![]() |
|
|
![]() |
#1 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sayın Minarislim; Bende var olan üç hünnaptan biri, saksıya sokuşturduğum çekirdeklerden çıktı. Ama sanırım iki yıl sonra!! Konuya ilişkin Sayın Mine Pakkaner' in önerileri işinize yarıyacaktır. Saygılarımla... Mine Pakkaner01-10-2006, 00:25 http://upload.wikimedia.org/wikipedi...jube-fruit.jpg (http://fr.wikipedia.org/wiki/Image:Z...VarSpinosa.jpg) Hünnap tohumlarının çimlenme engeli var. Sizin için ve diğer hünnap severler için bilgi edinirken tohumdan yetiştirme zorluğu karşısında fenalık geçirdim http://www.agaclar.net/forum/images/icons/icon9.gif . Olgun meyvenin etini çıkarın.İyice yıkayın, çekirdeği temizleyin.Çekirdek ya 2 saat sülfirik asitle muamele edilir, ya zımparalanıp iyice yaralanır. Asitle muamele edilirse sonra çok iyi çalkalanır. Ya da 60 derece kadar sıcak suda 3 gün bekletilir (sıcaklığı sabit tutmak gerek ). Bir diğer yöntemçekirdek dondurucuda dondurulup çözülür ekilir. Ya da önce serin bir yerde nemini kaybetmemek şartıyla (nemli pamuk içinde naylona sarılıp ) önce 3 ay oda sıcaklığına sonra da 3 ay buzdolabında bekletilip ekilir. Görüldüğü gibi yeni bir acer palmatum vakası gibi bir durumla karşıkarşıyayız. Tohumdan elde edeceğiniz fidana da aşı yamanız gerekecek. Dip sürgünü ayırma ile kolaayca ürüyormuş, bunu tavsiye ederim ![]() -------------------------------------------------------------------------------- |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|