![]() |
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
İlaç konusuna gelince ben şahsen evimde artık kimyasal ilaç gübre hiç bir şey kullanmak istemiyorum.gübre ihtiyaçlarımı hayvansal gübrelerle ve organik gübrelerle gidereceğim. İlaç ihtiyaçlarımı ise Bir ara bahsetmiştim neemazal kullanıyorum kullanmaya da devam edeceğim kırmızı örümceklerde etkili oldu sonradan tekrar çıkıyorlar ama onlar çıktıkça ben ilaçlamaya devam edeceğim sonuç itibari ile zararsız organik etkili bir ilaç tavsiye ederim ne kedinize zararı olur ne de size . |
Alıntı:
biber bitkisinde kullanılacak iki temel ilaç , zararlılar için acetampirid kimyasalı. mantar içinde sıvı bakırlardır. detaylara girersek diğerlerinide yazarım. |
merhaba arkadaslar bişey sormak istiyorum kapalı balkonumda bıber ve domates ekılı ayrı ayrı saksılarda bırbırlerıne hava yoluyla zararları olurmu birde biberleri ne sıklıkla sulamalıyım genelde her aksam ustu gunes batınca suluyorum toprak kuru ise genelde kuru oluyor bu dogru bı yontemmıdır bıde fazla suladıgımı veya az suladıgımı nasıl anlarım mesela az sularsak yapraklar burusur fazla sularsak baska bişey olur gibi bide şaşırtma yapmıstım bazılarına boyun buktuler kırılmadılar ama yapraklar topraga kapandı bu tutmadıklarındanmıdır tohumdan ilk cıktıklarından itibaren gunese koyuyorum bu doğru bi yolmudur (sabah gunesını 3 4 saat aksamıda 2 saat cıvarı goruyor) bide bazılarının yaprakları bükülmüş bunu neden yapar normalmidir şimdiden tesekkurler
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Çok teşekkürler bilgilendirmeniz için.Öyle bir ilaç bulamaz sera yöntemini denemeye koyulursam aklımda olacaklar. |
Alıntı:
Neemazal Organik Bcek lac 100cc | Organik Bcek lalar | Hidroponik, Advanced Nutrients, Hesi, Canna, BioBizz, Bitki yetitirme lambalar, bitki yetitirme kabinleri - 2008'den beri.. Neemazal konusunun linkinide vereyim orada resimlerinide eklemiştim.Bu arada çileklerime kullanıp aynı gün yedim tecrübe edildi yani. http://www.agaclar.net/forum/genel-b...uma/1621-4.htm |
Çok teşekkürler Erkan bey,hemen kontrol edeceğim.Yalnız keşke riske atmasaydınız kendinizi öyle ilaçlı yiyerek :S Maazallah birşey olsa?
Bakın bunlar da benim bibercikler.Gördüğünüz gibi benek benek ama nedendir bilemiyorum... http://i.hizliresim.com/ogW6B2.png http://i.hizliresim.com/Oq6yQQ.png |
Birinin kendini feda etmesi gerekiyordu bende bu göreve talip oldum :D
Benekler hakkında yardım edecek olan illaki olur ama biraz fazla sık değiller mi?Birer ikişer saksılara koysanızda rahat rahat gelişseler ya yaz bitiyor nerdeyse. |
Aman feda etmeyin kendinizi.Siz bize lazımsınız :)
Birazdan alıyorum onları daha rahat edecekleri saksılara.Önce siteyi kontrol edeyim dedim :) |
Alıntı:
külleme hastalığı, çok sık,rutubetli ve güneş görmeyen havasız ortamda olmalı. en basiti kükürt kullanabilirsiniz. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
çiçekler olduktan sonra bitkinin sağına soluna bakarken bir türlü biber çıktığını göremiyordum dün birşey dikkatimi çekti çiçeğin bittiği yerden sanki biber çıkmaya başlıyor gibi daha önce yetiştirmediğim için cahilliğime verin bu şekilde mi çıkıyor biberler? eğer öyleyse ilk biberlerimiz olmaya başladı demek
|
http://images.tapatalk-cdn.com/15/06...148a09958f.jpg Yerliye geeell [emoji1]
iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi |
Biber çok mu geç büyüyor yoksa rüzgar mı engelliyor bunu ? yukarıdaki resimdeki arkadaşlar 1 - 1 buçuk ayda böyle oldular.
|
O kadar sürede normal,asıl gelişim bundan sonra başlar.
|
bu yıl havalar çok kötü. hep yağmur, soğuk,rüzgar. bütün bitkiler streste.
|
Alıntı:
|
Sayin gulizgul,
portakal yaginin kokusu bircok kurdu ve yumurta birakmak icin yer arayan bocegi uzak tutacaktir ve aktif yaprak bitlerini buyuk miktarda oldurecektir. eger bu karisima su yerine kaynatilmis aci biberin suyunu eklerseniz, mealy bug, powdery mildow, blister mite gibi yumusak vucutlu zararlilari aninda oldurur. kaynatilan biber suyuna lavanta yagi, sogan, sarmisak gibi kokulu, bocekleri uzaklastiran malzemeler eklerseniz sert kabuklu gelismis bocekleri de bitkiden uzak tutabilirsiniz ama buna yaprak bitlerini yiyen ugur bocekleri de dahil. o yuzden sert kabuklu gelismis boceklerden pek bir zarar gelmez. yapraklari tirtiklayip kacanlar da zaten ufak capta ekilmis bir bitkinin cevresinde kalip yerlesip cogalan turde bocekler degiller. |
Biberlerim
Abilerim ablalarım. ben trinidat scorpion. habereno. bhut . gidi aci biber türleri ektim SAKSIYA. tohumdan büyüdüler felan derken. bunlar ciceklenmeye başladılar. sonra okuduguma göre artık gübrelemek gerekiyormuş. biraz araştırma ile sıvı solucan gübresi aldım. ama bi cahillik edip kafama göre koydum gübreyi. yapraktan ve topraga aynı anda verdim ve sabah güneşinde kaldı bunlar. öglen olunca hepsi bi tuhaf olmuştu bende bunları içeri aldım ve boll boll su verdi. ertesi güne kadar büssürü yaprak döküldü hatta bazılarında yaprak hiç kalmadı. ama gövdesi diri ve canlı duruyor. büyük olan biberlerime pek bişi olmadı. şimdi sorum sunlar.
Bunlar tekrar canlanırmı. canlanırsa verim düşermi. Yapmam gereken bişi varmı. Tekrar gübre verecegim zaman oran ne olmalı ve nasıl verilmeli. aklıma bukadar geldi ama hertürlü öneri ve fikire acıgım . sadece bu konuda deil . baska konular hakkında bikaç tiyo da verebilirsiniz. teşekkürler.. |
Sayin onur alevli,
eger kimyasal gubre kullanirsaniz kesinlikle tavsiye edilen dozun dortte ucu oraninda tatbik edin. Kisacasi az gubre vermek, cok vermekten daha iyidir her zaman. Bunun yanisira, vereceginiz gubrenin cicegin gecirdigi evreye uyumlu olmasina dikkat edin (N buyume, P ciceklenme, K meyve verme). Biberler cefakardir ve soguk haric cabuk affederler, bu yuzden biberler kesinlikle canlanacaklardir. Dogal olarak bu hata size urun bakimindan bir ay kadar gecikmeye mal olacak. Eger bitkiye yardimci olmak isterseniz, ise dinlendirilmis musluk suyu veya yagmur suyu vermek suretiyle topragini bol bol yikayarak baslayin, boylece hasarin ilerlemesini onleyebilirsiniz. Sahsen, 15-20 litrelik bol humuslu bir saksi topragi ile hic gubre vermeden urun almak mumkun. Bahsettiginiz chile turler (habanero, cayenne vs de dahil) icin bitkide en fazla 10 adet yetismekte olan biber olmasi tavsiye edilir. Aksi takdirde biberler tam buyuklugune ve renge erisemez. |
hobicilere bakıyorumda gübre olayını çok abartıyorlar. sonuçta ticaret yapmıyorsunuz gübrelemenin üzerine bu kadar düşmeyin.
illada bu gübre kullanacağım derseniz. ilaç bayilerinde bitkinin tüm ihtiyacını karşılayacak sıvı gübreler var. bunlarıda kullanırken sezon boyu dekara 1000 cc kullanıldığını düşünerek kullanın. sizler en iyisi birde şırınga bulundurun. ölçü için. |
2 Eklenti(ler)
geçen hafta çektiğim fotoğraftaki biberler biraz daha büyüdü artık biber olduklarından eminim :) yalnız biri habanero biri bhut jolokia diye alındı ama öyle olduklarını pek sanmamaya başladım. Yine de biberler büyüyünce netleşecek beklemek gerek. Bir tanesi biberleri mor çıkartıyor ama hiç mor biber görmedim hastalıklı filan mıdır acaba ?
|
Banada değiller gibi geldi nerden almıştınız?Sonunda biberlerini görebildiğinize sevindim.
|
Alıntı:
|
Sakısıda biber yetiştirmek.
Merhabalar. Geçenlerde eBay'dan Carolina Reaper ve Jelepano biber tohumlarından sipariş ettim. Bugüne kadar hiç yetiştirme yapmaıdğım için hiç bir bilgiye sahip olmadan direk marketten toprak alıp evdeki saksıya doldurrak, bira da YouTube'dan gördüğüm kadarıyla toprağın 1cm altına koydum üzerini örttüm güneş tepede olduğu sürece sürekli güneşin altında tutmaya özen gösterdim..
Fakat bugün yine YouTube'da gezinirken pet bardaklarda tohum yetiştirildiğini gördüm, üzerlerini de streç film ile kapatıyorlardı eldeki tohumlardan dabir de öyle yaptım. Fakat bugün bi kaç sitede ve YOuTube'da direk güneşe değil gölgeye konulması gerektiğini duyunca kafam iyice karıştı. http://s21.postimg.org/l2xwqw5yf/20150626_120332.jpg Kısacası ben bir bilenden basit bir şekilde ne yapmam gerekiğini duyarsam memnun olacağım. Misal güneşi direk görmeli mi görmemeli mi, kaç günde bir sulamalıyım, bardakları streçlediğim gibi saksıyı da streçlemeli miyim, bardağın altı delinmeli mi, bir saksım leğene benzer bir şey onda da delik yok delinmeli mi? |
1 Eklenti(ler)
Bende isveçden ebay dan aldım inşallah istediklerim çıkar iki üç haftaya belli olur ne oldukları.
|
@erkanbey benimkiler olmadı da sizinkiler olur inşallah. Doğru tohumlar çıkarsa seneye ben de aynı yerden sipariş veririm
|
Doğru çıkarsa seneye siparişleriniz benden olsun :) aslında bu sene bile verebilirim biberlerimin sayısı fazla ama ne çıkacağını bilemediğim için kimseyide ümitlendirmek istemiyorum.Ben fazlaca ümitlendim zaten gözünün içine bakıyorum büyüsünler diye az kaldı ama.
|
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 11:35. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025