agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Sebzeler (https://www.agaclar.net/forum/sebzeler/)
-   -   Biber (https://www.agaclar.net/forum/sebzeler/890.htm)

erkanbey 20-05-2015 19:08

Adı kapalı sera diye geçiyordur sanırım internettende aratabilirsiniz baya bi yardımcı olur hatta baumaxın sitesinede bakmak lazım türkiyede varsa ,yoksa yabancı sitesine adını muhtemelen öyle öğrenebilirsiniz ama özel bir adı yoktur sanırım kapalı seradır bence.

erkanbey 20-05-2015 19:34

1 Eklenti(ler)
Benim biberleri seraya derinmi diktim ne oldu anlamadım seraya diktiğimin beşte biri anca çıktı hafif kurcaladım derinde kalmışlar galiba çıkacak olanlarda var çimlenmişler gözüne bakıyoz ya ondan zor çıkıyorlar geçen seneden kalan biberlerimi üçer tane diktim her göze %95 gibi bir çimlenme oldu hayret ya.Allahtan başka kaplarada öylesine dikmiştim destek olsun diye onlar daha iyi çimlendi neyse artık elimizdekileri muhafaza etmeye çalışacaz artık.

Kler 21-05-2015 14:10

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi erkanbey (Mesaj 1379302)
Seraların mümkünatı yok ama biberlerden 5 çeşitten karma toplam 10 tohum var satıcı hediye karma yapmış ancak meyve verdiği zaman çeşitlerini anlayabilirsiniz onları yollama imkanım olur ihtiyacınız varsa.

Çok teşekkür ederim sera konusunda Hoşuma gitti evet ama isteme gibi bir talebim olmadı aktif Kullandığınız bişey zaten yine de çok teşekkür ederim

Ne hikmetse gözüne bakıp üstüne titrediğimiz şeyler hep Nazlı oluyor sizin ithal biberlerde öyle oldu

GothiCat 21-05-2015 14:21

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi erkanbey (Mesaj 1380449)
Adı kapalı sera diye geçiyordur sanırım internettende aratabilirsiniz baya bi yardımcı olur hatta baumaxın sitesinede bakmak lazım türkiyede varsa ,yoksa yabancı sitesine adını muhtemelen öyle öğrenebilirsiniz ama özel bir adı yoktur sanırım kapalı seradır bence.

İnat ettim sizinkinin aynısını buldum Erkan bey! :D Mini sera olarak geçiyormuş adı ama fiyatı biraz tuzlu gittigidiyor sitesinde.Yabancı sitelerde hiç göremedim hep devasa bahçe seraları var,ona da benim yerim yok.Aramaya devam ;)

erkanbey 21-05-2015 16:28

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi GothiCat (Mesaj 1380732)
İnat ettim sizinkinin aynısını buldum Erkan bey! :D Mini sera olarak geçiyormuş adı ama fiyatı biraz tuzlu gittigidiyor sitesinde.Yabancı sitelerde hiç göremedim hep devasa bahçe seraları var,ona da benim yerim yok.Aramaya devam ;)

Ne kadarmışki?

erkanbey 21-05-2015 16:33

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Kler (Mesaj 1380727)
Çok teşekkür ederim sera konusunda Hoşuma gitti evet ama isteme gibi bir talebim olmadı aktif Kullandığınız bişey zaten yine de çok teşekkür ederim

Ne hikmetse gözüne bakıp üstüne titrediğimiz şeyler hep Nazlı oluyor sizin ithal biberlerde öyle oldu

Ben biberler için gönderebilirim demiştim serayıda espiri olsun diye katmıştım ama neyse bu arada aslında vaziyet çok kötü deil 5 çeşitten en az 5 er tane çimlendi fazlası var eksiği yok yeter aslında bugün baya bi kurcaladımda birazda derine dikmişim neyseki işimizi görecek kadarı çimlendi.

GothiCat 21-05-2015 16:50

55,50 TL imiş Erkan bey :) Bir de benim biberler de çimlenmedi hala.Onlarla beraber diktiklerim hep çıkmaya başladılar ama biberlerde tık yok,bekliyoruz.

erkanbey 21-05-2015 18:40

Off gerçekten iyi para ben bedavaya almışım demek 10 tl biberler aslında uzun sürmüyor düzgün ekilen ve sağlam tohumlar 10 gün içinde çıkıyor

Kler 21-05-2015 23:57

Beş tane çimlenmesi de güzel hiç yokdan iyidir en azından :)
Zamanla onlarda çıkar bence

erkanbey 22-05-2015 00:12

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Kler (Mesaj 1380981)
Beş tane çimlenmesi de güzel hiç yokdan iyidir en azından :)
Zamanla onlarda çıkar bence

Çoğu çıktı zaten 30 civarı oldu şu an 5 çeşit var zaten 2-3 er kök yetiştirsem yeter balkon ortamı malum.

GothiCat 22-05-2015 01:17

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi erkanbey (Mesaj 1380855)
Off gerçekten iyi para ben bedavaya almışım demek 10 tl biberler aslında uzun sürmüyor düzgün ekilen ve sağlam tohumlar 10 gün içinde çıkıyor

Bir de viyolsüz olan bir benzerini buldum 21 TL o da.Araştırmaya devam ediyorum :rolleyes: Benim size başka sorum olacak.Biberleri çimlendirirken ne sıklıkla suladınız? Fısfıslama ile mi yoksa normal sulama mı yaptınız? Ben toprak nemli kalacak şekilde fısfıslayarak suluyorum.Acaba yanlış mı yapıyorum?

erkanbey 22-05-2015 08:11

Ben serayı viyolsüz aldım içindeli 1 tl lik viyolden seraya göre kestim koydum içine.çimlendirirken sulamıyorum tohumları ekip suluyorum daha çimlenene kadar sulamıyorum gerekte kalmıyor zaten nem kaybolmuyor ki zaten çimlenmeden sulamak tohumları çürütebiliyormuş bununla ilgili forumda konular mevcut çimlendirme ile ilgili.

mazda_ozan 22-05-2015 09:31

bibere aspirin vermeden çıkmaz mı peki?? 10 günü geçti tık yok..

leooel 22-05-2015 10:30

Arkadaşlar Biber,Hıyar, ve Domates diktim çiçek verdiklerinde azota ihtiyac duyuyolarmış bunun için güvercin pisliği bir avuç kadar diplerıne bırakılırsa sulamayla beraber azar azar bu ihtiyacı karşılar dediler. Biraz araştırdım kökleride yakabiliyormuş bununla ilgili deneyimi olan bilgisi olanlar yardımcı olabilirmi nasıl bir yöntem uygulayım en faydalısı nasıl olur ?

rockchy 22-05-2015 12:02

Biber gelişim süresi hakkında

Merhabalar. İmkanlar dahilinde saksıda çeri domates bakmaya başladım iki saksım var. Ek olarak biberde almak istiyorum. Domatesi meyveye dönmüş vaziyette bulmak mümkün ancak biberi genelde hep fide olarak satıyorlar. Merak ettiğim şeyse fide olarak aldığım biberler günde 4 5 saat tam güneş alacak şekilde yerleştirdiğim saksılarda yaklaşık olarak ne zaman meyve verir?

Kler 22-05-2015 12:41

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi leooel (Mesaj 1381062)
Arkadaşlar Biber,Hıyar, ve Domates diktim çiçek verdiklerinde azota ihtiyac duyuyolarmış bunun için güvercin pisliği bir avuç kadar diplerıne bırakılırsa sulamayla beraber azar azar bu ihtiyacı karşılar dediler. Biraz araştırdım kökleride yakabiliyormuş bununla ilgili deneyimi olan bilgisi olanlar yardımcı olabilirmi nasıl bir yöntem uygulayım en faydalısı nasıl olur ?

Annemin söylediği güvercin gübresi yakarmış

Bir ara konuşulanlardan Hatırlıyorum bir tanıdığımız gübre yapmak Amacıyla güvercin dışkısını sulandırıp kola şişesine doldurmuş ve açtığında bomba gibi patlamış kesin kararlıysanız da dikkatli olun bence

leooel 22-05-2015 13:28

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Kler (Mesaj 1381103)
Annemin söylediği güvercin gübresi yakarmış

Bir ara konuşulanlardan Hatırlıyorum bir tanıdığımız gübre yapmak Amacıyla güvercin dışkısını sulandırıp kola şişesine doldurmuş ve açtığında bomba gibi patlamış kesin kararlıysanız da dikkatli olun bence

Yok kardeşim normalde internette satılan paket halinde kullanım talimatı olan ürünlerden alcaktım takviye için bunun daha faydalı olduğunu söylediler ama kullanımı zor heralde riske girmeyecem heralde

aydemiraydın 22-05-2015 14:28

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi rockchy (Mesaj 1381098)
Merhabalar. İmkanlar dahilinde saksıda çeri domates bakmaya başladım iki saksım var. Ek olarak biberde almak istiyorum. Domatesi meyveye dönmüş vaziyette bulmak mümkün ancak biberi genelde hep fide olarak satıyorlar. Merak ettiğim şeyse fide olarak aldığım biberler günde 4 5 saat tam güneş alacak şekilde yerleştirdiğim saksılarda yaklaşık olarak ne zaman meyve verir?

fidenin büyüklüğüne göre değişir. en geç 2 ay içinde meyvesini yersiniz.

GothiCat 22-05-2015 15:27

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi erkanbey (Mesaj 1381017)
Ben serayı viyolsüz aldım içindeli 1 tl lik viyolden seraya göre kestim koydum içine.çimlendirirken sulamıyorum tohumları ekip suluyorum daha çimlenene kadar sulamıyorum gerekte kalmıyor zaten nem kaybolmuyor ki zaten çimlenmeden sulamak tohumları çürütebiliyormuş bununla ilgili forumda konular mevcut çimlendirme ile ilgili.

Bence de en mantıklısını yapmışsınız.Fiyatları karşılaştırırken baktım boyut aynı,yeşil yerlerinin renginin farklı olması dışında tamamen aynı sera.Kendi kendine soruyor insan "bu viyoller altından mı kardeşim?" :D Ben habire nemli kalsın diye fısfıslıyorum biberleri ektiğimden beri,daha çıkan olmadı.İzmir çok sıcak oldu yine,toprak anında kuruyor.Ne olur ne olmaz nemli durmalarını sağlama alayım dedim ama tabii suya boğmuyorum.Sadece serinletme anlamında...Bakalım bekleyip görelim :)

GothiCat 22-05-2015 15:38

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi leooel (Mesaj 1381062)

Merhaba leooel,güvercin pisliğini gerçekten tavsiye ederim.Fakat gömerek kullanmanı tavsiye etmem.Diğer gübreler gibi onun da yakabileceğini söyleyenlere katılıyorum bu noktada.Ben sulandırarak ara ara kullanmıştım,çok faydasını gördüm.Şöyle yapıyorum:Bir miktar güvercin pisliğini sıcak suda iyice eritiyorum.Sonra bırakıyorum karışım soğusun.Daha sonra da ara ara bu karışımla suluyorum bitkimi...Bir de ben bu karışıma Supradyn vitamin ilacı da eklemiştim eskiden.Gerçekten gözle görülür fark yarattı.Aynı şekilde hazırlamıştım:Sıcak suda güvercin pisliği & Supradyn'i tamamen erittim,sonra soğuttum,sonra da arada bu besinden verdim bitkiye.Fakat dikkat etmen gereken şey sürekli bu karışımla sulamamak.O zaman yarardan ziyade zarar olacağına inanıyorum.Ayda 1 **** 2 kere az az yeterli olacaktır bence.Öyle çok çok miktarlarda kullanmamıştım ben ama oldukça yeterli gelmiş görünüyordu.Özellikle eğer Supradyn de eklemeyi düşünürsen fazla vermekten kaçınmanı öneririm.Neticede insan için yapılmış bir vitamin ilacı.Her bitkinin ihtiyacı da farklı.İçerisinde bitkine yararlı şeyler kadar istemediği şeyler de olabilir.Bu yüzden az ve ara ara vermeni öneririm.Bu şekilde bitki sevmediği şeyleri tolere edebilir ama ihtiyacı olanı da az az almış olur.

leooel 22-05-2015 15:57

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi GothiCat (Mesaj 1381130)
Merhaba leooel,güvercin pisliğini gerçekten tavsiye ederim.Fakat gömerek kullanmanı tavsiye etmem.Diğer gübreler gibi onun da yakabileceğini söyleyenlere katılıyorum bu noktada.Ben sulandırarak ara ara kullanmıştım,çok faydasını gördüm.Şöyle yapıyorum:Bir miktar güvercin pisliğini sıcak suda iyice eritiyorum.Sonra bırakıyorum karışım soğusun.Daha sonra da ara ara bu karışımla suluyorum bitkimi...Bir de ben bu karışıma Supradyn vitamin ilacı da eklemiştim eskiden.Gerçekten gözle görülür fark yarattı.Aynı şekilde hazırlamıştım:Sıcak suda güvercin pisliği & Supradyn'i tamamen erittim,sonra soğuttum,sonra da arada bu besinden verdim bitkiye.Fakat dikkat etmen gereken şey sürekli bu karışımla sulamamak.O zaman yarardan ziyade zarar olacağına inanıyorum.Ayda 1 **** 2 kere az az yeterli olacaktır bence.Öyle çok çok miktarlarda kullanmamıştım ben ama oldukça yeterli gelmiş görünüyordu.Özellikle eğer Supradyn de eklemeyi düşünürsen fazla vermekten kaçınmanı öneririm.Neticede insan için yapılmış bir vitamin ilacı.Her bitkinin ihtiyacı da farklı.İçerisinde bitkine yararlı şeyler kadar istemediği şeyler de olabilir.Bu yüzden az ve ara ara vermeni öneririm.Bu şekilde bitki sevmediği şeyleri tolere edebilir ama ihtiyacı olanı da az az almış olur.

Araştırıken şu şekilde bir bilgi edimdim,

500ml su petin içine 1 cm güvercin pisliği 24 saat bekletip 5lt suyla karıştırıp 15 günde bir bitkiye vermek boyle yapan arkadaş çok faydalı olduğunu söylüyor deneyecem bakalım ne olcak

GothiCat 22-05-2015 16:53

Mantıklı.Su miktarı fazla,gübre miktarı az.Ara ara da verirsen zarar görmeden beslenmiş olur bitkin.

Osse 23-05-2015 13:34

Arkadaşlar,

Bahçeme tatlı biber fidesi alıp diktim daha iyi verim ve gelişimi için hangi gübreleri kullanmalıyım? Suni veya organik olarak tavsiyelerinizi bekliyorum.

odunq 23-05-2015 14:38

2 Eklenti(ler)
benim biberlerde problem var en sağdaki tek saksıda olan biberde tomurcuk olup büyümeden hemen soluyor dallar yapraklar gelişiyor çiçek açmıyor. ondan daha küçük belki yarısı kadar olan uzun saksıdaki bir kökte ise tomurcuk çıktı çiçek açtı şimdi 2-3 tane daha küçük tomurcuk geliyor toprak aynı toprak tür aynı tür problem nerede anlayamadım yanlış bir şey mi yapıyorum acaba?

GothiCat 23-05-2015 19:51

Daha deneyimli arkadaşların yardımcı olması daha iyi olur sizin için.Fakat bana çok suya boğulmuş,fazla ıslak geldi en sağdakinin toprağı ve bu bitkileri strese sokan,çürüten birşey.Bilemiyorum belki bana öyle geldi :I

İsmail Kuzucu 23-05-2015 20:17

Çiçekler meyve tutana kadar sulamayı iyice azaltın. Siz sulama yaptıkça bitki boya gitmeye çalışacaktır. Su az olursa kök iyi çalışmaya ve çiçek tutmaya geçer.

erkanbey 23-05-2015 21:30

2 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi odunq (Mesaj 1381434)
benim biberlerde problem var en sağdaki tek saksıda olan biberde tomurcuk olup büyümeden hemen soluyor dallar yapraklar gelişiyor çiçek açmıyor. ondan daha küçük belki yarısı kadar olan uzun saksıdaki bir kökte ise tomurcuk çıktı çiçek açtı şimdi 2-3 tane daha küçük tomurcuk geliyor toprak aynı toprak tür aynı tür problem nerede anlayamadım yanlış bir şey mi yapıyorum acaba?

O kaplar biberler için yeterli olacakmı acaba benim gözümü korkuttular saksı hedeflerimi yükselttim bende illaki verim alırsınız şahsen geçen sene bende o boylarda saksılara dikmiştim iyide biberlerim oldu ama acaba daha büyük saksı daha çok ürün almamızı sağlarmı acaba diye düşünüyorum.Geçen seneki saksılarımın resimleri altta

l_guney 24-05-2015 00:11

Merhba arkadaşlar geçen sene ektiğim turuncu habanero biberlerimden hiç verim alamamıştım sadece çok iri yaprak olmuştu tomurcuk açmış sonrada saplarından sarıp dökmüştü bu yıl tekrar yeşerdi yaprakları daha küçük pek çok tomurcuk var çiçek açıyor birkaç gün sonra çiçekleri geçen yıl gibi saplarından sararıp kahverengine dönüp soluyor bir saksı içerisinde iki fidem var yaklaşık 25 cm boyundalar gün aşrı az suluyorum aradada su içerisinde sebze desteği için gübre aldım onu veriyorum ne yapmalıyım bir türlü çözemedim teşekkürler

GothiCat 25-05-2015 15:49

Erkan bey en alt resimdeki beyaz saksının aynısı bende var.Bende fide olsun o saksıya almayı düşünüyordum :) Benim biberler çimlendi,kendini gösterdi ama daha şaşırtmalık boyda değil,dün farkettim çıktıklarını.Az daha büyüsünler resim koyarım buraya :)

erkanbey 25-05-2015 17:33

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi GothiCat (Mesaj 1381909)
Erkan bey en alt resimdeki beyaz saksının aynısı bende var.Bende fide olsun o saksıya almayı düşünüyordum :) Benim biberler çimlendi,kendini gösterdi ama daha şaşırtmalık boyda değil,dün farkettim çıktıklarını.Az daha büyüsünler resim koyarım buraya :)

Sayın gothicat ben komşulardan utanmasam elimde telefonun flaşı açık balkonda yatacam acaba ne kadar büyüyorlar diye :) sabırsızlıktan toprağın üstüne çıkanı kapıp görkemli bir saksıya alıyorum aslında fazla kurcalamamak gerek ama bu biberlere çok heves ettim onlar çimlendikçe çocuk gibi seviniyorum.

İnanırmısınız elimde cımbız toprağın içinde kabuğundan sıyrılamamış olan tohumları incitmeden yaprağından kurtarıyorum biraz abartmışım olayı deil mi?inşallah isveçli satıcı kardeşim aldatmadıysa bizi dünyanın en kral biberlerine sahip olmama az kaldı.Ayrıca saksı konusunda forumda baya büyük saksı tavsiye ediyorlar o beyaz dediğiniz saksı çoookkk küçük dediklerine göre.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 03:56.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025