agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Sebzeler (https://www.agaclar.net/forum/sebzeler/)
-   -   Sebze Bahçeme Neler Diktim? (https://www.agaclar.net/forum/sebzeler/4459.htm)

berduray 09-03-2008 22:24

Hocam harikasınız, tak soru, şak cevap.

Teşekkürler...

limon 16-03-2008 19:08

İki gündür sebze bahçemi düzenlemeye çalışıyorum. Daha çeyreğini bile yapamadım. Çok yorucu bir iş. Artık sebze fiyatlarına pahalı dememeye karar verdim. Gerçi parayı yetiştiren alamıyor...

imperfect 17-03-2008 10:45

Sevgili limon size kolay ben de çok zorlandım bahçede çalışırken. Hatta bir kaç saatlik çalışma sonrasında 1 hafta boyunca ağrı çektiğimi bilirim. Ama o keyfi de hiçbir şeye değişmem.... :)

abk 17-03-2008 11:42

Geçen hafta fasulye ektim bahçeme. Marul, roka, dereotunu daha önce ekmiştim. Maydanozlarım geçen yıldan beri duruyorlar. Bir saksıya gülbiber,sivribiber ve domates ekmiştim. Dün markette marul fiyatlarını görünce şaşırdım. Nerdeyse saksılara bile sebze ekeceğim.

darknights 17-03-2008 13:51

bende bahce duzenlemesıne basladım. daha once dıktıgım sarımsaklar kafalarını cıkarmaya baslamıslar bile. soganlarda ufaktan cıkmaya calısıyorlar.

abk 18-03-2008 10:42

Marul ve rokalarım çimlenmişler. Çok mutlu oldum.:p

limon 18-03-2008 11:53

Oooo ben geç kalıyorum, bu hafta sebze bahçesi düzenlemesini bitirip tohumları ekmem gerek. Panikledim şimdi sizleri okuyunca...

abk 18-03-2008 12:08

Siz geç kalmadınız, ben sabırsız davrandım bu yıl.:p

ezgili dünyam 18-03-2008 15:03

2 Eklenti(ler)
Elime geçen plastik kasaların içlerini kaplayarak sebze fideleri yetiştirmek istiyorum. Fotoğrafta gördüğünüz marul fidelerini, geçen sene mevsim sonunda bahçeye tohum olarak ekmiştim, çıkmadığını görünce artık umudum kesilmişti,:( bunca zaman sonra yeşeren marulları görünce, yok olmasınlar diye alıp kasalara diktim. İçinde sadece toprak olan kasalarda şu an tohum ekili değil, biraz daha havaların ısınmasını bekliyorum, belki sadece marul ve maydanoz tohumlarını ekebilirim.

abk 18-03-2008 15:53

Aynı tarz kasanın içini poşetle kaplayıp toprak doldurdum. Hafta sonu da marul ve roka ektim. Hepsinin de çimleneceğini umuyorum.

Penelophe 18-03-2008 15:57

Ezgili Dünyam, marulları şaşırtacaksınız değil mi? Zira çok sık dilmişsiniz.

abk 18-03-2008 16:08

Annemler bahçelerine marul eker ve hiç şaşırtmazlar. Marullar biraz büyüyünce aralarından sökerek salatada kullanırlar. Böylece seyreltmiş olurlar.

ezgili dünyam 18-03-2008 16:23

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Penelophe (Mesaj 215731)
Ezgili Dünyam, marulları şaşırtacaksınız değil mi? Zira çok sık dilmişsiniz.

Biraz daha büyüdükleri zaman bahçede uygun bir yere ekmeyi düşünüyorum.

ezgili dünyam 18-03-2008 16:27

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi abk (Mesaj 215729)
Aynı tarz kasanın içini poşetle kaplayıp toprak doldurdum. Hafta sonu da marul ve roka ektim. Hepsinin de çimleneceğini umuyorum.

Ben toprağa değecek olan kısımlarına, poşetten sonra koli kutuların kartonu ile kapladım. Umarım ıslandığı zaman bir şey olmaz.

abk 18-03-2008 16:37

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ezgili dünyam (Mesaj 215747)
Ben toprağa değecek olan kısımlarına, poşetten sonra koli kutuların kartonu ile kapladım.

Sizin yönteminiz daha pratik bence.

ezgili dünyam 20-03-2008 12:19

Bugün daha önce hazırladığım kasalardan bazılarına, marul ve maydanoz tohumları ektim.

ezgili dünyam 21-03-2008 08:38

Elimde kaç sene önceden kalma olduğunu hatırlayamadığım bir tane süs kabağı var. Baktım içinde tohumları sağlam duruyor, bu sene ekmeye karar verdim, acaba olurmuki:confused:

abk 21-03-2008 09:18

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ezgili dünyam (Mesaj 216988)
bu sene ekmeye karar verdim, acaba olurmuki:confused:

Bence denemekte fayda var.

şükran ünal 23-03-2008 15:33

3 Eklenti(ler)
bahçeme ektiğim ıspanak,tere ve sevgili Envor'un yolladığı sebze fidelerim.( Domates, biber, patlıcan ve salatalık.).Sebze fidelerini bu hafta sonu ektim. Tere tohumunu geçen hafta ekmiştim, 3. resimde görüldüğü gibi yeni yeni çıkmaya başladı. Ispanak da 5 haftalık (1. resim).

limon 23-03-2008 18:04

Çok güzeller Şükran Hanım. Bu arada bugünkü hava durumuna göre çarşamba günü oldukça soğuyacakmış hava. Hatta gece -1 veriyor İstanbul için fakat günlük değişebiliyor.
Bu körpelere zarar gelmez umarım. Yağmur yağınca hava yumuşar inşallah.

Selahattin Yılmaz 23-03-2008 18:21

Sevgili şükran ünal, size diktiğiniz fideler (Domates, biber, patlıcan ve salatalık) için Nisan ayı boyunca 5 lt lik pet şişelerle koruma yapmanızı öneririm. Zira heniz geç donlar ve kırağı riski geçmiş değil ve bir gecede hepsini kaybedebilrisiniz. Pet şişelerden yapacağınız koruma seralarıyla fidelerinizi korumanız faydanıza olacaktır benden söylemesi. Ya da yerlerinden söküp sksıda en azından nisan ayı sonuna kadar koruyabilirsiniz.

Ayrıca geç don riski olan ve fidelrini dikmiş arkadaşlar için de anlattıklarım geçerlidir.

Sonja Varol 23-03-2008 18:24

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi abk (Mesaj 215469)
Geçen hafta fasulye ektim bahçeme. Marul, roka, dereotunu daha önce ekmiştim. Maydanozlarım geçen yıldan beri duruyorlar. Bir saksıya gülbiber,sivribiber ve domates ekmiştim. Dün markette marul fiyatlarını görünce şaşırdım. Nerdeyse saksılara bile sebze ekeceğim.

Sayin abk,
Bahceye fasulye ekmek icin daha erken degil mi? Biz en erken 1 mayista ekecegiz.

Sonja Varol 23-03-2008 18:29

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi şükran ünal (Mesaj 217904)
bahçeme ektiğim ıspanak,tere ve sevgili Envor'un yolladığı sebze fidelerim.( Domates, biber, patlıcan ve salatalık.).Sebze fidelerini bu hafta sonu ektim. Tere tohumunu geçen hafta ekmiştim, 3. resimde görüldüğü gibi yeni yeni çıkmaya başladı. Ispanak da 5 haftalık (1. resim).

Sükran hanim,
hepsi harika fakat erken degil mi?
Biz sebze tohumlarimizi daha gecen hafta kapali camekanli saksilara ektik, yeni yeni cikmaya basladilar. 1 mayistan önce bahceye dikmeyiz. Suan bile -3 derece disarisi...

berduray 23-03-2008 19:54

Arkadaşlar ben ektiğim bütün fasulyelerimi, tohumların dibinde bulduğum beyaz kurtçuklar yüzünden kaybettim.10 günlük çabam, beklemem heba oldu.

Üstelik ne olduğunu bununla nasıl savaşacağımı da hastalık, zararlılar başlığına yazmama rağmen henüz öğrenemedim.Herkes pazar gezisinde galiba...

Ben sizlere de bir uyarı olsun diye yaşadığımı paylaştım.

Umarım sizinkiler sapasağlam çıkar.

Tohumlarınızdan epeydir ses yoksa toprak dibini nazikçe kontrol edin.

Sadece uyarı, hoşçakalın.

berduray 23-03-2008 19:57

Hemen üstteki mesaj için alıntı yapmaya gerek yoktur

Sevgili Sonja Türkiye iklimi Almanya'ya göre daha ılıman, ama geç donlar da etkileyebilir, umarım kimsenin emeği boşa çıkmaz, sevgiler.:p

Sonja Varol 23-03-2008 22:48

Haklisiniz berduray, buralarda seralara dikmek gerekiyor simdi **** mayis ayini bekleyecegiz...

şükran ünal 24-03-2008 08:15

Arkadaşlar galiba haklısınız. Nisan da bile Ankara ya kar yağdığını biliyorum Sevgili envor un gönderdiği fideleri heveslenip bahçeye ektik (Kayınvalidemde uyarmadı ki) ben onları tez zamanda hemen bol topraklı kökleriyle zedelemeden boş olan iki büyük saksıma dikip camlı balkona alayım da başına birşey gelmesin.Güneşli sıcak havayı görünce kendimi kaybettim. uyarılarınız için çok teşekkürler.

abk 24-03-2008 08:15

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Sonja Varol (Mesaj 217967)
Sayin abk,
Bahceye fasulye ekmek icin daha erken degil mi?

Fasulye tohumlarının satıldığını görünce, ekim zamanı gelmiştir diye düşünmüştüm. Havalar da çok güzel gidiyor burada.

Selahattin Yılmaz 24-03-2008 10:53

Arkadaşlar tohum ekimlerini iç mekanda **** soğuktan korunaklı yerlerde yapın. Demedi demeyin.

Engin 24-03-2008 19:42

Hocam ben tere,roka,marul,dereotu ektim ancak meteorolojiden takip ediyorum don yaparsa örteceğim naylonla, günlük takipteyim.Dereotu hariç, diğerleri 2-3cm oldular gayet sağlıklı gözüküyorlar;)

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 10:29.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025