View Single Post
Eski 09-04-2010, 22:11   #62
IBK
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 08-04-2010
Şehir: Wageningen
Mesajlar: 2
NORTH WONDER ve 0900

Oncelikle tum uyelere iyi gunler.

Kiraz konumuzun uzmanlarina danismak istedigim bir konu var. Bir grup arkadasim Alara Tarim'dan yaklasik 4 sene once Gisela 5 ve Gisela 6 uzerine asilanmis NORTH WONDER diye bir cins agac almislar. Su anda agaclar 4 yasinda, cok buyuk sorunlari yok, gelisimleri ok.

Ancak Gisela 5 ve Gisela 6'ya asili bazi turlerin sorunlu oldugunu duymuslar. Bana sordular (Meyve agaclari uzmanlik konum degildir), ben de bulundugum Universite'nin tum veritabanlari taradim ancak bugune kadar NORTH WONDER diye bir agac ile ilgili yapilmis arastirma bulamadim.

Sadece internette yerli bir fidancilik firmasinin listesinde gozukuyor ancak herhangi bir kaynak gosterilmemis.

Bildigim ziraatcilere danistim, boyle bir agac var deniyor, ancak kimse yazili bir bilgi gosteremiyor. Bu North Wonder denilen agacin Kanada menseyli oldugu ile ilgili laflar var. Ancak tanidigim Kanadali yetistiriciler ile de gorustum: kendilerinin de bu konu ile ilgili bir bilgisi yok. Simdi sorularima gelelim:

- Bu North Wonder neyin nesidir? Acaba sadece Alara'nin pazarlamak icin ismini degistirdigi bir cins midir?

- North Wonder'in ekilmis oldugu bahceleri goren kimse var mi? Meyvesini tatmislar midir? Agacin Gisela 5 ve Gisela 6 ile perfomansini bilen var midir?

- Gisela 5 ve 6'ya asilanmis Napolyon ve North Wonder 3-8. seneler arasinda her sene ne kadar urun vermelidir?

Bu konuda yardimci olacak herkese minnettar kalacagim.

Saygilar.

IBK Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön