View Single Post
Eski 06-01-2013, 20:51   #6
missmenas
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 31-03-2010
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi mrduran Mesajı Göster
Merhaba efendim,

Mâşallah, iş başa düşmüş, ne güzel.

Ahşaptan düşündüğünüz raf için ağaç kavelya önerisinde bulunacaktım, ama araştırınca, birleştirme elemanları arasında, metal kavelya ve Cam Elyaf Takviyeli Plastik (CTP) tekniğine rast geldim.

Bazı ağaç türlerinden mamûl odun kompoziti malzemelerin rutubet altında birleştirilmesinin ince hesaplarından anlamam ama benim gibi acemi birisinden yapım sonrası artan malzemenin çok olacağını söyleyebilirim.

Çivisiz yapmak için askıda raf yapımı da mümkün mü acaba?...)).

Kolay gelsin, sabrınız ve hoş görünüz için teşekkürler. Sizler gibi çalışan ile dışardan vaaz verenin farkı efendim.

Saygılarımla lütfen.
Sayın Mrduran,

Eşim Ağaçişleri Endüstri mühendisliği bölümü mezunu aynı zamanda İç Mimar olması nedeniyle, kafama takılabilecek hertürlü ahşapla ve tasarımla alakalı sağolsun çok yardımı dokunuyor.

Sizin nette araştırma yaparken karşılaştığınız teknik raf yapımında MDF ve sunta gibi levha esaslı malzemelerde kullanılabiliyormuş. ( ..muş.. mış lı sözlerime devam ediyorum eşimin aktardıkları çünki)
Benimdoğal ahşabı tercih etmemdeki sebep neme dayanıklı hale getirilebilmiş işlemlere sahip olmasıdır. Doğal ahşaba emprenye malzemesi kullanılınca, Mantar gibi hastalıklarda ortadan kalkıyor.

Sorunuza gelince çivisiz raf yapmak mümkün istediğiniz kat uygulamasınıda yapmak mümkün.

Yinede tavana bu defa delik açmak gerekecek.
Raf olarak kullanacağınız ahşapların 4 köşesinede delik açmanız ve bu deliklerden Sicim ipleri geçirip altına düğüm atarak raf uygulaması yapılabilir tavana asma uygulama tekniğiyle...
Basit bir yöntemdir ve bir okadarda otantik bir dekorasyon oluşturur düşüncesindeyim.
Not. En basit bulunabilen malzeme olarak birçok kişinin ilk aklına gelen Mdf ve Suntadır. Bu iki malzemeyi ham olarak tercih edilmesi sorun yaratabilir özelliklede mantar olayında bitkilerede çok zararı dokunabilir. Bu malzemeler tercih sebebi olacaksa mutlaka uygun boyayla boyanması gerekiyor veya bu malzemeler kaplamalı boyanmış olarakta bulmak mümkündür.

missmenas Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön