View Single Post
Eski 06-05-2011, 11:39   #363
pepinos54
Yeni Üye
 
pepinos54's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-04-2011
Şehir: SAKARYA
Mesajlar: 14
Selam Arkadaşlar,
Yazılanların büyük bir bölümünü okudum. Sitede yeniyim Adapazarında oturuyorum.
Bende 3.000 m2 bir bahçe yapmaya çalışıyorum. içinde 12 m x 5m=60 m2 lik bir sera yapmayı düşündüm.
Burada malzeme olarak galvanizli boru kullandım. malzemecei 1/2 parmak boruyu büküp veriyor tanesi 20 TL. 6 adet aldım. 1/3 parmak borudan alıp 1m kestirerek dairesel büktürdüğüm borunun her iki tarafına ayak olarak kaynattım. Dolayısı ile 8 m lik yarım daire elde ettim.
Bu yarım dairelerin en üst noktasından ve 2 m sağından ve solundan iç kısma bakacak şekilde 1/3 borudan 2 cm lik borular kaynattım.
Serayı kuracağım Zemini düzledim. ayakları 2.5 m ara ile (6 adet) yere çaktım.
ara mesafeyi 5 ye ayarladım. sonra 4 adet 1/2 lik boru alıp dairelerin içe bakan kısmına kaynattığım flanşların içinden geçirdim.ayakları teraziye alarak tek tek bu borularla fanşlara gerektiğinde kesilebilecek şekilde punta attım. (kaynak)
Buraya kadar seranın isleletini kurmuş oldum.
seranın kuzey doğu tarafına 1 x 2 m ebatında L demirden kapı yaptım. güney batı baş kısmına ise 1 x 1 m ebatında L demirden havalandırma koydum. ( içten dışa ve aşağıdan yukarıya doğru kalkıyor. pencereyi açıp kapamak için oraçarın bağaj kapağını kaldıran amatisörden vardı onu mote ettim. şu an 8 x 16 m 3 yıllık sera naylonu aldım henüz yerine monte etmedim. Havaların düzelmesini bekliyorum. Tüm harcamalarım 500 -600 Tl civarında oldu sanıyorum. Havalandırmayı takviye için hurdacıdan 2 adet 25 cm çapında fan aldım onlarıda uygun bir yerlere monte etmeyi düşünüyorum. seranın ortasına kadar su tesisatı çektim. 2 adet vana koydum.
şimdi ilgili arkadaşlara soruyorum.
1- buraya kadar atladığım bir şey oldumu acaba?
2- sera naylonlarını esnemeyecek şekilde yere nasıl monte etmeliyim.?
Yere pastik bir sergi kulanmalımıyım?
sulama sistemi olarak damlama mı düşünmeliyim. yoksa yağmurlamamı?
Böyle bir serada neler yetiştirirsem daha verimli olur? (iç mekan, dış mekan sebze, fide v.s.)
3_ sera naylonunu 1/2 parmak borulara montaj yapacak plastik klips gibi(yarım ay) bir malzeme varmı acaba? Varsa neden temin edebilirim.?
Destekleriniz için şimdiden teşekkürler.

pepinos54 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön