![]() |
Hocam harikasınız, tak soru, şak cevap.
Teşekkürler... |
İki gündür sebze bahçemi düzenlemeye çalışıyorum. Daha çeyreğini bile yapamadım. Çok yorucu bir iş. Artık sebze fiyatlarına pahalı dememeye karar verdim. Gerçi parayı yetiştiren alamıyor...
|
Sevgili limon size kolay ben de çok zorlandım bahçede çalışırken. Hatta bir kaç saatlik çalışma sonrasında 1 hafta boyunca ağrı çektiğimi bilirim. Ama o keyfi de hiçbir şeye değişmem.... :)
|
Geçen hafta fasulye ektim bahçeme. Marul, roka, dereotunu daha önce ekmiştim. Maydanozlarım geçen yıldan beri duruyorlar. Bir saksıya gülbiber,sivribiber ve domates ekmiştim. Dün markette marul fiyatlarını görünce şaşırdım. Nerdeyse saksılara bile sebze ekeceğim.
|
bende bahce duzenlemesıne basladım. daha once dıktıgım sarımsaklar kafalarını cıkarmaya baslamıslar bile. soganlarda ufaktan cıkmaya calısıyorlar.
|
Marul ve rokalarım çimlenmişler. Çok mutlu oldum.:p
|
Oooo ben geç kalıyorum, bu hafta sebze bahçesi düzenlemesini bitirip tohumları ekmem gerek. Panikledim şimdi sizleri okuyunca...
|
Siz geç kalmadınız, ben sabırsız davrandım bu yıl.:p
|
2 Eklenti(ler)
Elime geçen plastik kasaların içlerini kaplayarak sebze fideleri yetiştirmek istiyorum. Fotoğrafta gördüğünüz marul fidelerini, geçen sene mevsim sonunda bahçeye tohum olarak ekmiştim, çıkmadığını görünce artık umudum kesilmişti,:( bunca zaman sonra yeşeren marulları görünce, yok olmasınlar diye alıp kasalara diktim. İçinde sadece toprak olan kasalarda şu an tohum ekili değil, biraz daha havaların ısınmasını bekliyorum, belki sadece marul ve maydanoz tohumlarını ekebilirim.
|
Aynı tarz kasanın içini poşetle kaplayıp toprak doldurdum. Hafta sonu da marul ve roka ektim. Hepsinin de çimleneceğini umuyorum.
|
Ezgili Dünyam, marulları şaşırtacaksınız değil mi? Zira çok sık dilmişsiniz.
|
Annemler bahçelerine marul eker ve hiç şaşırtmazlar. Marullar biraz büyüyünce aralarından sökerek salatada kullanırlar. Böylece seyreltmiş olurlar.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Bugün daha önce hazırladığım kasalardan bazılarına, marul ve maydanoz tohumları ektim.
|
Elimde kaç sene önceden kalma olduğunu hatırlayamadığım bir tane süs kabağı var. Baktım içinde tohumları sağlam duruyor, bu sene ekmeye karar verdim, acaba olurmuki:confused:
|
Alıntı:
|
3 Eklenti(ler)
bahçeme ektiğim ıspanak,tere ve sevgili Envor'un yolladığı sebze fidelerim.( Domates, biber, patlıcan ve salatalık.).Sebze fidelerini bu hafta sonu ektim. Tere tohumunu geçen hafta ekmiştim, 3. resimde görüldüğü gibi yeni yeni çıkmaya başladı. Ispanak da 5 haftalık (1. resim).
|
Çok güzeller Şükran Hanım. Bu arada bugünkü hava durumuna göre çarşamba günü oldukça soğuyacakmış hava. Hatta gece -1 veriyor İstanbul için fakat günlük değişebiliyor.
Bu körpelere zarar gelmez umarım. Yağmur yağınca hava yumuşar inşallah. |
Sevgili şükran ünal, size diktiğiniz fideler (Domates, biber, patlıcan ve salatalık) için Nisan ayı boyunca 5 lt lik pet şişelerle koruma yapmanızı öneririm. Zira heniz geç donlar ve kırağı riski geçmiş değil ve bir gecede hepsini kaybedebilrisiniz. Pet şişelerden yapacağınız koruma seralarıyla fidelerinizi korumanız faydanıza olacaktır benden söylemesi. Ya da yerlerinden söküp sksıda en azından nisan ayı sonuna kadar koruyabilirsiniz.
Ayrıca geç don riski olan ve fidelrini dikmiş arkadaşlar için de anlattıklarım geçerlidir. |
Alıntı:
Bahceye fasulye ekmek icin daha erken degil mi? Biz en erken 1 mayista ekecegiz. |
Alıntı:
hepsi harika fakat erken degil mi? Biz sebze tohumlarimizi daha gecen hafta kapali camekanli saksilara ektik, yeni yeni cikmaya basladilar. 1 mayistan önce bahceye dikmeyiz. Suan bile -3 derece disarisi... |
Arkadaşlar ben ektiğim bütün fasulyelerimi, tohumların dibinde bulduğum beyaz kurtçuklar yüzünden kaybettim.10 günlük çabam, beklemem heba oldu.
Üstelik ne olduğunu bununla nasıl savaşacağımı da hastalık, zararlılar başlığına yazmama rağmen henüz öğrenemedim.Herkes pazar gezisinde galiba... Ben sizlere de bir uyarı olsun diye yaşadığımı paylaştım. Umarım sizinkiler sapasağlam çıkar. Tohumlarınızdan epeydir ses yoksa toprak dibini nazikçe kontrol edin. Sadece uyarı, hoşçakalın. |
Hemen üstteki mesaj için alıntı yapmaya gerek yoktur
Sevgili Sonja Türkiye iklimi Almanya'ya göre daha ılıman, ama geç donlar da etkileyebilir, umarım kimsenin emeği boşa çıkmaz, sevgiler.:p
|
Haklisiniz berduray, buralarda seralara dikmek gerekiyor simdi **** mayis ayini bekleyecegiz...
|
Arkadaşlar galiba haklısınız. Nisan da bile Ankara ya kar yağdığını biliyorum Sevgili envor un gönderdiği fideleri heveslenip bahçeye ektik (Kayınvalidemde uyarmadı ki) ben onları tez zamanda hemen bol topraklı kökleriyle zedelemeden boş olan iki büyük saksıma dikip camlı balkona alayım da başına birşey gelmesin.Güneşli sıcak havayı görünce kendimi kaybettim. uyarılarınız için çok teşekkürler.
|
Alıntı:
|
Arkadaşlar tohum ekimlerini iç mekanda **** soğuktan korunaklı yerlerde yapın. Demedi demeyin.
|
Hocam ben tere,roka,marul,dereotu ektim ancak meteorolojiden takip ediyorum don yaparsa örteceğim naylonla, günlük takipteyim.Dereotu hariç, diğerleri 2-3cm oldular gayet sağlıklı gözüküyorlar;)
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 10:29. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025