agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Sebzeler (https://www.agaclar.net/forum/sebzeler/)
-   -   Biber çeşitleri (https://www.agaclar.net/forum/sebzeler/40050.htm)

idris şenol 26-09-2016 18:17

Biber çeşitleri
 
5 Eklenti(ler)
forum üyesi sayın sedailden alınan tohumları bu sene çimledirdim
baştan beri çimlenen biberler ve son aşamasına kadar çekim yapmıştım
fakat fotoğraf mak kaybettim eski makine işim düştü

idris şenol 26-09-2016 18:19

5 Eklenti(ler)
fotorafların devamı

idris şenol 26-09-2016 18:22

4 Eklenti(ler)
devamı

huso93 26-09-2016 23:31

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi idris şenol (Mesaj 1480460)
devamı

en sağdaki biber çeşidinin ismi nedir acaba?

Kumdereli 27-09-2016 10:10

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi huso93 (Mesaj 1480493)
en sağdaki biber çeşidinin ismi nedir acaba?

Fotoğraftan kıyasla Scotch bonnet e daha çok benzettim.
Bu tipler zaten bir birinin melezi olsa gerek.
Solda Red sevina Habenero olanlarda var galiba.

sedail 27-09-2016 13:45

en sağdakiler jamaican scotch bonnet
ortadaki uzun olanlar serrano
soldakiler red savina habanero
ortadaki siyaha benzeyenleri çıkartamadım.

idris şenol 27-09-2016 17:43

1 Eklenti(ler)
jamaican scotch bonnet

idris şenol 27-09-2016 17:45

1 Eklenti(ler)
serrano

idris şenol 27-09-2016 17:48

1 Eklenti(ler)
red savina habanero

idris şenol 27-09-2016 17:51

ortadaki bilen varmı

Kumdereli 27-09-2016 20:16

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi idris şenol (Mesaj 1480579)
serrano

Serranonun acısı ve aromasını , habeneroya kıyasla nasıl?

sedail 28-09-2016 13:35

serrano çok daha hafiftir acılıkta serrano 30.000, habanero 500.000 gibi red savinayı yemekte 1 tane yiyebiliyorsan serranodan 3-5 tane yiyebilirsin.
habaneronun kokusu ve aroması serranoda bulunmaz serrano annuum habanero chinense bir çeşit.

idris şenol 28-09-2016 14:33

red savina habanero cidii acılık var ,aramosı bildik aramoları unutun
antırmanlarla bir yemekte 3 adt yiyebiliyorum

serrano:bu biberi çok tuttum hem yediriyor hem sevdiriyor

jamaican scotch bonnet:deyşik bir tat yemeğe kıyamıyorum ,hem kütür kütür sulu çekirdekleri boşta asılı onları yememek için evire çevire yedinizmi karşınızdakinin bir yeri şişebilir:))

ismini bilemediğimiz malum biber çukulata renkli leblebi gibi yenebilcek tatlı acılıkta
yeşil ve kahverengi ile tropikal bir hava estiriyor bu biberide koparmaya kıyamıyorum:))

Kumdereli 28-09-2016 16:04

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sedail (Mesaj 1480659)
serrano çok daha hafiftir acılıkta serrano 30.000, habanero 500.000 gibi red savinayı yemekte 1 tane yiyebiliyorsan serranodan 3-5 tane yiyebilirsin.
habaneronun kokusu ve aroması serranoda bulunmaz serrano annuum habanero chinense bir çeşit.


Trinidad Mogurayı Öğlen, (kokusu daha keskindi Acısı Burnuma kadar geldi)

Caroline Reaper Melezi Akşam (En Sağlam bu vurdu, Resmen Kulaklar yandı.)

Tadı Aromatik Gelen Turuncu habeneroyuda ancak 1 gün sonra yiyebildim,
(Nisbeten Sakindim)

Önceleri denediğim Bhut Jolakiada çok acı geldi. (Resmen Gögüs kafesim ısıttı)

Sanırım benim üst limitim 1 adet Habenero olmalı, Belki denemediğim Kardeşi Red Sevinada olabilir.

Serranoları çok merak ediyorum, bizim manavda satılan en acı biberlerden Şöyle 3-5 kat üstünmü ? aile boyu yiyecegimiz acı bir çeşit arıyorum

idris şenol 28-09-2016 16:47

red savina habanero YEMEKLE BERAĞBER DOMETES SALATASI ile yoğurt ve yanında ayranla ,,,,4 adt denicem ama korkuyorum açıkçası:(
Ben genelde potpori yapıyorum:)
Serrano etli ve orta acı sevdiriyor

Kumdereli 28-09-2016 17:30

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi idris şenol (Mesaj 1480684)
red savina habanero YEMEKLE BERAĞBER DOMETES SALATASI ile yoğurt ve yanında ayranla ,,,,4 adt denicem ama korkuyorum açıkçası:(
Ben genelde potpori yapıyorum:)
Serrano etli ve orta acı sevdiriyor

Altın vuruş yapmayı düşünüyon yani !
Migdeme kramp girmeseydi benimde çok güzel düşüncelerim vardı. Artık Sos ve Baharat için planlar yaparım.

Erkan beyin gönderdiği Caroline melezleri rüyama girdi desem inanırmısınız.
Aynı gün Trinidad Moguralarla beraber tüketmem migdemi 2 saat boyunca mengeneye aldı resmen.
Ne geceydi öyle ya, kaç kere uyandım.

idris şenol 28-09-2016 17:42

yapamadım yine 3 te kaldım

Kumdereli 28-09-2016 20:47

Üzerinde çalıştığım ŞOK ACI hissi uygulamalarından biri.
Yemekten önce;
20.000 lik bir orta acıyı 40.000 hissetmek istiyorsanız. ( Serranoda denenmeli)
yarım limonu yalayın- yutun, ağzınızın iç duyarlılığı artacaktır, bir nevi temizlik,
arkasına bir yudum su için
Üzerine biberi sakız gibi çiğneip yutun.
:D

Erdal Hoca 28-09-2016 22:07

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Kumdereli (Mesaj 1480701)
Üzerinde çalıştığım ŞOK ACI hissi uygulamalarından biri.
Yemekten önce;
20.000 lik bir orta acıyı 40.000 hissetmek istiyorsanız. ( Serranoda denenmeli)
yarım limonu yalayın- yutun, ağzınızın iç duyarlılığı artacaktır, bir nevi temizlik,
arkasına bir yudum su için
Üzerine biberi sakız gibi çiğneip yutun.
:D

Altın vuruş tam da bu olsa gerek :D:cool::cool:

beşiktaşlı 28-09-2016 23:34

benim acım bana yeter.))

Kumdereli 29-09-2016 08:26

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Erdal Hoca (Mesaj 1480705)
Altın vuruş tam da bu olsa gerek :D:cool::cool:

Şok acı benim hayalim, Kafamdakini hala bulamadım;
Migdeme zarar vermiyecek lezzetli türü bulmak için daha çok çeşit denemeliyim.
Bu yukardakiler den önce bir arkadaşımın verdiği Vasabiyi denemiştim,
Bir turp türevi.
Suratıma Bir elin Tersi ve Düzü ile (şap-şip) 2 tokat Yeme zamanı kadar hızlı bir acı :D

İçerisindeki etken madde-3 saniye-göz,burun ıslak.
Zamanlaması süper,
Fakat aroması damak tadıma uymadı.
Arkadaşım suşi de çok beğendim demişti.

https://tr.wikipedia.org/wiki/Vasabi

sedail 29-09-2016 23:31

hiç kasmayın bir adet bhut jolokia yı aç karna çiğ olarak tüketin 5-6 dakika sonra yerdeki mermerleri yalamaya göbeği mermere sürtmeye başlarsınız.

sedail 29-09-2016 23:33

idris bey yanlış yapıyorsunuz yemeğe başlayıp mideyi biraz doldurunca habaneroyu çiğ olarak yiyin bir 5 dakika bekleyip yemeğe devam edin aromasını en güzel bu şekilde alırsınız biberin.

Kumdereli 30-09-2016 08:40

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sedail (Mesaj 1480792)
hiç kasmayın bir adet bhut jolokia yı aç karna çiğ olarak tüketin 5-6 dakika sonra yerdeki mermerleri yalamaya göbeği mermere sürtmeye başlarsınız.

Şahsen 1 adet Bhut jolakia yı yemekte sıkıntım yokki, Sorun Migde krampı, çözüm bulan varsa söylerse sevinirim, Limondanda kurtulurum.

sedail 30-09-2016 17:51

kramplar başlayınca sırtüstü uzanın midenize masaj yapın çözüm bu anında keser krampları.

A_NOMAD 30-09-2016 18:38

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Kumdereli (Mesaj 1480802)
Şahsen 1 adet Bhut jolakia yı yemekte sıkıntım yokki, Sorun Migde krampı, çözüm bulan varsa söylerse sevinirim, Limondanda kurtulurum.

Bazı yarışmalarda çok miktarda acı biber yeme ihaleleri de oluyor hani, işte onlarda yarışmacılara acı biberleri yedikten hemen sonra kocaman birer bardak süt içiriliyor.

Eğer laktoz intoleransı gibi bir sorununuz yoksa bence deneyin ;)

Erdal Hoca 30-09-2016 18:44

Bizim kanallardan birinde yayınlanan Ben Bilmem Eşim Bilir yarışmasında acı biber yiyenlere hemen ayran ikram ediliyordu... Hiç denemedim... Zaten anında o acıdan kurtulacaksak, neden yiyoruz ki :cool:

sedail 30-09-2016 21:00

bence birşeyler içmek yapacağınız en kötü şey. eğerki ağzınızın yanmasına dayanamayacaksanız neden bu acılıktaki biberle dans edersinizki önce daha az acı biberler yiyip acı toleransınızı artırın ağzınızdaki capsaisinin birşeyler içerek mideye inmesine izin vermeyin zaten midenizde yeterince capsaicin var ve mide krampları yaşayacaksınız. ağzınızın yanması mide kramplarının yanında komik kalır bu yüzden buna alışın ve yedikten sonra birşey içmeyin. hatta ilk başta çeyrek yiyin sonraki günlerde yarım ve sonra bir bütün yiyin inanın mide krampları dayanılır gibi değildir ilk kez yiyecekseniz.

Kumdereli 30-09-2016 23:48

Katılıyorum.
Ağzımız bu sıcaklığa katlanıyor olabilir, miğdeyi bu tip biberlere alıştırmamıştık.
Sayın sedail bu işi biliyor. Favoriniz hangi çeşit, nasıl tüketiyorsunuz.

sedail 01-10-2016 10:39

favori yok ne bulursak yiyoruz serrano-scotch bonnet habanero bhut jolokia farketmez ancak pazarda satılan biberlerden yiyemiyorum toprak yiyormuş gibi hissediyorum biber yerken aroması olması oldukça önemli yoksa acı biberden soğur insan. yurtdışından tohum siparişi verecek arkadaşlar dolma biber tohumu olarak Bull’s Heart isminde bir biber var bundanda mutlka alın ancak kızardığını göremeyeceksiniz henüz yeşilken bahçeye her indiğimde elma gibi kütür kütür yemiştim tohum ayırmak aklıma bile gelmedi hepsini bitirdim.

Kumdereli 01-10-2016 14:25

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sedail (Mesaj 1480908)
favori yok ne bulursak yiyoruz serrano-scotch bonnet habanero bhut jolokia farketmez ancak pazarda satılan biberlerden yiyemiyorum toprak yiyormuş gibi hissediyorum biber yerken aroması olması oldukça önemli yoksa acı biberden soğur insan.

Afiyet olsun, Bu hususta baya bir gurme ve zevk sahibi oldugunuz belli.
hydroponic sisteminizide yeni gördüm dogrusu. Bilginiz bizden ilerdeymiş.
Seranızın içindeki bitkilerde bayagı mutlu görünüyor.
Vallahi Helal olsun.

Üstadım yakın olsaydık istifade etmek isterdim şahsen.

sedail 01-10-2016 18:36

teşekkürler, bendeki eksiklikte zamandan yana işler yoğun fırsat bulamıyoruz ilgilenmeye

remus2 13-10-2016 19:24

2 Eklenti(ler)
başlıkta biber çeşitleri olunca benim biberlerin arasında çıkan farklı bir tür biber var buraya eklemek istedim adını bilen var mı?

idris şenol 29-10-2016 11:15

4 Eklenti(ler)
Biberlerin son hali

idris şenol 29-10-2016 11:17

5 Eklenti(ler)
Devamı:)

Erdal Hoca 30-10-2016 18:51

Biberlerin görüntüsü çok güzel İdris Bey. Tadı, acılığı nasıl acaba :confused: Bir de saksıların çapı ve derinliğini merak ettim ?

idris şenol 30-10-2016 21:04

saksılar küçük kare saksı
kare 5 litrelik
acılığı max seviyede

idris şenol 31-10-2016 23:30

SEBZE KASALARIN İÇERSİNDE HERBİR SAKSIDA 1 ADT BİBER red savina habanero
DİKİLİ 6 *4=24 ADT *

güla 05-11-2016 06:53

İdris bey merhabalar bende hastalık derecesinde acı biber severim,öyleki sabah kahvaltısın bile an acı biber yiyorum,tabi sizin resimlerinizi eklediklerinizin tohumlarını Yozgat gibi bir yerde bulmak **** ulaşmak çok zor,en acı bula bildigim cin biberi,ileri zamanlarda Carolina Reaper **** buna yakın acılıkta biberlerin tohumunu bulabilirsem yetiştirmek.

idris şenol 05-11-2016 19:02

2 Eklenti(ler)
acılık skala


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 01:01.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025