![]() |
Adı kapalı sera diye geçiyordur sanırım internettende aratabilirsiniz baya bi yardımcı olur hatta baumaxın sitesinede bakmak lazım türkiyede varsa ,yoksa yabancı sitesine adını muhtemelen öyle öğrenebilirsiniz ama özel bir adı yoktur sanırım kapalı seradır bence.
|
1 Eklenti(ler)
Benim biberleri seraya derinmi diktim ne oldu anlamadım seraya diktiğimin beşte biri anca çıktı hafif kurcaladım derinde kalmışlar galiba çıkacak olanlarda var çimlenmişler gözüne bakıyoz ya ondan zor çıkıyorlar geçen seneden kalan biberlerimi üçer tane diktim her göze %95 gibi bir çimlenme oldu hayret ya.Allahtan başka kaplarada öylesine dikmiştim destek olsun diye onlar daha iyi çimlendi neyse artık elimizdekileri muhafaza etmeye çalışacaz artık.
|
Alıntı:
Çok teşekkür ederim sera konusunda Hoşuma gitti evet ama isteme gibi bir talebim olmadı aktif Kullandığınız bişey zaten yine de çok teşekkür ederim Ne hikmetse gözüne bakıp üstüne titrediğimiz şeyler hep Nazlı oluyor sizin ithal biberlerde öyle oldu |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
55,50 TL imiş Erkan bey :) Bir de benim biberler de çimlenmedi hala.Onlarla beraber diktiklerim hep çıkmaya başladılar ama biberlerde tık yok,bekliyoruz.
|
Off gerçekten iyi para ben bedavaya almışım demek 10 tl biberler aslında uzun sürmüyor düzgün ekilen ve sağlam tohumlar 10 gün içinde çıkıyor
|
Beş tane çimlenmesi de güzel hiç yokdan iyidir en azından :)
Zamanla onlarda çıkar bence |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Ben serayı viyolsüz aldım içindeli 1 tl lik viyolden seraya göre kestim koydum içine.çimlendirirken sulamıyorum tohumları ekip suluyorum daha çimlenene kadar sulamıyorum gerekte kalmıyor zaten nem kaybolmuyor ki zaten çimlenmeden sulamak tohumları çürütebiliyormuş bununla ilgili forumda konular mevcut çimlendirme ile ilgili.
|
bibere aspirin vermeden çıkmaz mı peki?? 10 günü geçti tık yok..
|
Arkadaşlar Biber,Hıyar, ve Domates diktim çiçek verdiklerinde azota ihtiyac duyuyolarmış bunun için güvercin pisliği bir avuç kadar diplerıne bırakılırsa sulamayla beraber azar azar bu ihtiyacı karşılar dediler. Biraz araştırdım kökleride yakabiliyormuş bununla ilgili deneyimi olan bilgisi olanlar yardımcı olabilirmi nasıl bir yöntem uygulayım en faydalısı nasıl olur ?
|
Biber gelişim süresi hakkında
Merhabalar. İmkanlar dahilinde saksıda çeri domates bakmaya başladım iki saksım var. Ek olarak biberde almak istiyorum. Domatesi meyveye dönmüş vaziyette bulmak mümkün ancak biberi genelde hep fide olarak satıyorlar. Merak ettiğim şeyse fide olarak aldığım biberler günde 4 5 saat tam güneş alacak şekilde yerleştirdiğim saksılarda yaklaşık olarak ne zaman meyve verir?
|
Alıntı:
Annemin söylediği güvercin gübresi yakarmış Bir ara konuşulanlardan Hatırlıyorum bir tanıdığımız gübre yapmak Amacıyla güvercin dışkısını sulandırıp kola şişesine doldurmuş ve açtığında bomba gibi patlamış kesin kararlıysanız da dikkatli olun bence |
Alıntı:
|
Alıntı:
fidenin büyüklüğüne göre değişir. en geç 2 ay içinde meyvesini yersiniz. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Araştırıken şu şekilde bir bilgi edimdim, 500ml su petin içine 1 cm güvercin pisliği 24 saat bekletip 5lt suyla karıştırıp 15 günde bir bitkiye vermek boyle yapan arkadaş çok faydalı olduğunu söylüyor deneyecem bakalım ne olcak |
Mantıklı.Su miktarı fazla,gübre miktarı az.Ara ara da verirsen zarar görmeden beslenmiş olur bitkin.
|
Arkadaşlar,
Bahçeme tatlı biber fidesi alıp diktim daha iyi verim ve gelişimi için hangi gübreleri kullanmalıyım? Suni veya organik olarak tavsiyelerinizi bekliyorum. |
2 Eklenti(ler)
benim biberlerde problem var en sağdaki tek saksıda olan biberde tomurcuk olup büyümeden hemen soluyor dallar yapraklar gelişiyor çiçek açmıyor. ondan daha küçük belki yarısı kadar olan uzun saksıdaki bir kökte ise tomurcuk çıktı çiçek açtı şimdi 2-3 tane daha küçük tomurcuk geliyor toprak aynı toprak tür aynı tür problem nerede anlayamadım yanlış bir şey mi yapıyorum acaba?
|
Daha deneyimli arkadaşların yardımcı olması daha iyi olur sizin için.Fakat bana çok suya boğulmuş,fazla ıslak geldi en sağdakinin toprağı ve bu bitkileri strese sokan,çürüten birşey.Bilemiyorum belki bana öyle geldi :I
|
Çiçekler meyve tutana kadar sulamayı iyice azaltın. Siz sulama yaptıkça bitki boya gitmeye çalışacaktır. Su az olursa kök iyi çalışmaya ve çiçek tutmaya geçer.
|
2 Eklenti(ler)
Alıntı:
|
Merhba arkadaşlar geçen sene ektiğim turuncu habanero biberlerimden hiç verim alamamıştım sadece çok iri yaprak olmuştu tomurcuk açmış sonrada saplarından sarıp dökmüştü bu yıl tekrar yeşerdi yaprakları daha küçük pek çok tomurcuk var çiçek açıyor birkaç gün sonra çiçekleri geçen yıl gibi saplarından sararıp kahverengine dönüp soluyor bir saksı içerisinde iki fidem var yaklaşık 25 cm boyundalar gün aşrı az suluyorum aradada su içerisinde sebze desteği için gübre aldım onu veriyorum ne yapmalıyım bir türlü çözemedim teşekkürler
|
Erkan bey en alt resimdeki beyaz saksının aynısı bende var.Bende fide olsun o saksıya almayı düşünüyordum :) Benim biberler çimlendi,kendini gösterdi ama daha şaşırtmalık boyda değil,dün farkettim çıktıklarını.Az daha büyüsünler resim koyarım buraya :)
|
Alıntı:
İnanırmısınız elimde cımbız toprağın içinde kabuğundan sıyrılamamış olan tohumları incitmeden yaprağından kurtarıyorum biraz abartmışım olayı deil mi?inşallah isveçli satıcı kardeşim aldatmadıysa bizi dünyanın en kral biberlerine sahip olmama az kaldı.Ayrıca saksı konusunda forumda baya büyük saksı tavsiye ediyorlar o beyaz dediğiniz saksı çoookkk küçük dediklerine göre. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 03:56. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025