View Single Post
Eski 05-12-2006, 14:27   #7
Selahattin Yılmaz
Ağaç Dostu
 
Selahattin Yılmaz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-05-2006
Şehir: Bursa
Mesajlar: 5,284
Sera yapımı öyle basit bir şey değildir. Her ne kadar ahşaptan basit kullanışlı sera yapma olanağınız olsa da ahşabın size sunacağı hastalık etmenleri ve naylon zedelenmeleri ve etkileri yeterince uğraştırıcıdır. Böyle bir sera ancak 10-15 metrekare olmaldır. İleride yetiştiricilik esnasında yaşayacağınız sorunlar işi daha başından ciddi tutarak makul bir yatırımla halledecek bir yaklaşımla olayı değerlendirmek gerektir. Havalandırma sorunları, gübreleme sorunları, yer değerlendirme sorunları, sulama sorunları, ısıtma, rüzgar ve yağmur ve dolayısyla sel sorunları her zaman karşılaşılabilecek sorunlar.

Bunun dışında en azından konstrüksiyon olarak geliştirebilmeye uygun, temel ve çatı anlamında sağlam bir yatırım ilk başta düşünmek gerektir, hele işin ucunda ticari yaklaşımda olursa. En azından yay çatılı tünel seralar benim tavsiye edeceğim içerisinde rahat alet ekipman çalıştırabileceğiniz ergonomik, ekonomik uygun seralardır.

Sera deyince 300 metrekarelik bir alan bile içerisinde üretim yaptığınızda oldukça geniş bir alan sunabilir ve iş gücü olarakta bir kişiden fazlasını gerektirebilir. Kaldı ki uygun bir üretimde 300 metrekarelik sera doğru yaklaşımla ve dışardaki 1-2 dk araziyle bir aileyi geçindirebilir yeterki doğru şeyi üretin.

Selahattin Yılmaz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön