![]() |
|
|
|
#8 | |
|
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
![]() 1. Toprak çok sert?? Ne demek? "tav" ında işlenmemiş, sulanmamış toprak elbette çok sert olur. Önce toprağı işlemeniz-işletmeniz, 20-40 cm derinliğe kadar kazıp kabartmanız gerekir. Buna krizma derler. Bu arada tabi ki taşları temizleyeceksiniz. 2. Fidan dikilecek çukurlar 40cm. çapında, 40-60 cm derinlikte açılacak, 3. Fidanlar arası mesafe bitkiye göre değişir. Kayısı 10 yılda 5-6m çap yapar, ama sedir ağacı 2-3 m çap yapar, nar ise 1-2 m çap yapar. Dolayısıyla 3-5 m. aralıklarda dikmeniz yeterlidir. Burada arazinin büyüklüğü ne kadar? belirsiz. 4. Kiraz ve elma olmaz sanıyorum. Ama kayısının bazı çeşitleri olabilir ama ben bu çeşitleri bilmiyorum. Bilgi kaynağı soruyorsunuz?? bu zamanda internet ortamında her türlü bilgiye erişebilirsiniz. Ayrıca burnunuzun dibinde Aydın Adnan menderes Üniversitesi, ziraat fakültesi var. 5. Keçi gübresi çok eskimiş ise (yani 2-3 yıl yığın halinde beklemiş ) işe yarar. Tazesi işe yaramaz ayrıca çok tuzlu olur. Toprağınızı tuzlandırabilir dikkatli kullanın. 6. Rüzgar olayı olumsuz etkilidir. Rüzgar tutan yerde istediklerinizi yetiştirmek zordur. 7. Narenciye konusunda Antalya ve Aydın a gitmeniz gerekir. 8. Fidanları dikerken sonbaharda (Aralık) dikmenizi tavsiye ederim. son olarak bütün yazdıklarınız bol sulama ister. Bol suyunuz yoksa hiç uğraşmayın meyvelerle. Sedir-çam ve zeytin den başka şey olmaz susuz yerde. Kolay gelsin. |
|
|
|
|
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|