agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Seracılık (Örtüaltı Yetiştiriciliği)
(https)

Beğeni Düzeni77Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 07-05-2011, 21:54   #1
Yeni Üye

pepinos54's Avatar

Giriş Tarihi: 12-04-2011
Sayın R. Ali bey ilginize teşekkür ederim. Haklısınız., şimdiki aklım olsaydı 3/4 galvanizli borudan düşünürdüm. Ara bağlantılar 1/2 borudan yeterli olabilir, diye düşünüyorum. bu arada sizin saranız çok şirin olmuş, inşallah hayalleriniz gerçekleşir. . Benim seranın resimlerini koyarım yakında, daha iyi fikir verir arkadaşlara diye düşünüyorum.Kolay gelsin

pepinos54 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-05-2011, 22:52   #2
Yeni Üye

pepinos54's Avatar

R.Ali Bey seranız çok şirin olmuş, tebrik ederim. önemli olan ihtiyacınızı karşılamasıdır. Benim seranın borularının ince olduğunu düşünüyorsunuz. Bunu bende düşünüyorum3/4 galvanizli boru daha iyi sonuç verir, tabi biraz maliyetli olur. Bilgi için teşekkürler, klipsi araştıracağım.
Bazı seralarda damla sulama hortumlarını yüksekten çekilmiş görüyorum. Acaba hangisi uygun olur? veya tercih neye göre yapılmalı? Bu konuda bir bileni arıyorum bizleri aydınlatabilecek.
şimdiden teşekkürler katkı sağlayanlara, kolay gelsin.

Eski 08-05-2011, 01:49   #3
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 29-04-2009
sayın pepinos54 naylon gerdirme aparatı orjinali sayfa 10 da294 nolu mesajda bi arkadaşımızın fotoğrafında var burda çok pahalı olduğundan ben kullanmadım sulamaya gelince bence yerden damlama sulama daha iyi gibi oda burda yok internette araştırdım oradada 400 metreden aşağı yok gerçi ben kivilerimdede kullanmayı düşünüyorum ozaman 400 metre yetmaz ancak damlama aralıkları farklı farklı ona karar veremediğimden alamıyorum 9 10. ayda aydın tarafına gitmeyi düşünüyorum oralarda araştırıp karar vermeyi düşünüyorum işlerinizde kolaylıklar dilerim

Düzenleyen r.ali : 08-05-2011 saat 11:54
r.ali Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-05-2011, 23:40   #4
Yeni Üye

pepinos54's Avatar

Sayın R. Ali Beyciğim,
Bende epeyce araştırdım. Sahibinden .com da izmir firmasının fiyatları gayet makul geldi bana, ben deliksiz aldım ihtiyaç duyduğum yere deliği kendim açacağım, delikli veya deliksiz 16 lık boruları var istersen delme aparatıda gönderiyorlar diğer tüm parçalar mevcut talebe göre kargo yapıyorlar zannediyorum 400 m sini 70 TL civarında aldım.
ücretsiz proje hizmeti bile veriyorlar. Bilginize

Eski 09-05-2011, 23:46   #5
Yeni Üye

pepinos54's Avatar

Sayın kaptanzst, bilgi için teşekkürler, bunu önlemek için daha doğrusu ince ayar vermek için her ağacın dibine küçük musluk aldım onlarla debi ayarı vermeyi düşünüyorum. Beni en çok düşündüren 22 ton gün suyun kafi gelip gelmeyeceği, bu nedenle depodan dağıtım ana borusunun ortasına 40m/2 = 20. m ye vana koymayı düşünüyorum. üst kısmı suladıktan sonra, vanayı açıp alt bölümü sulamak gibi. Birde 3/4 boru dağıtım ana boru için yeterli olur mu? Paylaşım için tekrar teşekkürler

Eski 08-05-2011, 10:53   #6
Ağaç Dostu

KAPTANzst's Avatar

Giriş Tarihi: 06-06-2009
Galeri: 26
Selam Sayın r.ali
Seranız çok güzel olmuş. Özellikle çatı eğimi çok iyi. damlama sıkıntınız olmaz.
Klipslere gelince. Buralarda bulamazsın. Ben İzmir'den getirdim. Yetmediler Q32 lik ısıtmalı boruyu ispiral ile keserek klips yaptım çokda iyi oldular.
Fotoğraf yardımcı olacaktır. Orijinalleride görünüyor.
Damlama sulama konusunda kalitek diye bir firma var Konyada. Netten buldum. 400 m boruyu ortalama 80 TL na mal ettim
. Yardım için link bu

http://www.kalitekdamlasulama.com/default.asp

KAPTANzst Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-05-2011, 12:04   #7
Ağaç Dostu

sayın kaptanzst klips bilgileri pepinos54 e lazımdı bu arada bende istifada etmiş oldum almış olduğunuz damlama borusu kalınlık ve delikleri kaç santim aralıklı muhtemelen kiviler içinde onu kullandın bende daha önce 1/2 plastik boruya ince delikler delerek siz yaptığınız gibi kivilerin dibine yuvarlak olarak çevirdim fakat istediğim randımanı alamadım birde kivilere anahatları 30 40 metre elimdeki 1/2 plastik boruyu kullanıp 16x20x16 te ile kivilerin dibine taşımayı düşünüyorum bilgilendirirseniz memnun olurum işlerinizde kolaylıklar dilerim

Eski 08-05-2011, 20:29   #8
Ağaç Dostu

KAPTANzst's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi r.ali Mesajı Göster
sayın kaptanzst klips bilgileri pepinos54 e lazımdı bu arada bende istifada etmiş oldum almış olduğunuz damlama borusu kalınlık ve delikleri kaç santim aralıklı muhtemelen kiviler içinde onu kullandın bende daha önce 1/2 plastik boruya ince delikler delerek siz yaptığınız gibi kivilerin dibine yuvarlak olarak çevirdim fakat istediğim randımanı alamadım birde kivilere anahatları 30 40 metre elimdeki 1/2 plastik boruyu kullanıp 16x20x16 te ile kivilerin dibine taşımayı düşünüyorum bilgilendirirseniz memnun olurum işlerinizde kolaylıklar dilerim
kalınlık pek fark etmiyor.09 veya 1 mm damlama aralıkları saatteki akıtacağı miktarada bağlı ayrıca arazinin durumuda etkili. Ben daha önce 25 cm aralıklı almıştım . Şimdi 40 cm aralıklı ama debisi biraz daha fazla. 16 lık boru kullandım.

Eklenen Resimler

Eski 08-05-2011, 12:29   #9
agaclar.net

MeyveliTepe's Avatar

Giriş Tarihi: 22-03-2007
Sn.r.ali, elinize sağlık, güzel olmuş. Resimden gördüğüm kadarıyla havalandırmanız yeterli gelmeyebilir.

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-05-2011, 14:49   #10
Ağaç Dostu

sayın meyveliTepe bayağı dikkat etmişsiniz ancak her iki yandada karşıda gözüken pencere gibi pencereler var içten yakın çekim olduğundan yandaki pencereler gözükmüyo aşağıdaki fotoğrafta belli oluyo ayrıca üst kısmınada bi havalandırma yapmayı düşünüyorum

Eklenen Resimler

Düzenleyen r.ali : 08-05-2011 saat 22:58
Eski 08-05-2011, 22:16   #11
agaclar.net

MeyveliTepe's Avatar

Giriş Tarihi: 22-03-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi r.ali Mesajı Göster
sayın meyveliTepe bayağı dikkat etmişsiniz ancak her iki yandada karşıda gözüken pencere gibi pencereler var içten yakın çekim olduğundan yandaki pencereler gözükmüyo aşağıdaki fotoğrafta belli oluyo ayrıca üst kısmınada bi havalandırma yapmayı düşünüyorum
Yanlardakileri göremedim. Varsa sorun olmaz bence.

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-05-2011, 23:50   #12
Yeni Üye

pepinos54's Avatar

Sayın Kaptanzst, yapılan klipsleri gördüm teşekkür ederim. yarın deneyeceğim. Sanıyorum 1/2 parmak galvanizli boruya 3/4 plastik borudan yapabilirim.Ayrıca damlama sulamayı bende kurmak istiyorum. 800 m 16 lık damlama borusu dağıtım muslukları, damlatıcıları aldım. arazim 3020 m2 üst kenar 77m yan kenar 43 m gibidir. buraya üçgen sistemi ile nektarin ve napolyon kiraz diktim (Kasımda) çit kenarlarına da 110 kadar böğürtlen diktim. Arazimdeki meyil, 2.20 m kadardır. Üst(ortaya) noktaya 1000 lt lik 2 ad. 500 lt lik 1 adet PVS depo aldım. bunları birbirine bağlayıp burdan alacağım suyla damalama sulama sistemi ile tüm bahçeyi sulamayı düşünüyorum. Bu arada sondaj (20m) 22 ton gün su alabiliyorum. burada sorum şu olacak:
1- ortalalama 2.5 m yükselti damlama sulamada ihtiyaç duyulan basınç için kafi gelir mi?
2- Arazim kayrancık toprağı diyorlar killi bir toprak (analiz yaptıracağım) sıfır taşlı bir yapısı var. arazinin ortasından (22m den ) aşağı indireceğim borunun çapı ne olmalı? her hat için tek sıra boru yeterli olur mu?
3- Atladığım bir bilgi var mı?
4- Bu depoları aynı zamanda sıvı gübre verirken kullanabilir miyim. Bir sakınca olur mu?
Katkılarınız için şimdiden teşekkürler

Eski 09-05-2011, 11:22   #13
Ağaç Dostu

KAPTANzst's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi pepinos54 Mesajı Göster
Sayın Kaptanzst, yapılan klipsleri gördüm teşekkür ederim. yarın deneyeceğim. Sanıyorum 1/2 parmak galvanizli boruya 3/4 plastik borudan yapabilirim.Ayrıca damlama sulamayı bende kurmak istiyorum. 800 m 16 lık damlama borusu dağıtım muslukları, damlatıcıları aldım. arazim 3020 m2 üst kenar 77m yan kenar 43 m gibidir. buraya üçgen sistemi ile nektarin ve napolyon kiraz diktim (Kasımda) çit kenarlarına da 110 kadar böğürtlen diktim. Arazimdeki meyil, 2.20 m kadardır. Üst(ortaya) noktaya 1000 lt lik 2 ad. 500 lt lik 1 adet PVS depo aldım. bunları birbirine bağlayıp burdan alacağım suyla damalama sulama sistemi ile tüm bahçeyi sulamayı düşünüyorum. Bu arada sondaj (20m) 22 ton gün su alabiliyorum. burada sorum şu olacak:
1- ortalalama 2.5 m yükselti damlama sulamada ihtiyaç duyulan basınç için kafi gelir mi?
2- Arazim kayrancık toprağı diyorlar killi bir toprak (analiz yaptıracağım) sıfır taşlı bir yapısı var. arazinin ortasından (22m den ) aşağı indireceğim borunun çapı ne olmalı? her hat için tek sıra boru yeterli olur mu?
3- Atladığım bir bilgi var mı?
4- Bu depoları aynı zamanda sıvı gübre verirken kullanabilir miyim. Bir sakınca olur mu?
Katkılarınız için şimdiden teşekkürler

Arazinin eğim farkını 2.20 olarak yazmışsınız.
En alt noktadaki damlatıcılarla en üst noktadaki damlatıcılar arasında 2 m kot farkı olur sanırsam.
O zaman en aşağıdakiler saatta 10 lt damlatırsa 2m yüksekteki damlatıcılarda aynı depodan beslendiğinden basıncı az olacak ve 4-6 lt damlatır.
Fark bu olur.
Gübrelemeyi tankla kullanırsınız ama deliklerin tıkanmaması için bir asit türü var şimdi adını hatırlayamadım. Senede 1 defa onu borulardan vererek tıkanmaları önleyebilirsiniz.

Eski 09-05-2011, 00:14   #14
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 14-10-2009
Galeri: 20
r.ali seranız o yükseklikte mi duracak? Eğer serayı zemine koyacaksanız nayLon'u biraz mesafeli bırakıp, üstüne toprak dökerek zemine sabitleyebilirsiniz sanki

shapsough Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-05-2011, 20:22   #15
Ağaç Dostu

sayın shapsough ziyaretiniz ve dikkatinizden dolayı teşekkür ederim sera daha tümüyle tamamlanmamış seranın naylonu yanlardan yere iniyo sadece kapının altı açık orayıda kapatacağım sağlıklı günler dileğmle selamlar

Eski 09-05-2011, 20:51   #16
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 14-10-2009
Galeri: 20
Tamamen bittiğinde de seranızın resmini görmek isteriz. Kolaylıklar ve esenlikler dilerim..

shapsough Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-05-2011, 15:40   #17
Ağaç Dostu

Yakup Ünal's Avatar

Giriş Tarihi: 07-04-2011
Sera havalandırması ile ilgili bilgi verebilrimisiniz şimdiden teşekkürler

Yakup Ünal Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-06-2011, 20:20   #18
Ağaç Dostu

sayın yakup ünal
soruyu bana sorduğunu anlamamıştım onun için çok özür dilerim havalandırma seranın en üstüne açılır kapanır bi pencere henüz yapmadım ama yapacağım malüm içerdeki sıcaklık yukarda birikir sirkülasyon olmazsa salatalık gibi fazla uzayan sebselerin tepeleri sıcaktan verimli olmaz hatta kurur sağlık ve huzur içinde çalışmalarınızda başarılar dilerim

Eski 14-06-2011, 20:24   #19
Ağaç Dostu

seramdan fotoğraflar

seram ve sebzelerimden bir kısım

Eklenen Resimler

Eski 01-06-2011, 21:40   #20
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 29-05-2011
Merhaba degerli Agaçlar.net ailesi. 1 haftadır bu konu baslıgını ıncelıyorum. Ve sonunda oldu benımde kafam uctu dıyebılırım. Bende Yozgattayım suanda. Tokilerde oturuyorum. Oturdugum yerin arka tarafında bi yer var bos bır arazı buraya 18-20 m2 lik bi sera yapmaya karar verdim. Ama tabi sizlerinde tavsiyelerinize çok ama çok ihtiyacım var. İlk olarak pvc borudan yapmaya karar verdim. Boru kalınlığı olarak ne önerirsiniz ?
ilk olarak kafama takılan soru bu kalınlık olarak hangi kalınlık ideal acaba ?6 metre uzunluk 3 metre genişlik düşünüyorum. Hepinize hayırlı akşamlar.

topraksiztarım Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-06-2011, 20:32   #21
Ağaç Dostu

sayın topraksıztarım
malum ben profilden 3x6 ölçülerinde yaptığım için pvc den o büyüklükte seranın sağlıklı olacağını sanmıyorum yinede araştır sağlık ve huzur içinde çalışmalarınızda başarılar dilerim

Eski 11-09-2011, 23:31   #22
Ağaç Dostu

KAPTANzst's Avatar

Polikarbon levhalar bizi fazlaca aşar
Naylon örtü bize yeter. Fazla lükse gerek yok.

Eski 12-09-2011, 18:10   #23
Bilgilendirilen Üye

Giriş Tarihi: 10-09-2011
Red face fikir yaratmak içindi

fikir yaratmak içindi sadece

hizlimalzemecom Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-11-2011, 21:58   #24
Ağaç Dostu

sakagun's Avatar

Giriş Tarihi: 07-05-2007
Galeri: 107
Çiçeklerimin kışı geçirmeleri için bir sera yaptım. Tahtalardan iskelet çakıp üzerine kalın naylon geçirdim.

Eklenen Resimler

sakagun Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-03-2012, 14:29   #25
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 18-03-2012
Merhaba,

Konu içerisindeki deneyimler kendi seramı yaparken oldukça faydalı oldu. Bu faydaların karşılığı olarak bende kendi yaptığım imalatın fotoğraflarını paylaşmak isterim.

Seranın taban alanı 3 m x 6 m
Borular 32 mm, kemerlerin uzunluğu 6 m, kemer araları 70 cm
Bu şekilde tavan yüksekliği yaklaşık 2,30 m oluyor.
Kaplama 36 aylık sera örtüsü ile yapıldı.

Maliyet
20 adet 32 mm boru, 14 adet maşon, 3 adet T -- 280 TL
7 m x 8 m sera örtüsü -- 70 TL
Tabanda ve kapıda kullanılan tahtalar elimizde mevcuttu ama yaklaşık 40 TL değerindedir.
Elimizde mevcut olan 3 adet florasan lamba ile aydınlatmasını yaptık yaklaşık 30 TL tutabilir.

İmalat yapılırken fotoğraf çekme fırsatım olmadı. Soru olursa cevaplayabilirim. 2 kişi yaklaşık 7 saatte tamamladık. Geç saatte başladığımız için akşam bitti. Fotoğraflarda karanlıkta çekildi. Önümüzdeki günlerde gündüz çekilen fotoğrafları paylaşırım.

Eklenen Resimler

e_yılmaz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-03-2012, 22:36   #26
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 10-02-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi e_yılmaz Mesajı Göster
Merhaba,

Konu içerisindeki deneyimler kendi seramı yaparken oldukça faydalı oldu. Bu faydaların karşılığı olarak bende kendi yaptığım imalatın fotoğraflarını paylaşmak isterim.

Seranın taban alanı 3 m x 6 m
Borular 32 mm, kemerlerin uzunluğu 6 m, kemer araları 70 cm
Bu şekilde tavan yüksekliği yaklaşık 2,30 m oluyor.
Kaplama 36 aylık sera örtüsü ile yapıldı.

Maliyet
20 adet 32 mm boru, 14 adet maşon, 3 adet T -- 280 TL
7 m x 8 m sera örtüsü -- 70 TL
Tabanda ve kapıda kullanılan tahtalar elimizde mevcuttu ama yaklaşık 40 TL değerindedir.
Elimizde mevcut olan 3 adet florasan lamba ile aydınlatmasını yaptık yaklaşık 30 TL tutabilir.

İmalat yapılırken fotoğraf çekme fırsatım olmadı. Soru olursa cevaplayabilirim. 2 kişi yaklaşık 7 saatte tamamladık. Geç saatte başladığımız için akşam bitti. Fotoğraflarda karanlıkta çekildi. Önümüzdeki günlerde gündüz çekilen fotoğrafları paylaşırım.
Sayın e_yılmaz,

Sakıncası yoksa sera örtüsünü nereden temin ettiniz bende kendime 9m2 bir sera yapıyorum örtü lazım olacak banada

muratozt Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-03-2012, 10:00   #27
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 18-03-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi muratozt Mesajı Göster
Sayın e_yılmaz,

Sakıncası yoksa sera örtüsünü nereden temin ettiniz bende kendime 9m2 bir sera yapıyorum örtü lazım olacak banada
Karaköy Perşembe Pazarı'ndan aldım, tam yerini söyleyemem ama orada nayloncu nerede diye sorarsanız gösterirler ( bende öyle buldum ) Liste fiyatı üzerinden satın aldım, 1,25 TL/m² ye geldi.

e_yılmaz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-03-2012, 15:32   #28
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 10-02-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi e_yılmaz Mesajı Göster
Karaköy Perşembe Pazarı'ndan aldım, tam yerini söyleyemem ama orada nayloncu nerede diye sorarsanız gösterirler ( bende öyle buldum ) Liste fiyatı üzerinden satın aldım, 1,25 TL/m² ye geldi.
Sayın e_yılmaz,

Aldığınız firmanın adını hatırlıyormusunuz ? Çünkü perşembe pazarında 2-3 yere gittim parça satamayacaklarını bobin olarak 110x6 metre olarak verebileceklerini söylediler

muratozt Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-11-2011, 10:00   #29
Ağaç Dostu

KAPTANzst's Avatar

Çok güzel.
En azından ahlanıp vahlanmıyacaksınız kış yüzünden. herkesin böyle bir yeri olmalı

Eski 22-12-2011, 22:39   #30
Ağaçsever

baba.monk's Avatar

Giriş Tarihi: 19-10-2009
Exclamation düşük maliyetle küçücük bir sera

Tüm agaclar.net üyelerine selamlarımla. Ben de kendi küçük bahçemde küçücük bir sera yaptım. Maliyeti 2011 Aralık fiyatlarına göre 50 TL'yi geçmedi. Meraklısına adım adım şurada anlattım.
KüçükBahçem'den...: KüçükBahçem'in Küçük Serası

Bu da serayı denetlemekte olan bir bahçevan adayı

Eklenen Resimler

Düzenleyen baba.monk : 22-12-2011 saat 22:41 Neden: image'leri ikişer defa yüklemişim
baba.monk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 17:12.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025