![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
|
emekli bey. komple pvc den yapılabilen bişey düşünüyorum. en önemlisi de taşınabilir olması. artı uzatmak istediğinde arka kısmını kesip yeni parçalarla lego gibi ekleme yapabilmek en önemlisi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
|
www.al.com.tr de fırat pvc temiz su borusu 10 atü., 32 mm veya 1 parmak veya 1"; metresi 82 ykrş. 32 mm Te=38 ykrş. yarın çanakkaleye gideceğim. fırat boru bayiisi olan birinden liste alıp diğer parçalarına bakacağım. fiyat buysa kemer sayısını aynı tutup kirişleri azaltıp borunun kalınlığını da arttırmayı düşünüyorum. esnemeyi arttırıp kırılmayı azaltmak da gerek rüzgarda kırılacağına biraz hareket etmesi iyi olur. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
/
Giriş Tarihi: 09-03-2009
|
merakımı mazur görürseniz , pvc boru hakkında birsey danışmak istiyorum, bu sözünü ettiğiniz temiz su için kullanılan pprc borumu hani bu kalorifer veya su tessisatı için kullanılan yoksa sert plastik diye bildiğimiz et kalınlığı ince kırılgan olan pvc borumu? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaç Dostu
|
saol hocam. open office draw da bi taslak yaptım. kapıdan yukarıdaki kısmı hep yarım daire hesaplamıştım ancak köşe bağlantılarında düz T yerine 45 derecelik açıda bir ek ilave ederek hem T hem 45 derecelik dirseği birleştirip çatı eğimini azltmayı planlıyorum. ön havalandırma penceresini de kapıya yapayım diyorum. arkayı unutmuşuım onu da daha sonra eklerim. ![]() ![]() --------------------------------------------------------------------- ![]() --------------------------------------------------------------------- ![]() --------------------------------------------------------------------- ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Ağaç Dostu
|
kursad bey... havalandırma pencereleri için birşey diyemiyeceğim...ancak benim yabancı sitelerde gördüğüm kadarı ile ve mine hanımın söylediği uyumlu...****** konunun uzmanı mine hanım...onun uyarısı da şöyle olmuştu hatırlarsan... " Serada havalandırma çok önemli ve teknik bir konudur. Minumum havalandırma yüzeyi toplam yüzeyin 1/5 i kadar olmalı ve toplam sera yüzeyine havalandırma pencereleri eşit dağılmalıdır. Çatı havalandırması kadar yüzeylerden havalandırma da çok önemli. Bunu karşılıklı iki uctan açılacak kapılar yeterli sağlayamaz, yan yüzeylerden de havalandırma şarttır. " benim bu konuda bilgim ne yazıkki bu kadar... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 19-01-2007
|
merabalar bende kendi çapımda bir sera kurmak istiyorum bana yardımcı olabilecek birini arıyorum |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Ağaçsever
|
bozok yaylası
merabalar bende kendi çapımda bir sera kurmak istiyorum bana yardımcı olabilecek birini arıyorum |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 03-01-2008
|
sayın sadocan yozgatta kurmayı düşündüğünüz sera konusunda size hertürlü konuda yardımcı oluruz OPES SERACILIK olarak hizmet vermekteyiz ben size gsm.05469482828 numaramı veriyorum ulaşırsanız yardımcı oluruz |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 14-02-2007
|
yaklaşık 1 hafta önce 3/4 pvc temiz su borusu ile bir sera kurduk amatörce boyutları 4*8 yükseklik 2 metre yaklaşık olarak 120 metre boru kullandık eklemeleri pvc T ve pvc ıstavrozlarla yaptık bunlara ek olarak 7,5 metrelik bir metal su borusu omurilik için sabitlemede kullandık yapımda pvc su tesisatcısı tüm işinizi görür (malzemesi ile gelmeli ![]() maliyet tüm herşeyi ile birlikte 290 ytl (sera naylonu,yer örtüsü ve bantlar dahil) yere sabitlemede 50cmlik demir çubukların uçlarını ters U yaptık ve yere batırdık (20 adet) benden size tavsiye 3/4 pvc su borusu biraz ince geldi bir parmak su borusu bu iş için ideal olur diye düşünüyorum projeyi bulmaya çalışacağım ve siteye eklerim ama herhangi bir tünel şeklinde bir seraya gitseniz ordanda kendinize projeyi çizebilirsiniz. 3 kişi 1 günde yaptık (çok pratik) istediğiniz zaman sökülebilir ve büyütebilinir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Ağaçsever
|
selehattin bey en kısa zamanda irtibata geçmek isterim sera konusunda teşekürler sadocan |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Ağaç Dostu
|
boru ve parça fiyatlarını atlamayalım. 20mm boru 1.25mm (0,5") ytl iken 25 mm(3/4") boru 1.60 ytl 32 mm(1") ise evlere şenlik. bugün 60 metre 3/4" 30 tane T 30 tane L aldım. hem tanıdıktı hem bilgisayarına bakıverdim hem de cdlerimi ödünç verdim yarı parasını 20 gün, kalanını 50 gün de vade yaptırdım peşin fiyatına, alış listesini göstermişti buna %5-10 arası ekleyince satış diye. istavroz 45 derecelik dirsek ve istediğim kadar daha boru alacağım. üstüne bir de komşu dükkanın anahtarını verdi elektrikçi. (bundan alası şamda kayısı mı deniyordu?) atölye de hazır. birkaç gün içinde başlayacağım. resimleri de adım adım paylaşırım buradan. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-09-2006
|
Kürşad havalandırma pencerelerini unutma sakın sonra çok sıkıntı çekersin.Hem üstten hemde ön ve arkadan da olsun. Ayrıca etekler için de bir kolaylık düşünmelisin ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 26-02-2007
|
Arkdaşlar merhaba.Bende Adana da süs bitkileri serası kurmak istiyorum.Bir dönüm arazi üzerine.Daha fazla bilgiyi nasıl alabilrim.Siteyide düzgün kullanamıyorum yardımcı olursanız sevinirim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Ağaç Dostu
|
Kapısını bitirdim. ![]() Ön kısmını da biraz. Dükkanın içinde daha fazla yapamıyorum sonra dışarıya çıkaramayacağız. Yapıştırırken tek kişi olduğumdan ısıtma makinasına dizimi koyup sabit tutmaya çalışıyorum. Bir yapıştırmada sağ diz diğerinde sol dizimi. Pantolon yanacak az kaldı. Fotoğraf makinasını getirip birkaç resim göndereceğim. Asıl diyeceğim havalandırma pencerelerine pimapenlerinki gibi sinek teli yaptırayım diyorum. Böcek falan girmesin hesabı. Nasıl olur? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-02-2007
|
Selam arkadaşlar, bende dün sera mı bitirdim ve viyolleri doldurdum,dikilmesi gereken tohumlarımı diktim şimdide çelikleri dikiyorum inşallah istediğim gibi olur.sizinle paylaşmak istedim resim yüklemeyi henüz bilmiyorum ama öğreneceğim resimleride sizlerle paylaşmak isterim benim için çok güzel bir olay çünki diktiğiniz tohum veya çeliklerin yeşermesi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Yeni Üye
|
Sn heDera,umarım herşey istediğin gibi olur.Bende süs bitkileri serası kurmayı hedefliyorum.Herşey yolunda giderse 2 ay içerisinde çalışmalara başlayacağım.Yardımcı olmanı isterim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Yeni Üye
|
Sn Emekli ben 300m2 ye serayı kurmak istiyorum.Gönderdiğiniz planı büyüterek kullanabilirmiyim?Nasıl ölçüleri ayarlamam gerekir |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|