![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-09-2009
|
Bu işin ticaretini yapıyorum , üretiminden çok fazla anlamam , Abragoz albenisi yüksek bir meyvedir ,kurutmalık veya reçellik olarak kullanılmaz , sofralık olarak kullanılır genelde ,ve çok tatlıdır, size fikir vermesi açısından rakam vereyim isterseniz. Verdiğim rakamlar +300 -300 olarak değerlendirme yapın , İmam kaysı 600-700 , şekerpare 1100-1500, gabaşi 1300-1800 ,ığdır 1500-2500 , Abragoz 2000-4000 arası satıldı bunlar toptancı hal fiyatları , ayrıca 160 ağacın hepsini aynı cins yaparsanız hasatta hepsi aynı anda olgunlaşacağı için hasatta problem yaşarsınız , hasatı yetiştiremezsiniz , olgunlaşma dönemleri evre evre olan kaysıları dikerseniz daha mantıklı , benim bildiğim en geç abragoz olgunlaşıyor , çünkü ilk önce imam kaysı çıkıyor sora sırayla gidiyor. |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 27-10-2006
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 21-07-2017
|
Test, just a test
Hello. And Bye. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-09-2009
|
Iğdırla abragoz kaysı birbirine çok benzerler , ikiside kalibresi yüksek kaysıdır ama abragozun aroması daha fazladır ve daha serttir.Iğdır kaysısının belki başka ismide vardır ama ığdırdan geldiği için biz ığdğr diyoruz.Iğdır malatyayla yarışacak potansiyele ulaşamasada malatyadanda aşağı kalmaz. |
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 27-10-2006
|
Memleket doğruda isimleri karıştırmışım :)
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu.
|
Sn. Samsunlu 55., size 11/09/09 tarih, 73 No lu mesaj da ifade ettiğim gibi; Karadeniz Bölgesi Kayısı için uygun değildir. Yetişse de tatlı, kaliteli meyve olmaz. Bunun değişik nedenleri vardır. 1. Kayısı yaz aylarında gece serini gündüz sıcak ister ki yaprakta oluşan besinler meyvede kalsın, ve meyve TATLI olsun. 2. Kayısı "Kuru hava" ister ki hastalanmasın (Çiçek monilyası, yaprak delen) 3. Kayısı kökleri bazik veya nötr kireçli toprak ister ki karadenizin asit toprakları uygun değildir. 4. Bu özellikleri nedeniyle Şeftali den farklıdır. Karadeniz de şeftali olabilir ama kayısı??? Çeşitlere gelince; Iğdır da Aprikoz (Şalak) çeşidi erken olgunlaşır ve pazara erken girer. İnce kabukludur ,kuru maddesi düşüktür kurutmaya gelmez. Malatya da ise ; Kuru maddesi yüksek, kurutmalık çeşitler yetişir. 3-4 kilo yaş kayısı dan 1 kilo kuru kayısı alınır. İklim ve toprak buna uygundur. Bunların (Malatya çeşitlerinin) soğuklama ihtiyacı yüksektir ve Malatya da karşılanabilir. Hasanbey, Hacıhaliloğlu, soğancı, Çöloğlu, ve şekerpare gibi çeşitler malatya ya uyar. Bunlardan Şekerpare Mersin/Mut a uyum sağlamıştır ve Hatay /Samandağında ki Sakıt çeşidi Malatya şekerpareye benzer. O yörede erkenciliği ile para eder. Düzenleyen kgursan : 11-01-2010 saat 19:32 Neden: ek bilgi |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
|
Sn. kgursan haklısınız, yetişen kayısılar büyük ve tatsız oluyor. Yaprak delen hastalığı şeftalidede oluşuyor ve ilaçlama yapılarak kurtulabilinir. Bu arada haberiniz olsun Karadeniz'de heryerde şeftali olmaz. Kimi yerinde güneşlenme yetersizliğinden dolayı yetiştirilemiyor. Saygılarımla... |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-01-2010
|
Zerdali Ziraat mühendisi arkadaşlardan yanıtlamasını istiyorum lütfen. Sanırım zerdali kayası çekirdeğinden çıkan bir ağaç türü. Zerdali meyvesini çok severim. Kırsal pazarlarda özellikle zerdali ararım. İki adet zerdali ağacım var. 5-6 yaşlarında birisini bizim bahçeye, diğerini okul bahçesine diktim. Bu yıla kadar hiç çiçek açmadılar ve ürün vermediler. Bahçemdeki ise gölgede kaldığı için yaprağını oldukça geç çıkarıyor. Acaba zerdalilerde ürün vermeyen erkek ağaç oluyor mu? |
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
Genellikle ürün vermeyen erkek ağaç kayısı da olmaz. |
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-01-2010
|
Teşekkürler Kgursan; Ben Antalya'da yaşıyorum. Buranın önemli bir semtinin adı da "Zerdalilik", yani bu bölgede daha önce zerdali yetişiyormuş. Cinsleri mi farklı yoksa eskiden daha mı soğuktu anlayamadım. Ben de zerdalimi yaylaya taşıyacağım. Teşekkürler... |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaç Dostu.
|
Bazı çeşitler (sizin deyiminizle cins ler) çok az soğuklama istiyordur. Bunlar Akdenize uyum sağlayabilir. Ama kaliteli çeşitler genellikle çok soğuk ister. |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-04-2008
|
Roxana cinsi kayısı kendini döllermi hangi kayısı döller ? Bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim. |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-02-2008
|
Bu kayısı armillaria kök hastalığına yakalanmış. |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-02-2008
|
Sn. Osman45, Plastik bir kovada, 10 litre suda 300-400 gr. göztaşını eriterek ağacın taç izdüşümüne(1,5 m2 alana) dökersen sanırım faydalı olur. herzaman yapabilirsin. selamlar. |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 16-04-2008
|
Merhaba, Ankara'daki evimin bahçesine Nisan ayı ortasında kayısı ve vişne fidanı diktim. Vişne uyandı fakat kayısıda hiçbir hareket yok, gözler hala kapalı duruyor. Bu normal midir? Ne zaman açmaya başlar? Ya da bir eksiği mi var? |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 04-04-2010
|
Merhaba ben bahçe ile uğraşmayı çok seviyorum gelelim sadede bahçeye geçen sene ektiğim kayısı ağacını bahar gelmeden budadım, şimdi yaprakları oldu, dalın biri çok cansız öbür dala yaslanıyor o dalı kessem mi kesmesemmi bu zamanlar kesince ağacın hiç kayısı vermediğini duydumda isterseniz fotoğraf ta koya bilirim unutmadan bu dalda biraz yeşil yeşik küçük böcekler vardı az ilaçla ilaçladım .. ama ilaçlamadan öncede aynıydı. Lütfen yardım edin. |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 16-04-2008
|
Sn. denizakvaryumu, teşekkürler. Kesip baktım hala yeşil. Acaba suyunu mu yetersiz verdim? Dikimden sonra (1 ay oldu) 5-6 kez sulamıştım. |
|
|
|
|
|
#21 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-04-2009
|
Balkondaki kayısım artık balkona sığmıyo yazdan sonra bahçeye dikmeliyim.Tahmin ediyorum 1 ya da 1 buçuk yaşında. Acaba ne zaman meyve verir ? |
|
|
|
|
|
#22 | |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 29-04-2007
|
Alıntı:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#23 |
|
Ağaç Dostu
|
Teşekkür ederim.Yeri kısıtlı olduğu için dalları cılız kaldı evet ama sonbaharda bahçeye taşıyacağım. |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 20-05-2010
|
merhaba arkadaşlar, ben acemiyim biraz .bizim bahcede bi kayısı ağacı var yapraklarını böcekler kemirmiş ve sararmaya başlamış .ayrıca meyve de vermiyor .hasta mı acaba.ne yapmalıyım bilgilendirirseniz sevinirim. hepinize şimdiden teşekkürler..... |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 19-09-2008
|
Bu senede kayısımda bol meyve var. Tahminim 10-15 güne kadar olgunlaşacaklar. Düzenleyen sans43 : 06-06-2010 saat 14:54 |
|
|
|
|
|
#26 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#27 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 21-05-2008
|
kayısı ağacı
kayısı ağacım çok güzel kayısı veriyor anca tatsız sebebini bilen arkadaşlar varsa yardımcı olursa sevinirim |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Ağaç Dostu
|
Tatsız
Sayın boragursoy, Kayısı ağacınız birkaç senelik olmasına rağmen çok iyi verim vermiş maaşallah. Tadının eksik olduğunu söylüyorsunuz ama aynı zamanda küçükler. Bu küçücük ağaç okadar meyveyi tam olarak besleyemez. Bu konunun ilk topiğini okuyup seyreltme ve destekleme yaptığınızda kayısılarınız umduğunuzdan iyi olacaklar. Her şey gönlünüzce olsun. |
|
|
|
|
|
#29 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-02-2010
|
Bu kayısının cinsi nedir acaba?
Arkadaşlar,bu günlerde pazarlarda çok güzel,tatlı ve albenili iri bir kayısı çeşidi var.Yanakları belirgin şikilde çıkıntılı yuvarlak olmayıp uzunlamasına bir yapısı var.Ayrıca çokta iri .Pazarda en pahalı bu kayısı çeşidi var.Çekirdeği ete yapışık değil.Acaba ığdır kayısısı olabilirmi? Iğdır diye bir cins varmı?Bu kayısının cinsi hakkında yardımlarınızı bekliyorum. ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#30 |
|
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar ,Iğdır Şalağı cinsi kayısıyı geçen gün manavda gördüm,fotoğrafı ilişikte.Çok ince kabuklu ve harika bir aroması var.Satıcının dediğine göre Isparta ve Çivril taraflarında da yetiştirilmeğe başlanmış. Düzenleyen yasarugur : 01-07-2010 saat 09:35 Neden: Bir cümle ekledim. |
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| ağaç dalı yatık |
|
|