![]() |
Of OOf be Lilim., 2 tane kargayı kaçırtacağız diye ardıç katranı mı arayalım?? Üstelik bilmem ki ardıç katranı nedir? herhal attarlarda vardır!
|
Alıntı:
100 litreye ; yapraktan 250 gr üre 250 gr çinko sülfat (toz ) 200 gr magnezyum sülfat (toz) 100 gr humik asit 2000 gr potasyum nitrat ve yapıştırıcı meyveler daneye dönünce ve 20 gün sonra tekrar atılması önerilmektedir. saygılarımla. |
eğer toprağınız kireçliyse ;
50 gr demir EDTA lı (FERTİLON-13) ekleyebilirsiniz. |
çicek öncesi;en geç çiçekler kabardığında
100 litreye;ağaçın çiçek gözlerine (bu bölgeden emilim olmaktadır.) - 100 gr bor (boraks) toz - 250 gr üre - 250 gr çinko sülfat - 200 gr humik asit - yapıştırıcı karışımı uygulanabilinir. |
yine hasat sonrası yapraklar dökülmeden (yapraklar yeşil olmalı)
100 litreye yapraktan; - 150 gr bor (boraks) - 500 gr çinko sülfat - 250 gr üre - yapıştırıcı karışımı uygulanabilinir. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Hangi araştırma enstitüsü bu öneriyi yapmış? merak ettiğim için soruyorum. kolay gelsin.
|
Arkadaş merhaba.Ben Çankırıda kıraz bahçesi kurmak istiyorum.Öze3llikle alara tam bodur kirazları hakkında bilgilerinizi paylaşırmısınız selamlar
|
Arkadaş bende senin gibi alara tam bodur kiraz fidanları ile ilğili bilgilere acil ihtiyacım var yazarsanız sevinirim selamlar
|
Arkadaş alara fidanlarını anlatırmı sınız selam.Ben yeni bahçe için tercih edebilirmiyim ne düşünürsünüz.
|
Bulduğun bilgileri bana da yazarmısın Bodur kiraz hakkında selam
|
Sayın ihsankaya45,
Damirci yöresinde napolyon hasadı başladımı,verim ve fiyatları nasıl. |
1 Eklenti(ler)
Yukarıdaki kirazlar early burlat,aşağıdakiler ziraat 900
|
Bu sene early burlat buralarda çok ucuza gitti.Baş fiyat 1 tl falandı.
Tabi turfanda çıkaran yerler daha pahalıya satıyor herzaman... |
1 Eklenti(ler)
Ziraat 900 kirazı bizim yöredeki adı ile salihli napolyonu...Fiyatı 5-6 tl arasında...Ama doğuş az ve kirazlar aşırı yağmurdan çatladı.Rekolte çok az...
|
3 Eklenti(ler)
Ziraat 900 kiraz resimleri...
|
4 Eklenti(ler)
Toplanıp pazara getirilmiş kirazlar...
|
Kiraz yetiştiriciliği yapacak arkadaşlar tavsiyem,eğer bölgeniz turfanda yetiştiriciliğe uygun değilse kesinlike erkenci early burlat gibi çeşitler dikmeyin.Kirazın kıralı her zaman ziraat 900 dür.
|
Kirazı çok severim. Hele ki Napolyon..
İzmir'deki bahçeme dikmeyi çok istiyordum, ama çevrede hiç kiraz ağacı göremediğimden cesaret edemedim. Fotoğrafları görünce aşka geldim; ilk işim Ziraat 900 dikmek. Önce çiçeklerinin güzelliği, sonra da meyvelerinin tadını çıkarmak iyi gelecek :) |
Alıntı:
|
Bahçeme diktiğim beyaz kirazın beyaz olmadığını öğrendim.
http://www.agaclar.net/forum/979722-post18.htm :mad: |
Alıntı:
bana da early burlat diye ve 0900 ziraat diye fidan verdiler. Ama burlat sizin burlata benzemiyor?? sap daha uzun, 900 ziraat da küme şeklinde çiçek ve meyve yaptı. Sanırım o da değil!!??. Ama bildiğim kadar sizin burlat doğru isim. kısa saplı, siyahlaşıyor ve erkenci. Yukarıda bir arkadaş da sarı kiraz (starks gold) almış ama kırmızı çıkmış? Fidan piyasası böyle bir şey kime güveneceğiz.?benim aldığım yer Araştırma, o arkadaş Alara dan almış vs. Hepsi aynı. İsmine doğru fidan üretimi olmadıkça bizle ve üreticiler çok zarar çekecek. Kolay gelsin. |
Alıntı:
Beyaz kirazın reçelini biliyorum; nefis. Yeme kalitesi biraz yavan geldi. Lamberdi isim olarak tadmadım. Bilemiyorum. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
http://www.zae.gov.tr/index.php?opti...286&Itemid=142 http://www.batem.gov.tr/yayinlar/bil..._gubreleme.pdf saygılarımla |
Alıntı:
ardıç katranını açık alanda büyükbaş hayvancılık yapanlar hayvanlara yılan sokmasın diye ayaklarına,burunlarına ve sırtlarına sürerek kullanırlar. Bölgenizde hayvan pazarı varsa orada ararsanız bulabilirsiniz, birde orman muhafaza memurları vasıtasıyla eğer katran çıkaran tanıdıkları varsa bulabilirsiniz. Bölgenizde bulamazsanız ben bu bölgeden araştırıp yardımcı olmaya çalışırım.Muğladan selamlarımla. |
SWEATHEART kendine verimli kiraz çeşidinde döllenme sorunu
Merhaba arkadaşlar,
Alaradan aldığım kendine verimli Sweatheart çeşidi kirazlarımın 5. yılı çok fazla çiçek açmasına rağmen, kirazlar meyveye dönüşemiyor. bu konuda tecrübesi olan arkadaşlar varsa bizimle paylaşabilirmi? |
Alıntı:
Bir haftadır hasadi yapılan lambert 1,5tl ve napaolyon ise 5-6tl.den alınıyormuş. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 11:12. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025