici olmak bu yüzden zordur. = ) Pes etmeyeceksiniz. Ve bence zaten çoğunluğun uyduğu kurallara uyduğu bir yerde uymayanlar kendilerini rahatsız hissedeceklerdir.

Emre Albayrak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-01-2008, 21:06   #662
Ağaç Dostu

Penelophe's Avatar

Giriş Tarihi: 30-04-2007
Galeri: 373
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi emre albayrak Mesajı Göster
...Ve bence zaten çoğunluğun uyduğu kurallara uyduğu bir yerde uymayanlar kendilerini rahatsız hissedeceklerdir...
Aslında normal olan bu ama ben defalarca uyarıldığı halde umursamayan çok üyeye şahit oldum, üstüne üstlük birde zeytinyağlık tasladılar..

Penelophe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-01-2008, 21:06   #663
agaclar.net

malina's Avatar

Giriş Tarihi: 03-04-2004
Galeri: 88
Pes ettiğimizi kim söyledi?

Bazıları, gereksiz yerlerde "Ben hoşgörüden yanayım" diye araya girmesin yeter

Demogoji yapmanın da gereği yok. Bu kadar yazışmadan söylenen bu cümle bildik "hoşgörü" önerisi değil. "Dokunmayın yazısı bozuk olana, içinden nasıl geliyorsa öyle yazsın, kendini geliştirmek için parmağını kıpırdatmasın" anlamı taşıyor. Ben de buna itiraz ediyorum.

malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-01-2008, 21:17   #664
Ağaç Dostu

Emre Albayrak's Avatar

Giriş Tarihi: 28-11-2007
Galeri: 4
Efendim ben hoşgörüden yanayım ama.. = )) Ama bakınız ilk mesajlarıma, ne kadar imla hatası ararsanız içerisinde mevcut. Oysa şimdi tam bir edebiyat hocası gibiyim. Mamafi, binahaleyn (Süleyman Demirel tavırları ile) gibi kelimeleri de yakın zamanda Plumeria başlığında kullanacağımdır. = ) Ama hoşgörüden yanayım tabi.

Emre Albayrak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-01-2008, 21:29   #665
Ağaç Dostu

nevsune's Avatar

Giriş Tarihi: 04-05-2007
Galeri: 215
Türkçe dil bilgisi.

Syın nevsune. Kolay pesetmek istemediğim için devamediyorum. Keşke güzelim türkçe benim anadilim olsaidi.Ben iranlıyım. benim dilimde ve dilimin yazılarında eski osmanlı yazıları gibi büyük harf küçük harf,diye bir şey yok.Dolayısıylada buna alışmam zor.hee başka ülkelerden biri aramıza katılamaz derseniz anlayışla karşılarım.

Sn. gacir

Keşke Türkçe yazım ile ilgili olarak tartışma yaratacağınıza, İran uyruklu olduğunuzu ilk başından ve forumda yazmış olsaydınız.

Daha önce de sizin gibi yabancı uyruklu üyelerimizden durumlarını yazanlar oldu ve kendilerine son derece anlayışlı davranıldı. Amacımız sizi kırmak veya forumdan dışlamak değil elbette. Siz de takdir edersiniz ki, her topluluğun (buna sanal dünya da dahil) kuralları vardır ve bu topluluk üyelerinden de bu kurallara uyması istenir. Bizim sitemizin de kuralları vardır ve her üyemizin elinden geldiğince bu kurallara uyması beklenir. Bu durum sizin kişiliğinize özel bir davranış değildir.

Foruma katılma konusunda herhangi bir sıkıntınız olursa, size her türlü yardım yapmaya biz hazırız. Zamanla sizin de bizim kurallarımıza alışacağınız konusunda umutluyuz.

nevsune Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-01-2008, 01:55   #666
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 09-12-2007
Malina başta olmak üzere iyi geceler.Kendisini biraz kızmış gördüm her ne kadar cümlelerinin sonuna eklese de...
Aslına bakarsanız o kadar haklı ki...
Dilimizi, doğayı, yaşamı ve herşeyi dikkatlice sevmeliyiz...
Bu ne şimdi nerden çıktı böyle sevgi pıtırcığı gibi demeyin ne olur, çünkü bu önmesemezliklerimiz yüzünden çok ama çok büyük kayıplarımız var. Tecrübeyle sabittir.

adiporsuk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-01-2008, 11:17   #667
Ağaç Dostu

yukka's Avatar

Giriş Tarihi: 24-12-2006
Galeri: 21
Bu arada benim mesajım da araya karıştı gitti. Buraya yazacağınız mesajları, önce aşağıda vereceğim bağlantıdaki kutunun içine yazıp, kontrol ettikten -ve nerde yanlış yaptığınızı da gördükten- sonra bu sayfaya yapıştırın. Sorun büyük ölçüde ortadan kalkacaktır. Aksi takdirde buradaki haklı "yüksek gerilim" süreceğe benziyor ...

http://www.hk29.com/redir2.php

yukka Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-01-2008, 13:12   #668
agaclar.net

malina's Avatar

Yukka, kullanılışını anlatsan iyi olur. Çünkü burada, yeni konuyu nasıl açacağını soran arkadaşlar da var.

Eski 06-01-2008, 17:29   #669
Ağaç Dostu

Sûz-i Dilârâ's Avatar

Giriş Tarihi: 11-10-2007
Galeri: 3
Biraz sitede gezinip konulara yazılanları okuyunca meğer ne güzel ve üyelerinin ne kadar bilinçli olduğu bir yere üye olmuşum dedim, dedim ama pek uğradığım da söylenemez İnşallah bundan sonra daha çok burada olacağım. Yüzüklerin Efendisi konusunda sizlere katılıyorum arkadaşlar, yazılması gerekenleri yazmışsınız zaten, hem filminde hem de kitaplarda mesaj hep aynı. Doğu'nun vahşi, kötü halkları ve onların dünyayı karanlığa boğarak köleleştirmek istediği efendileri. Serinin son filmindeydi galiba Sauron'a yardım için giden birlikteki askerlerin bir kısmı Afrikalı her tarafları boyalı zenciler, filler üzerinde Hintlileri andıran insanlar, ve Araplar gibi giyinmiş, yüzlerini ve kafalarını siyah bezlerle sararak örtmüş, koyu renk gözlü, sürmeli insanlar.
Ancak şunu da söyleyebilirim, ordaki Rohan Süvarileri'nde ben biraz Türk izleri gördüm, mesela karenin birinde atlının biri orklarla savaşırken koşan atın üzerinde arkasını dönerek, arkadaki orklara ok atıyordu. Eski Türk Devletlerinden Avarlar'ın bayrağı bu şekildedir, koşan atın üzerinde geriye doğru ok atan savaşçı! Çok da karizma
Bİr de şunu merak ediyorum filmden, işbirlikçi Saruman'ı Batı'da kim temsil ediyor ???

Düzenleyen Sûz-i Dilârâ : 09-05-2008 saat 14:27 Neden: virgül atmayı unutmuşum da :)
Sûz-i Dilârâ Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-01-2008, 17:40   #670
Ağaç Dostu

nevsune's Avatar

Giriş Tarihi: 04-05-2007
Galeri: 215
Türkçeyi doğru kullanma konusundan anladığınız bu mu?

nevsune Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-01-2008, 17:43   #671
Ağaç Dostu

Sûz-i Dilârâ's Avatar

Giriş Tarihi: 11-10-2007
Galeri: 3
Hayır ****** ben buraya mesaj yazarken yukardaki mesajlarda Yüzüklerin Efendisi'nden bahsediliyordu, ben de şimdi o mesajlar nereye gitti diye bakıyorum, ben de şaşırdım, yanlış yere mi yazdım acaba diye?

Düzenleyen Sûz-i Dilârâ : 09-05-2008 saat 14:27
Sûz-i Dilârâ Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-01-2008, 18:21   #672
agaclar.net

malina's Avatar

Son yazışmaları buraya taşıyorum
Galeri ve forumda yaşadığınız sorunları buraya yazabilirsiniz

Eski 06-01-2008, 18:58   #673
Ağaç Dostu

yukka's Avatar

Yazim Yanlişlarini Düzelten Pratik Bir Program

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi malina Mesajı Göster
Yukka, kullanılışını anlatsan iyi olur. Çünkü burada, yeni konuyu nasıl açacağını soran arkadaşlar da var.
YAPILACAK İŞ SIRASIYLA ŞÖYLE:
1. http://www.hk29.com/redir2.php bağlantısını açın ve "sık kullanılanlar"a ekleyin.
2. Ağaçlar.net forumunda bir mesaj yazacağınız zaman yukardaki sayfayı açıp mesajınızı o sayfadaki kutunun içine yazıp kutunun sol altındaki "CHECK SPELLING" butonuna tıklayın ve bekleyin.
3. Yanlışlarınız kırmızı renkli sözcükler. Onların üzerine tek bir tık yaptığınızda doğru yazımlarını size gösterecektir. Önerdiklerinin içinden sizce doğru olanın üzerine bir kez tıklayın. Böylece tüm yanlışları düzeltin.
4. Kutunun içindeki düzeltilmiş mesajınızı kopyalayıp, ağaçlar.net forumunda açtığınız mesaj kutusunun içine yapıştırın.

Word programıyla karşılaştırdığınızda daha pratik ve sempatik. Her seferinde nerde yanlış yaptığınıza dikkat eder, doğru yazılışını öğrenirseniz kısa zamanda yanlışlarınızı en aza indirirsiniz. Hepimiz zaman zaman yanlış yapıyoruz. Bazı sözcüklerin yazımında tereddütlerimiz olabiliyor. Bu programı o yüzden her zaman elimin altında bulunduruyorum.

Türkçeyi bozmadan ve yanlışsız kullanmak bizi okuyanlara saygılı olmaktır. Bunun da ötesinde kültür varlıklarımızın en değerlisidir Türkçe. Türklerin en büyük keşfidir. Kusursuzdur. Atalarımıza göstediğimiz saygının daha büyüğünü Türkçeye göstermemiz lazımdır. Türkçe bizim atamız, anamız, babamızdır. Bunu böyle bilirseniz bu konudaki eksiklerinizi en kısa sürede giderirsiniz.

Düzenleyen yukka : 07-01-2008 saat 21:20
Eski 06-01-2008, 19:07   #674
agaclar.net

malina's Avatar

Çok teşekkür ederim, verdiğin bilgiler için...

Eski 06-01-2008, 19:31   #675
Ağaç Dostu

yukka's Avatar

Rica ederim ... Türkçenin bozulmadan ve doğru kullanımı konusunda titiz davrandığınız için ben size teşekkür ederim.

Eski 07-01-2008, 18:45   #676
Ağaç Dostu

Buket Aknar's Avatar

Giriş Tarihi: 30-03-2007
Galeri: 53
Sevgili Yukka, program çok güzel.

Buket Aknar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-01-2008, 19:56   #677
Ağaç Dostu

yukka's Avatar

Güle güle kullanın. Dahi anlamına gelen da, de'leri ayıramıyor, ama olsun yine de epey iş görüyor.

Eski 07-01-2008, 19:59   #678
Ağaç Dostu

Buket Aknar's Avatar

Giriş Tarihi: 30-03-2007
Galeri: 53
Ben hemen deneme yaptım çok güzel.

Buket Aknar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-01-2008, 18:41   #679
Ağaç Dostu

berduray's Avatar

Giriş Tarihi: 15-04-2007
Galeri: 72
her uyarı tatlı bir şekilde veya hoşgörüyle söylenmesi gerekmiyormu?[/QUOTE]

Ben de GACİR'e katılıyorum. Ne zaman elim klavyeye gitse yine Malina eleştirecek bir şey bulacak diyorum.Bazen bu kadar laf kalabalığı gereksiz diye düşünüyorum.

Önceleri ben de kendisini erkek sanıp hayalimde zırhını giymiş,kılıcını çekmiş,atının üzerinde dört nala,kutsal saydığı değerler uğruna her şeyini ortaya koyarak savaşmaya giden bir şövalye görüntüsü canlanmıştı gözümde onunla ilgili.Nedense...?

Sonradan bir erkeğin böyle polemikleri gereksiz bulacağı, bunun olsa olsa aman altta kalmayayım güdüsüyle ancak bir kadın tarafından yapılmış olabilme ihtimali geldi aklıma.

Bir tarafta iki küçük kızın bıcır bıcır oyun sesleri arasında ,kafamı toplamaya çalışarak,okulda kompozisyon sınavındaki kızlar gibi sayfayı tekrar tekrar kontrol telaşıyla yazmaya başladım.

Allah'tan şu kontrol programı yüklendi de rahata erdik,Allah razı olsun kimin fikriyse.

Ben böyle düşündüm ve hislerimi paylaştım sadece, amacım kimseyi kırmak değil,

HOŞÇAKAL'IN "AĞAÇLAR'LA" KALIN

(hemen bir cevap döşeneceğinden hiç şüphem yok, kalkanımı kaldırdım,beklemedeyim)

berduray Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-01-2008, 19:00   #680
Ağaç Dostu

bonsaisever's Avatar

Giriş Tarihi: 13-08-2005
Galeri: 48
Çıkartın zırhınızı ve şu mesajın tamamını bir okuyun.
Yöneticiliğin ne kadar zor bir iş olduğu konusunda belki fikir verir

bonsaisever Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-01-2008, 20:59   #681
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 09-01-2008
Bu siteye iyi ki üye olmuşum. Nihayet benim gibi düşünenleri buldum. Şükürler olsun. Türk'çe konuşacaksak Türkçe konuşalım. Görüşmek ümidiyle...

myzb Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-01-2008, 23:03   #682
Ağaçsever

ar_da's Avatar

Giriş Tarihi: 04-01-2008
Türkçe'yi doğru kullanmak

Bende size canı gönülden katılıyorum.Türkçemizi doğru kullanmalıyız. Hele msn. lerde kırpıp kırpıp kullanılmasına hiç dayanamıyorum.

ar_da Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-03-2008, 21:30   #683
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 24-03-2008
Çok tebrik ediyorum. Anadilimiz için gösterdiğiniz özene. Şimdiye kadar dilimize, bu kadar önem veren bir siteye hiç rastlamadım. Bahar dalları fotoğrafları ararken çıktınız karşıma. Bölümleri inceliyorum, çok güzeller. Hemen arkadaşıma da haber verdim. Hele öğretileriniz , kaynaklarınız süper. Başarılarınız sürekli olsun. Saygılarımla...

koyde Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-04-2008, 21:06   #684
RoKa AşıĞı

Giriş Tarihi: 11-04-2008
Kendi açtığım başlık açılmıyor+Site ile ilgili düşüncelerim

Öncelikle aranıza katılmaktan büyük huzur duyuyorum bunu bilmenizi yürekden istiyorum.Ağaçlar bölümüne kendi açtığım konu başlığıma girmek istedim yazdıktan bir kaç saat sonra ancak sürekli Database Error iletisi alıyorum ama forumun diğer konularına mesajlarına rahatlıkla bakıyorum.Neden kaynaklandığınada bir anlam vermiş değilim.

Foruma henüz 2 günlük üyeyim.Benim gibi yeni üyelerin çekincesi olduğunu düşünüyorum.Elbet belli kıstaslar olmalı,olacaktırda.Bir çok kişinin siteye nasıl eriştiklerini nasıl bulduklarını bilemiyorum ama ben şu ana dek yazdığım her mesajda ve bundan sonrada yazacağım bir çok mesajımda dile getirmeyi uygun gördüğüm Teknolojiden kaçmak, uzaklaşmak için burdayım.Şu bilgisayar bizi buluşturdu belki ama inanın şu an 32 yaşındayım ve beni bitirende yine şu bilgisayar oldu.Ama yinede ısrarla diyorum bu teknolojiden nefret ediyorum.
Çekince olduğunu düşünüyorum derken, evet biz belki işin HOBİ tarafındayız ama unutmamak gerekirki tarım, gerek sektörel gerek yaşamsal anlamda dünyada vazgeçilemezdir.Bölümler içinde gözlemlediğim kadarıyla bir çok toprak dostu bu işi ilerletmiş.Hatta topraksız tarım konusunda amatörlükden uzmanlığa doğru gidişin yazışmalarına tanık olmak kadar güzel bir duygu yoktur.Elbette bize (teknolojik topluluğada) yakışan, Tarım sektörününde çağdaşlığı uygarlığı en üst seviyede yaşıyor olduğunu göstermektir.Ama hepimiz yaşamışızdır, yıllarca emek vermiş ali dayının elma bahcesinden 'ali dayı ali dayı kopralım şurdan elmayı, inciri ve ayvayı' dediğimizde ali dayı 'HOPP sen emek sarfetmedin hadi bakalım oradan' diyemiyorsa, 'koparın afiyet olsun' diyorsa,topraktan gelen sevgisini hoşgörüsünü o 'tonton' tarafını bize yaşatıyorsa, buradada forum olarak haddim olmayarak, yapılan bir imla hatasını hemencecik, katkutkat 'sen ne yazdın öyle bakiyim imlaya uydumu?' demektense boyle bir sopa göstermekdense bi parca toprak sevgisi ile bir parça toprak hoşgörüsü ile yaklaşmak daha ılımlı sonuçlar doğuracaktır diye düşünmekteyim, Haddim olmayarak elbette... Türkçemizi doğru kullanalım elbette, o kanları boşuna dökmedik bu Cumhuriyeti boşuna kazanmadık! Ama unutmayalımki o Cumhuriyeti kazanırken , kazanmamıza sebeb olan insanların, domatesini, zeytinini ' getir la o kazmayı ' diyen bize göre şimdilerde CAHİL kesimden saydığımız ama bilmesekde hergün soframıza onların alınterini koyduğumuz insanlar sayesinde doyurulmuştur o Cumhuriyet Zaferinin askerleri.

sercinyo Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-04-2008, 22:35   #685
RoKa AşıĞı

Anadilimizi doğru kullanmak, takdir edilecek bir nokta olmamalı, vatandaşlık görevlerimizden biri olarak görülmeli.
Ama, yapılan iyi niyetli imla hatalarınada toprak sevgisini, toprak hoşgörüsünü bu site için uygun görmekteyim.
Kalbimiz attığı sürece hayat boyunca hatalarımız olacaktır.Yeterki hatalarımız, doğruyu bulmamıza ışık tutsun.
Sevgiler

Eski 13-04-2008, 23:14   #686
Ağaç Dostu

Yücel Özlem's Avatar

Giriş Tarihi: 19-04-2006
Galeri: 137
Alıntı:
Öncelikle aranıza katılmaktan büyük huzur duyuyorum...
Alıntı:
...yapılan bir imla hatasını hemencecik, katkutkat 'sen ne yazdın öyle bakiyim imlaya uydumu?' demektense boyle bir sopa göstermekdense...

Sopa gösterildiği içi mi "büyük huzur duyuyor"sunuz?

Alıntı:
...Teknolojiden kaçmak, uzaklaşmak için burdayım...

...Ama yinede ısrarla diyorum bu teknolojiden nefret ediyorum...
Alıntı:
...Elbette bize (teknolojik topluluğada) yakışan, Tarım sektörününde çağdaşlığı uygarlığı en üst seviyede yaşıyor olduğunu göstermektir...
Bu konuda ne dediğiniz, anlaşılmıyor.

Çağdaş uygarlığın sahipleri, ana dillerini, konuşmak ve yazmak konusunda son derce titizler.

Sızlanacağınıza, yazmadan önce düşünüp plan yapın. Yazdıktan sonra, gödermeden kontrol edin. Noktadan sonra mutlaka ara verin. Sızlanmak için, daha az sebebiniz olacaktır.

Yücel Özlem Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-04-2008, 23:54   #687
RoKa AşıĞı

Uyarılarınız için teşekkürler.

Kişisel problemler oluşturmak değil amacım, sevgiyle kalın.

Eski 14-04-2008, 08:12   #688
Kaybettik, Allah rahmet eylesin

memet's Avatar

Giriş Tarihi: 18-02-2006
Galeri: 11
Sitenin serverden kaynaklanan nedenlerle bazı teknik sorunları oluyor. Bu nedenle bazı başlıklar zaman zaman açılamıyor. Sizin başlığınıza özel bir durum değil. Hepimiz ara sıra bu sıkıcı durumla karşılaşıyoruz.

memet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-04-2008, 12:11   #689
agaclar.net

malina's Avatar

Soruna kişisel olarak bakmıyoruz, sercinyo...

Alıntı:
Kalbimiz attığı sürece hayat boyunca hatalarımız olacaktır.Yeterki hatalarımız, doğruyu bulmamıza ışık tutsun.
İmla hataları gözümüze çarptıkça bunları dile getirip doğruyu bulmanıza yardımcı olmaya çalışıyoruz. Ayrıca yaptığımız, sıradan imla hataları değil, bununla uğraşmaya kalksak kalabalık bir uyarıcı grup oluşturmak gerekir... Yazısının bütünü uyarı gerektirenleri uyarıyoruz. Bunların büyük bir çoğunluğu da özel mesajla uyarı şeklinde oluyor. Yani sizlerin haberi bile olmuyor.

Buna karşın forumda yer alan epey sayıda uyarı var. Forum kurallarında da yer alıyor.

Forumda yazmayı bırakın, bize yazılan özel mesajlarda bile ***** diye mesaj başlığı yazan var.

Alıntı:
Türkçemizi doğru kullanalım elbette, o kanları boşuna dökmedik bu Cumhuriyeti boşuna kazanmadık! Ama unutmayalımki o Cumhuriyeti kazanırken , kazanmamıza sebeb olan insanların, domatesini, zeytinini ' getir la o kazmayı ' diyen bize göre şimdilerde CAHİL kesimden saydığımız ama bilmesekde hergün soframıza onların alınterini koyduğumuz insanlar sayesinde doyurulmuştur o Cumhuriyet Zaferinin askerleri.
Duygu sömürüsü yapıyorsunuz. O zamandan bu yana kaç yıl geçti?
İnternet kullanmayı beceren, bir forumda soru soracak, cevap verecek ya da satış yapacak kadar kendinin geliştiren "köylü"nün, dilini öğrenmeyi beceremediğine inanmamızı mı bekliyorsunuz? Böyle davranmakla, onları "öğrenme engelli" yerine koymakla hata ediyorsunuz.

Neler istemişiz ve hangi nedenlerle üyeleri uyarmışız?

"Chat" dilini kullanmayın.
Yazınızı kesintisiz yazmayın, nokta, virgül kullanın. Bu işaretlerden sonra boşluk bırakın.
Paragraf yapmayı unutmayın, çok uzun yazı blokları ekrandan zor okunur.
Cümleye büyük harfle başlayın.
Ki bağlacı ve soru takılarını ayrı yazın.

Bunları yapmak çok mu zor?

Eski 08-05-2008, 19:36   #690
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 06-05-2008
Dilimizi bilmek, düzgün kullanmak her Türk vatandaşının görevi ve sorumluluğudur. Dünya üzerinde ki en zengin dillerden birine sahibiz. Maalesef bu zenginlik bize yetmiyor olacak ki, güzel ülkemde yabancı kelimeler hergün artarak kullanılıyor, yabancı kelimeleri cümle içinde kullanmak kültürlü olmanın bir parçası sayılıyor!

Site yöneticilerine ve bu emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Şahsım adına üyelerimizin bu konuda gösterdikleri duyarlılığı, çevrelerine örnek olacak şekilde sürdürmelerini temenni ediyorum.

Saygılarımla,

mzybk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 00:39.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025