agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Evdeki Bitkilerimiz (Salon, balkon, teras) > Mum çiçeği (Hoya)
(https)

Beğeni Düzeni78Beğeniler
  • 11 Gönderen missmenas
  • 14 Gönderen missmenas
  • 6 Gönderen mrduran
  • 3 Gönderen delete61
  • 4 Gönderen missmenas
  • 6 Gönderen missmenas
  • 12 Gönderen missmenas
  • 5 Gönderen delete61
  • 13 Gönderen ninina84
  • 1 Gönderen Denizardacan
  • 3 Gönderen missmenas

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 31-12-2012, 21:29   #1
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 31-03-2010
Red face Ahşap üç kat raf yapımı.

Sevgili Hoya sever Dostlarım, Değerli agaclar.net ailesi...

2013 Yılının tüm Doğa Dostlarıma, Huzur, Sağlık, Mutluluk tabiikinede bol Hoyalarla dolu bol çiçekli geçmesini Temenni ederim.

Hepimizin evinde çok çiçek yoktur, bazılarımızında o kadar çokturki nereye koyacağımızı şaşırırız koltuk arkalarına bile çiçek koyan birçok arkadaşımızı duymuştum

Malzemeleri resimledim illaki bu malzemeyi kullanmanız gerekmiyor. Biraz yaratıcı olabiliriz. Mesela birkaç örnek aklıma gelen sıralayabilirim. Kullanmadığımız eski raf sistemli kitaplıkları bölüp duvara raf olarak monte edebiliriz.

Kullanılmayan şifonyeri ortadan 2 ye bölüp, çekmece kapaklarınıda içerisine raf altına metal L konsol demirle sabitleyebiliriz.

kullanılmayan bir kenara atılmış vitrini sera olarak kullanabiliriz mesela, bu yöntemi bir Hoyacı dostumuz uygulamasını yapmıştı belki bu başlığa resimlerinide koyabiliriz.

Yani kullanılacak malzemeyi Evimizde var olan larlada değerlendirebiliriz.

Eski Ahşap perde bantları yerini kartonpiyerler aldı bu malzemeyi, pencere önünde denizlik mermerine ilave güzel hoya yetiştirebileceğimiz bol aydınlık olması nedeniyle yapılabilir. Örneği benim sayfamda vardı yeni ahşapla yapılmıştı, dediğim gibi illaki yeni materyaller satın alınmasıda gerekmiyor.

Birbaşka Hoyacı Dostumuzda akvaryumunu köklendirme serası olarak ve birbaşkasıda evindeki çamaşır sepetini bu yöntem için kullanmıştı.
Bu görselleri isterimki bu başlık altında toplayabilelim özel başlıklarda bunun gibi paylaşılmaya değer değerli bilgileri sayfaların arasında kaybolmasın.

Sizlerinde dikkatini çekebilecek böylesi yaratıcı görselleri bu başlık altında paylaşmanız veya bizzat Sizlerin deneyimlerinizi görsel olarak bizlerle paylaşmanız dileğiyle...

2013 yılına nerde nasıl karşılamayı bana soran olsaydı, bugünkü çabam hiç aklıma gelmezdi. Eşiminde iş yoğunluğu nedeniyle Bodrum Yılbaşı Galası iptal edildi.
Veee iyiki iptal edilmiş Hava çok güzel yarı güneşli arada bir yağmur serpiştiriyor ve ben öylesine mutluyumki raf düzeneğimin ahşaplarını boyamasını ve zımparalnamasını yapıyorum
Dermişimki her Yılbaşı galası böyle geçsin

Malzemeler sırasıyla...
Yan direkler 4x6x110cm
üst tablanın altına koyulacak kayıtlar 4x6x150cm
üst tabla 1,8x50x150 Su kontrası.
Üst tabla montaj vidası 4x30 nolu vida
Ahşapların bağlantı vidası 5x70 nolu vida
2 farklı zımpara kağıdı birisi çok kalın biriside ince temizlik için.
Ham ahşap kullanılacağı için koruyucu boya malzemesi Subazlı vernik, Subazlı Ahşapboyası Su bazlı emprenye boyası, bu üç malzemeyi güzelce karıştırıp %10 su ile inceltip ahşaba fırça ile uygulamasını yaptım. İsteğe bağlı Ahşap Boyası kullanılmayabilir. Ben Renk vermesi için koyu kahverengi kullandım.
Boyalı cilanın Kış aylarında kuruma süresi 3 saat bu dikkate alınmalı...
zımparalama ve boyama bitti en kısa zamandada montajlamayı görsel olarak yayınlarım.

Eklenen Resimler

missmenas Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 18:47.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025