![]() |
Biber çeşitleri
5 Eklenti(ler)
forum üyesi sayın sedailden alınan tohumları bu sene çimledirdim
baştan beri çimlenen biberler ve son aşamasına kadar çekim yapmıştım fakat fotoğraf mak kaybettim eski makine işim düştü |
5 Eklenti(ler)
fotorafların devamı
|
4 Eklenti(ler)
devamı
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Bu tipler zaten bir birinin melezi olsa gerek. Solda Red sevina Habenero olanlarda var galiba. |
en sağdakiler jamaican scotch bonnet
ortadaki uzun olanlar serrano soldakiler red savina habanero ortadaki siyaha benzeyenleri çıkartamadım. |
1 Eklenti(ler)
jamaican scotch bonnet
|
1 Eklenti(ler)
serrano
|
1 Eklenti(ler)
red savina habanero
|
ortadaki bilen varmı
|
Alıntı:
|
serrano çok daha hafiftir acılıkta serrano 30.000, habanero 500.000 gibi red savinayı yemekte 1 tane yiyebiliyorsan serranodan 3-5 tane yiyebilirsin.
habaneronun kokusu ve aroması serranoda bulunmaz serrano annuum habanero chinense bir çeşit. |
red savina habanero cidii acılık var ,aramosı bildik aramoları unutun
antırmanlarla bir yemekte 3 adt yiyebiliyorum serrano:bu biberi çok tuttum hem yediriyor hem sevdiriyor jamaican scotch bonnet:deyşik bir tat yemeğe kıyamıyorum ,hem kütür kütür sulu çekirdekleri boşta asılı onları yememek için evire çevire yedinizmi karşınızdakinin bir yeri şişebilir:)) ismini bilemediğimiz malum biber çukulata renkli leblebi gibi yenebilcek tatlı acılıkta yeşil ve kahverengi ile tropikal bir hava estiriyor bu biberide koparmaya kıyamıyorum:)) |
Alıntı:
Trinidad Mogurayı Öğlen, (kokusu daha keskindi Acısı Burnuma kadar geldi) Caroline Reaper Melezi Akşam (En Sağlam bu vurdu, Resmen Kulaklar yandı.) Tadı Aromatik Gelen Turuncu habeneroyuda ancak 1 gün sonra yiyebildim, (Nisbeten Sakindim) Önceleri denediğim Bhut Jolakiada çok acı geldi. (Resmen Gögüs kafesim ısıttı) Sanırım benim üst limitim 1 adet Habenero olmalı, Belki denemediğim Kardeşi Red Sevinada olabilir. Serranoları çok merak ediyorum, bizim manavda satılan en acı biberlerden Şöyle 3-5 kat üstünmü ? aile boyu yiyecegimiz acı bir çeşit arıyorum |
red savina habanero YEMEKLE BERAĞBER DOMETES SALATASI ile yoğurt ve yanında ayranla ,,,,4 adt denicem ama korkuyorum açıkçası:(
Ben genelde potpori yapıyorum:) Serrano etli ve orta acı sevdiriyor |
Alıntı:
Migdeme kramp girmeseydi benimde çok güzel düşüncelerim vardı. Artık Sos ve Baharat için planlar yaparım. Erkan beyin gönderdiği Caroline melezleri rüyama girdi desem inanırmısınız. Aynı gün Trinidad Moguralarla beraber tüketmem migdemi 2 saat boyunca mengeneye aldı resmen. Ne geceydi öyle ya, kaç kere uyandım. |
yapamadım yine 3 te kaldım
|
Üzerinde çalıştığım ŞOK ACI hissi uygulamalarından biri.
Yemekten önce; 20.000 lik bir orta acıyı 40.000 hissetmek istiyorsanız. ( Serranoda denenmeli) yarım limonu yalayın- yutun, ağzınızın iç duyarlılığı artacaktır, bir nevi temizlik, arkasına bir yudum su için Üzerine biberi sakız gibi çiğneip yutun. :D |
Alıntı:
|
benim acım bana yeter.))
|
Alıntı:
Migdeme zarar vermiyecek lezzetli türü bulmak için daha çok çeşit denemeliyim. Bu yukardakiler den önce bir arkadaşımın verdiği Vasabiyi denemiştim, Bir turp türevi. Suratıma Bir elin Tersi ve Düzü ile (şap-şip) 2 tokat Yeme zamanı kadar hızlı bir acı :D İçerisindeki etken madde-3 saniye-göz,burun ıslak. Zamanlaması süper, Fakat aroması damak tadıma uymadı. Arkadaşım suşi de çok beğendim demişti. https://tr.wikipedia.org/wiki/Vasabi |
hiç kasmayın bir adet bhut jolokia yı aç karna çiğ olarak tüketin 5-6 dakika sonra yerdeki mermerleri yalamaya göbeği mermere sürtmeye başlarsınız.
|
idris bey yanlış yapıyorsunuz yemeğe başlayıp mideyi biraz doldurunca habaneroyu çiğ olarak yiyin bir 5 dakika bekleyip yemeğe devam edin aromasını en güzel bu şekilde alırsınız biberin.
|
Alıntı:
|
kramplar başlayınca sırtüstü uzanın midenize masaj yapın çözüm bu anında keser krampları.
|
Alıntı:
Eğer laktoz intoleransı gibi bir sorununuz yoksa bence deneyin ;) |
Bizim kanallardan birinde yayınlanan Ben Bilmem Eşim Bilir yarışmasında acı biber yiyenlere hemen ayran ikram ediliyordu... Hiç denemedim... Zaten anında o acıdan kurtulacaksak, neden yiyoruz ki :cool:
|
bence birşeyler içmek yapacağınız en kötü şey. eğerki ağzınızın yanmasına dayanamayacaksanız neden bu acılıktaki biberle dans edersinizki önce daha az acı biberler yiyip acı toleransınızı artırın ağzınızdaki capsaisinin birşeyler içerek mideye inmesine izin vermeyin zaten midenizde yeterince capsaicin var ve mide krampları yaşayacaksınız. ağzınızın yanması mide kramplarının yanında komik kalır bu yüzden buna alışın ve yedikten sonra birşey içmeyin. hatta ilk başta çeyrek yiyin sonraki günlerde yarım ve sonra bir bütün yiyin inanın mide krampları dayanılır gibi değildir ilk kez yiyecekseniz.
|
Katılıyorum.
Ağzımız bu sıcaklığa katlanıyor olabilir, miğdeyi bu tip biberlere alıştırmamıştık. Sayın sedail bu işi biliyor. Favoriniz hangi çeşit, nasıl tüketiyorsunuz. |
favori yok ne bulursak yiyoruz serrano-scotch bonnet habanero bhut jolokia farketmez ancak pazarda satılan biberlerden yiyemiyorum toprak yiyormuş gibi hissediyorum biber yerken aroması olması oldukça önemli yoksa acı biberden soğur insan. yurtdışından tohum siparişi verecek arkadaşlar dolma biber tohumu olarak Bull’s Heart isminde bir biber var bundanda mutlka alın ancak kızardığını göremeyeceksiniz henüz yeşilken bahçeye her indiğimde elma gibi kütür kütür yemiştim tohum ayırmak aklıma bile gelmedi hepsini bitirdim.
|
Alıntı:
hydroponic sisteminizide yeni gördüm dogrusu. Bilginiz bizden ilerdeymiş. Seranızın içindeki bitkilerde bayagı mutlu görünüyor. Vallahi Helal olsun. Üstadım yakın olsaydık istifade etmek isterdim şahsen. |
teşekkürler, bendeki eksiklikte zamandan yana işler yoğun fırsat bulamıyoruz ilgilenmeye
|
2 Eklenti(ler)
başlıkta biber çeşitleri olunca benim biberlerin arasında çıkan farklı bir tür biber var buraya eklemek istedim adını bilen var mı?
|
4 Eklenti(ler)
Biberlerin son hali
|
5 Eklenti(ler)
Devamı:)
|
Biberlerin görüntüsü çok güzel İdris Bey. Tadı, acılığı nasıl acaba :confused: Bir de saksıların çapı ve derinliğini merak ettim ?
|
saksılar küçük kare saksı
kare 5 litrelik acılığı max seviyede |
SEBZE KASALARIN İÇERSİNDE HERBİR SAKSIDA 1 ADT BİBER red savina habanero
DİKİLİ 6 *4=24 ADT * |
İdris bey merhabalar bende hastalık derecesinde acı biber severim,öyleki sabah kahvaltısın bile an acı biber yiyorum,tabi sizin resimlerinizi eklediklerinizin tohumlarını Yozgat gibi bir yerde bulmak **** ulaşmak çok zor,en acı bula bildigim cin biberi,ileri zamanlarda Carolina Reaper **** buna yakın acılıkta biberlerin tohumunu bulabilirsem yetiştirmek.
|
2 Eklenti(ler)
acılık skala
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 01:01. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025