![]() |
****** katılabilirsiniz Sinaninci :)
"Sebze bahçeme neler ekiyorum" başlığını, kendi sebzesini yetiştirmeye meraklı herkesin katılıp, o ay veya mevsim hangi sebzeyi (tohumunu veya fidesini) ektiğini, daha önce o sebzeyi hiç yetiştirmemiş kişilere rehberlik etmesi amacıyla açmıştım. Hiç bu işleri bilmeyenler için fotoğraflarla anlatımın çok daha yararlı olacağını da düşünüyorum. Katılımınız ve paylaşımlarınız hepimizi mutlu eder. :) |
Herkese merhaba
Limon pazardan pirasa fidesi aldim, hepsi yamuk yumu cikiyor Ne yapabilirim saygilar |
Pırasa fidesini biraz derin dikmek gerekiyor. Sadece kök kısmını toprağa diktiyseniz yamuk olabilir. Fidelerinizin büyüklüğünü tam bilmiyorum ama gövdesinin (beyaz kısmının) hemen hemen yarısına kadar toprağa girmesi gerekiyor diye biliyorum. Bir de yukarıda fotoğrafla anlatmaya çalıştığım gibi yaprak ve kök kısmının bir miktar kesilmesi gerekiyor.
|
Evet dogru cok yukari diktim ve usten kesmedim.
Eh neyapalim bu sene yamuk pirasa yiyecegiz. |
Ama güzel büyümez. Bence söküp kök ve yeşil kısmını budayıp tekrar dikin. Kolay kolay bozulmaz korkmayın :)
Eğer söküp tekrar dikmeye üşenirseniz çim makasıyla yeşil yapraklarını 4 parmak-1 karış kadar kalacak şekilde kesin. Bu işlemi yeşil aksamı uzadıkça yapın ki pırasalarınızın gövdeleri kalınlaşsın. |
2 Eklenti(ler)
Bayram dönüşü, brokoliler, karnabaharlar ne durumda diye bakayım deyince, bu davetsiz misafirlerle karşılaştım.Hepsini söktüm attım ama nasıl çıkmışlar hayret, ilk defa saksıdan kendi kendine mantar çıktığına şahit oldum :)
|
Bezelye ve Baklalarim bir karis boylandi yakinda resimlerim
|
Sinan Bey erken değil mi bezelye ve bakla için?
|
Bilmiyorum ama yalova kuzeye baktigi icin biraz daha soguk, burda koylerde dikmisler.
Tabi bende diktim. Pazarda tohumcunun onude herkes aliyordu bende aldim. HEMEN DIK DEDILER. |
Benimde bahçede sarmaşık ektiğim saksıda bol miktarda mantar çıktı. Yağmurdan sanıyorum.
Görüntüleri şirin diye ellemedim. Bir zararları olurmu acaba? |
Mantarın size zararı olmaz sevgili BSA, onlar sadece çürümüş artıklar üzerinde sporla büyüyen simbiyozlar...
|
Teşekkürler.
Diplerine kompost dökmüştüm. Demekki ondan. |
Alıntı:
|
O zaman ben de ekicem bakla ve bezelyeleri :) Olmazsa bir daha ekerim.
|
Her cukura 3 adet tohum at.
Baklayi"da bezelyeyi"de 3"er adet ek. |
Bunu geçen kış ektikten sonra öğrenmiştim. Tek tek bezelye ektiğimi söyleyince benim köydeki çiftçi öğretmenim dalgasını geçmişti :) Bir açıklama da benden olsun. Geçen yıldan kalmış bezelye tohumunuz varsa çimlenme oranı oldukça düşük olacaktır. Bezelye tohumunda bu yılın mahsulünden alınmış olması gerekiyor. Baklada böyle bir sorun yok.
|
Evet dogru benimkilerin hepsi cikti hic fire yok % 100
Bu senenin bakla ve bezelyesinin tohumu. |
Sinan Bey bezelye tohumunu toplantıya gelince nereden alabilirim? Veya siz alır mısınız benim için? %100 dediniz ya aklım kaldı ;)
|
Benim tohumcudan alirim.
Kac kokluk olsun? |
Kilosu ne kadar? Yarım kg çok mu olur ki? Bol bol ekerim.
|
Sinan Bey,
Zahmet olmazsa banada 250 şer gram alabilirmisiniz. Hafta sonu Yalova'ya geç gelme ihtimalim var. Ben alamayabilirim. Bursa'ya giderken bana verirsiniz. Selamlar. |
Sayin limon
Yeriniz buyukmu bilmiyorum. Ben 15 yere diktim her cukura 3 tohum attim. bir avuc dolusu tohum bana yetti. Ne kadar isterseniz getiririm. Saygilar. |
Alıntı:
BSA Ikisindendemi istiyorsun? ( Bakla-Bezelye) |
Bakla ve bezelye tohumları bu ay içinde ekilir mi?
|
Evet hemen dikebilrsiniz.
|
Sinan Bey; çok teşekkürler.
|
Bir avuç dolusu az gelir bana Sinan Bey. Yarım kiloyu da gözümde canlandıramıyorum :)
3 avuç dolusu diyelim en iyisi ;) Size de zahmet veriyorum ama .... |
Bu arada ben sebze bahçemi de, diğer bahçemi de çok ihmal ettim epeydir. Yaz bitince işler başladı ve benim bahçevanlık sevdama az vaktim kalıyor. Bugün sebze bahçeme bir göz attım da mıcırların üzerini hep yabani otlar kaplamış, taşlar görünmüyor otlardan. Ispanakların içinde de ıspanaktan çok ot çıkmış. Vakit ve enerji bulur bulmaz yabani otlarla mücadeleyi başlatmam gerekiyor yoksa sebze bahçem elden gidiyor :)
Düzenlemeden ve düzenleyince birer fotoğraf çeker eklerim ki hepimiz bakınca bağ olur sözünü anımsayalım ;) |
Limon ne zahmeti o ne demek.
|
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 19:03. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025