agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Et, Tavuk, Balık Yemekleri > Et Yemekleri
(https)




Beğeni Düzeni14Beğeniler
  • 5 Gönderen hosseda
  • 1 Gönderen Sevgi Durul
  • 1 Gönderen hosseda
  • 1 Gönderen hosseda
  • 6 Gönderen hosseda

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 15-11-2012, 19:52   #1
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 12-09-2007
Şehir: izmir
Mesajlar: 1,331
Galeri: 3
çömlek ( küp) kebabı

Bir adet altta fotoğrafta görülen göçmen göveci lazım.

Et dananın kol kısmından olursa iyi olur. Kuşbaşının büyükçesi olacak şekilde eti doğratacağız. Tuz, karabiber ve kimyon ekeceğimiz etleri iki yemek kaşığı tereyağ ve bir bardak sıcak su ile birlikte kübe koyduktan sonra kübün tepesini kapatarak ateşi kuvvetsiz yanmakta olan ocağa ( şömine- kuzine) yerleştireceğiz.
(ben önce kübün ağzını aliminyum folyo ile güzelce kapatıyor sonra üzerine kullanmadığım bir çaydanlık kapağı oturtuyorum. Kübe de bir kaşık tereyağ bir kaşık zeytinyağ koyuyorum.).

Yaklaşık bir saat sonra kübü çıkarıp etleri uzun saplı bir kaşıkla çok karıştırmadan kontrol etmek lazım. Ateşin şiddeti önemli, et dana olduğundan zor pişiyor, çok geçmiş ocak iyi değil.

Yaklaşık 1,5 saat sonra kebap hazır olacaktır.

Eklenen Resimler
 
hosseda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 01:47.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025