![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 05-02-2007
|
Eğer küçük bir beldede iseniz o serayı size çok ucuza ve olması gereken sağlamlıkta yapabilecek olan bir sürü marangoz bulabilirsiniz. Hatta bi çok insan tahtaları temin ederseniz zevkine bu iişi yapar diye umuyorum. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 06-05-2007
|
denizlide yaşıyorum sera yapmak istiyorum
bana sera hakkın da bilgi verebilecek plastik sera maliyetini bilen arkadaşların yardımını bekliyorum 40 tonluk havuzum 3 dekar yerim var domates yetiştirmeyi düşünüyorum.. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 01-11-2012
|
arkdaslar bır serada ne kadar cok tahta kullanılırsa okadar mantar hastalıgı seranın ıcınde olacaktır bence seranın ıcınde hıc tahta kullanılmamalıdır boylece hastalık rıskını ortadan bı nebzede olsa korumus olursunuz tek cozum saglamlık ve temızlık acısından demırdır ve malıyetıde daha az olur ben 100m2 serayı full demırden 920tl ye kurdum artı 300 tl de naylonu tuttu ıste bu |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 21-01-2013
|
size çok ucuza ve olması gereken sağlamlıkta yapabilecek olan bir sürü marangoz bulabilirsiniz. Hatta bi çok insan tahtaları temin ederseniz zevkine bu iişi yapar |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 15-02-2013
|
benim 5*10 seram var...yaklaşık 5-6 ay kadar oldu...tabi içerisi için yavaş yavaş deneme yanılmayla kendime sebze yetiştiriyorum...ısınma aslında ortamınız çok soğuk değilse pek gerekli değil...çünkü sera naylonu özel bi naylon..normal naylon sera naylonu kadar serayı ısıtmaz..sera naylonuna ufak 1 saatilik bir güneş bile içerisini fırın yapar...ısınmadan daha önemli bence havalandırma...içeride fotosentez çok oluyor..çimlenme aşırı oluyor..sulama yapsanda yapmasanda mutlaka camlarını açık bırakmak durumunda kalıyorum..yoksa hep buharlanma meydana geliyor... sera yapımı içinde ilinizde bulunan tarım il müdürlüklerinden mikro sera kurulumu yapılıyormu diye bilgi alabilirsiniz... ![]() yeni resimleri çektiğimde paylaşırım..bu ilk kurulduktan sonraki resmi... |
|
|
|
![]() |
|
|