agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Sert Çekirdekli Meyveler (https://www.agaclar.net/forum/sert-cekirdekli-meyveler/)
-   -   Kiraz (Cerasus) Yetiştiriciliği (https://www.agaclar.net/forum/sert-cekirdekli-meyveler/958.htm)

feyzon 29-04-2012 15:21

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi athena -asena (Mesaj 953661)
Alara'dan aldığım kiraz fidanlarım ,

Kirazlar çok güzel gelişmiş ancak budama yanlışı var gibi gözüküyor. Dal katları arasında en çok 75 cm bulunması gerekir. Araları çok fazla boş kalmış gibi duruyor.
Selamlar.

athena -asena 29-04-2012 19:30

Sayın feyzon ; Bu zaman kadar hiç budama yapılmadı kısmetse bu sene yapacaz.

kgursan 29-04-2012 22:17

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sifa78 (Mesaj 952224)
bahçemizde kiraz yetirtirmeye çalışıyoruz bahçenin altı killi toprak taban suyu yüksek ne yapmam lazım görüşü olan varmı .

Bence Kiraz (sert çekirdekli meyveleri) yetiştirmeyin, Taban suyu yüksek olan yerlerde , üstelik killi ağır topraklarda zor yetişirler. Zamk yapar, kloroz olur vs.

aydost18 03-05-2012 18:18

selam arkadaslar... sayfayı okurken bır arkadasın yuklemiş oldugu fotografları gördüm çok güzel verim almış belli ama bu verimi 1450 ile 1600 rakımda aldıgını yazmıs böyle birsey mümkünmü bende böylesine yüksek bir araziye yani 1350 rakıma badem felan dikmeyi düşünüyorum ama şimdi fikrim degişti gibi sizce mümkünmü ve ne derecede verimli olur yardımcı olursanız sevinirim

grandrose 07-05-2012 15:34

sevgli dostlar.herhangi bir kirazda ayni anda çiçek açmadığı için şuanda erik büyüklüğünde kiraz ve daha çiçeğini dökmemiş toplu iğneden daha büyük kiraz var.bu kirazda büyüme olurmu. güçlenmesi için çinko ve npklıve iz element katklı yaprak gübresi attım. katkısı olurmu.emeğinize saygılar.

kgursan 17-05-2012 21:07

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi grandrose (Mesaj 961419)
sevgli dostlar.herhangi bir kirazda ayni anda çiçek açmadığı için şuanda erik büyüklüğünde kiraz ve daha çiçeğini dökmemiş toplu iğneden daha büyük kiraz var.bu kirazda büyüme olurmu. güçlenmesi için çinko ve npklıve iz element katklı yaprak gübresi attım. katkısı olurmu.emeğinize saygılar.

Döllenmemiş çiçeklerin meyveleri küçücük kalır ve dökülür, döllenmiş çiçeklerin meyveleri gelişir, ve irileşir. o küçük meyveler dökülecektir. ilaçlamanın faydası yoktur.

bakierman 17-05-2012 23:26

Almanyada bazi arkadaslar yil boyu yumurta kabuklarini sakliyorlar ve ilkbaharda toprak ile karistirip kiraz agaclarinin dibine serpiyorlar.
kiraz agaclari bu gübreyi cok seviyor

nuzel 21-05-2012 13:44

2 Eklenti(ler)
Arkadaşlar kiraz ağacımın birtanesinde resimdeki küçük kirazcıklar çok fazla oluyor.Acaba Benim bir yanlışım varmı bunda?

kgursan 22-05-2012 19:33

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi nuzel (Mesaj 969977)
Arkadaşlar kiraz ağacımın birtanesinde resimdeki küçük kirazcıklar çok fazla oluyor.Acaba Benim bir yanlışım varmı bunda?

Sn Nuzel., Bunlar döllenemeyen çiçeklerin meyveleri ve dökülecekler. İyi bir tozlayıcı çeşidinizin olması gerektiğini düşünüyorum.

nuzel 23-05-2012 11:42

Sayın kgursan beyaz kirazmı dikmeliyim? Yakınlarına vişne dikmiştim döllemedi demekki...

athena -asena 23-05-2012 19:38

5 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi nuzel (Mesaj 969977)

Aynı durum bende de oldu ama sis ve soğuktan bütün meyveler döküldü. Kalan sağları da kuşlar bitiriyor.

athena -asena 23-05-2012 19:46

5 Eklenti(ler)
Sağ kalan Star Gıant kirazlar 1 tl den büyükler.

Sonul 23-05-2012 23:24

Sevgili athena-asena,

Kirazınızın yaprakları bana çok seyrek geldi. Benimkileri gözlediğim kadar, yapraklar oldukça bol ve gelişmiş ve meyveler yapraklardan pek görünmüyor. Bir üstada sorarsan iyi olur derim.

athena -asena 23-05-2012 23:54

5 Eklenti(ler)
Sayın Sonul kiraz ağaçları sis ve soğuklardan hasar gördü hele son fotoğrafdaki kiraz ağacı dediğiniz gibi, uyarınız için teşekkürler zıraat mühendisi arkadaşa sorayım. Uzaktan çekilmiş fotoğrafları.

Sonul 24-05-2012 10:59

Sevgili Hocam,
Son resimdekiler biraz sağlıksız gibi görünüyorlar. Belki toprağından da olabilir.

nuzel 24-05-2012 12:07

Sayın athena -asena, Giant starlarınız süper.

omar 24-05-2012 13:06

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi athena -asena (Mesaj 971589)
Sağ kalan Star Gıant kirazlar 1 tl den büyükler.

Gerçekten güzel görünüyorlar... İnsanın ağzı sulanıyor :)

MazI 24-05-2012 18:21

kirazlar cok garip agaclar bizim bahcemizdede 3 tane vardı 2 si belli zaman aralıklarında kurumustu...iyi bakılması gerek...

feyzon 25-05-2012 14:06

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi MazI (Mesaj 972340)
kirazlar cok garip agaclar bizim bahcemizdede 3 tane vardı 2 si belli zaman aralıklarında kurumustu...iyi bakılması gerek...

Bizim bahçemizde de dikilen kiraz ağaçlarından bazıları bir süre sonra kurudu. Ancak hala kurumadan kalan ağaçlar da var. Bazı eski kirazlar var sanırım 100 150 yıllık. Hala kurumadan kalabiliyorlar. Acaba anaç olarak kullanılan mahlep (idris) ağacından dolayı mı kuruma oluyor? Bizim bahçede kuruyan ağaçların sorumlusu , en azından bir kısmının, bal mantarı olduğunu düşünüyorum. Çünkü belli bölgedekilerin hepsi de bir süre sonra kurudu.

manisali 25-05-2012 16:58

Bahçemizden birkaç resim

5 Eklenti(ler)
merhaba arkadaşlar.
epey zamandır forumda bulunmuyordum. bu sene memleketim manisa demirci'de kiraz verimi gayet iyi görünüyor. bol yağışlı geçen mayıs ayı erken olgunlaşan kirazlarda meyve çatlamasına sebep oldu. şuan diğer çeşitler gayet iyi durumda bir aksilik olmazsa ürün bol olacak :) early burlat larda meyve çatlaması çok yoğun diğerlerinde sorun yok. yağmurlardan fırsat bulursak ilaçlama ve yaprak gübresine devam ediyoruz. bende bahçemizden bir kaç fotoğraf yükledim. fotoğraflardaki çeşitler napolyon, lambert, starks gold(beyaz kiraz) early burlat, yörede kısabacak diye tabir edilen bir çeşit -tahminimce bing- ve cırık diye yöreye aşı kalemini ilk getiren kişinin lakabını isim almış merton lateye çok benzeyen bir kiraz çeşidi var.
ilk resimler early burlat tan.

manisali 25-05-2012 17:09

devam

4 Eklenti(ler)
kısabacak (bing) çeşidi

manisali 25-05-2012 17:21

devam

4 Eklenti(ler)
lambert.

manisali 25-05-2012 20:25

devam

4 Eklenti(ler)
napolyon kirazı (0900 ziraat).

kgursan 25-05-2012 20:58

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi nuzel (Mesaj 971317)
Sayın kgursan beyaz kirazmı dikmeliyim? Yakınlarına vişne dikmiştim döllemedi demekki...

Sn Nuzel., Kirazınızın çeşidi nedir? Adı ne ise ona uygun dölleyici dikmelisiniz. Vişne kirazı döllemez.

nuzel 31-05-2012 14:56

Sn. kgursan Sanırım 900 Alaradan Napolyon diye almıştım.Biraz önce de kendileriyle görüştüm.onlarda da ciddi oranda kayıp varmış.Havadan yağışlardan olduğunu söylüyorlar.Tabii ki dölleyicinin şart olduğunuda söylediler.

ahmetmutlu 31-05-2012 17:24

Kiraz ağaçlarıma yapraktan çinko,bor ve üre uygulaması yapmak istiyorum.Acaba miktarları nasıl olacak.Selamlar.

athena -asena 31-05-2012 19:59

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi nuzel (Mesaj 972009)
Sayın athena -asena, Giant starlarınız süper.

Bugün gittim bahçeye ağaçta bir tane bile kiraz kalmamış kuşlar hepsini yemiş .

Şimdi de alaradan aldığım zıraat 900 lere sıra geldi galiba .

kgursan 01-06-2012 21:46

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi athena -asena (Mesaj 976858)
Bugün gittim bahçeye ağaçta bir tane bile kiraz kalmamış kuşlar hepsini yemiş .

Şimdi de alaradan aldığım zıraat 900 lere sıra geldi galiba .

EEE, Kuş tur bu. Ne dersin? Laf anlamaz ki!!! bende de var 2- 3 ağaç kiraz. Early burlat olgunlaşmaya çalışıyor. devamlı oturduğum sekinin 20 m. ötesinde. kargalarla- saksağanlarla beraber yiyoruz.!! Ne yapayım? elime tüfek mi alayım?

Ha bir korkuluk yaptım adam gibi, sanırım biraz etkili oldu ama yetmedi Diyenler, CD vs. as diyorlar güya parlıyormuş, kuşlar yaklaşamıyormuş!!??

athena -asena 01-06-2012 23:32

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi kgursan (Mesaj 977638)
EEE, Kuş tur bu. Ne dersin? Laf anlamaz ki!!! bende de var 2- 3 ağaç kiraz. Early burlat olgunlaşmaya çalışıyor. devamlı oturduğum sekinin 20 m. ötesinde. kargalarla- saksağanlarla beraber yiyoruz.!! Ne yapayım? elime tüfek mi alayım?

Ha bir korkuluk yaptım adam gibi, sanırım biraz etkili oldu ama yetmedi Diyenler, CD vs. as diyorlar güya parlıyormuş, kuşlar yaklaşamıyormuş!!??

Sayın kgursan ; Bugün bir arkadaş söylemişti CD as diye ağaca öğleden sonra üzerinde kiraz olan ağaçlara astım bakalım fark yaratacak mı ? Ben pek faydalı olacağını zannetmiyorum çünkü etrafta o kadar çok karga var ki .

Lilium 02-06-2012 00:42

Ah ahhh ne korkuluğu kaldı ne cd'si, ne kartal uçurtması kaldı ne topu, ne kuş kaçıran şeridi kaldı ne şimşek çakan ayna, hiç birinden sonuç alınamamıştır.

Bu konuda bir şey denemek istiyorum fakat ardınç katranı bulamıyorum, ardınç katranı yağı'nı nasıl bulabilirim?

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 12:40.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025