View Single Post
Eski 09-05-2011, 10:22   #378
KAPTANzst
Ağaç Dostu

KAPTANzst's Avatar

Giriş Tarihi: 06-06-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi pepinos54 Mesajı Göster
Sayın Kaptanzst, yapılan klipsleri gördüm teşekkür ederim. yarın deneyeceğim. Sanıyorum 1/2 parmak galvanizli boruya 3/4 plastik borudan yapabilirim.Ayrıca damlama sulamayı bende kurmak istiyorum. 800 m 16 lık damlama borusu dağıtım muslukları, damlatıcıları aldım. arazim 3020 m2 üst kenar 77m yan kenar 43 m gibidir. buraya üçgen sistemi ile nektarin ve napolyon kiraz diktim (Kasımda) çit kenarlarına da 110 kadar böğürtlen diktim. Arazimdeki meyil, 2.20 m kadardır. Üst(ortaya) noktaya 1000 lt lik 2 ad. 500 lt lik 1 adet PVS depo aldım. bunları birbirine bağlayıp burdan alacağım suyla damalama sulama sistemi ile tüm bahçeyi sulamayı düşünüyorum. Bu arada sondaj (20m) 22 ton gün su alabiliyorum. burada sorum şu olacak:
1- ortalalama 2.5 m yükselti damlama sulamada ihtiyaç duyulan basınç için kafi gelir mi?
2- Arazim kayrancık toprağı diyorlar killi bir toprak (analiz yaptıracağım) sıfır taşlı bir yapısı var. arazinin ortasından (22m den ) aşağı indireceğim borunun çapı ne olmalı? her hat için tek sıra boru yeterli olur mu?
3- Atladığım bir bilgi var mı?
4- Bu depoları aynı zamanda sıvı gübre verirken kullanabilir miyim. Bir sakınca olur mu?
Katkılarınız için şimdiden teşekkürler

Arazinin eğim farkını 2.20 olarak yazmışsınız.
En alt noktadaki damlatıcılarla en üst noktadaki damlatıcılar arasında 2 m kot farkı olur sanırsam.
O zaman en aşağıdakiler saatta 10 lt damlatırsa 2m yüksekteki damlatıcılarda aynı depodan beslendiğinden basıncı az olacak ve 4-6 lt damlatır.
Fark bu olur.
Gübrelemeyi tankla kullanırsınız ama deliklerin tıkanmaması için bir asit türü var şimdi adını hatırlayamadım. Senede 1 defa onu borulardan vererek tıkanmaları önleyebilirsiniz.

KAPTANzst Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön