agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Sebzeler (https://www.agaclar.net/forum/sebzeler/)
-   -   Biber çeşitleri (https://www.agaclar.net/forum/sebzeler/40050.htm)

denizayda 28-03-2019 18:51

Merhaba, yeni gördüm yanıtınızı kusura bakmayın. Ama acı sivri biberi ya da jalapeno'yu meksika biberi diye satmıyorlar. Chili zaten genel anlamıyla acı biber demek İspanyol'ca ve İngilizce'de. Dolayısıyla bu bahsettiğim türün bütün dünyada bilinen bir adı yok anladığım kadarıyla. Acı charliston nasıl oluyor bilmiyorum.

oguzsolmaz 02-04-2019 17:04

Olsada yesek çıtır çıtır ne güzel.

mehmetpolat 08-07-2019 20:21

Carolina Reaper arıyorum arkadaşlar. İnternetten aldım çimlenmediler . Var mı yardım edebilecek

drosophila 09-07-2019 12:49

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Kamber1295 (Mesaj 1485000)
Günübirlik çabucak yaptıgım ve aynı hızda tükettiğm basit Sos tarifi:

Ev halkı mutfagı terk ettikten sonra manavda, pazarda satılan en acı taze kırmızı biberler cabucak temizlenir.
Har ateşte, zeytin yagında az sogan, az sarımsak, az elma sirkesi, azıcık şeker ve tuzla kıvama getirilir.
Sonra devreye robot girer.
çorba kıvamındaki malzeme tekrardan istenen yogunluk elde edilene kadar pişirilir. bu kadar.

Bana gelince!
Formülde feslegen olmaz ise asla yemem.
içindeki süprizim ise, fantastik aromasıyla kurutulmuş habenerodur.

Not: Makarnada deneyenlerde bağımlılık yaptığı ve istemeyen kilo artışları bizzat gözlemlenmiştir, Afiyet olsun :D

bu sosun raf ömrü nedir? dolapta veya oda sıcaklığında uzun süre dayanır mı? malum çok acı olunca azar azar tüketiliyor. çabuk bitmiyor. büyümekte olan trinidatlarım var. muhtemelen çiğneyerek yiyemeyeceğiz:) bari sos yapalım.

musa_ekrem 22-07-2019 14:35

merhaba,
yaşadığım yerde nisanda diktiğimiz biberlerden aralık ayına kadar biber alabiliyoruz. Şuan yeni elime geçen biber tohumları var. Bu mevsimde bunlardan diksem fidelendirsem ve daha sonra tarlaya diksem olur mu ?

Yeşil Tohum 16-11-2019 08:04

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi musa_ekrem (Mesaj 1572430)
merhaba,
yaşadığım yerde nisanda diktiğimiz biberlerden aralık ayına kadar biber alabiliyoruz. Şuan yeni elime geçen biber tohumları var. Bu mevsimde bunlardan diksem fidelendirsem ve daha sonra tarlaya diksem olur mu ?

Yetiştirdiğiniz ürün standart tohum mu yoksa hibrit tohum mu ? Ticari amaç güdülen çeşitler sıcak ve soğuk hassasiyetine sahiptir. Mesela soğuk çeşitleri kılın mükemmel olurken, aynı çeşidi yazın diktiğiniz de meyve büyümez, raf ömrü düşük olur, kırmızı olarak tüketilen çeşitler çıtırdar. Bu yüzden sıcakta güzel olan çeşit genel itibariyle soğukta olmaz. Kendiniz tüketmek için dikiyorsanız sizi besleyecek kadar çıkar.

musa_ekrem 16-11-2019 08:15

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Yeşil Tohum (Mesaj 1577842)
Yetiştirdiğiniz ürün standart tohum mu yoksa hibrit tohum mu ? Ticari amaç güdülen çeşitler sıcak ve soğuk hassasiyetine sahiptir. Mesela soğuk çeşitleri kılın mükemmel olurken, aynı çeşidi yazın diktiğiniz de meyve büyümez, raf ömrü düşük olur, kırmızı olarak tüketilen çeşitler çıtırdar. Bu yüzden sıcakta güzel olan çeşit genel itibariyle soğukta olmaz. Kendiniz tüketmek için dikiyorsanız sizi besleyecek kadar çıkar.

Merhaba, tohumlar standart tohum. Gece en düşük hava sıcaklığı henüz 10 derecenin altına düşmedi o yüzden çiçeklenme devam ediyor. Bugün haftasonu, birazdan bahçeye gidip biber hasadı yapacağız. İklim nedeniyle bu şekilde.

TA-1012 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

CocosNucifera 22-03-2020 19:42

Tohumdan acı veya tatlı olup olmadığı anlaşılır mı?

bahcedenn 22-03-2020 20:20

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi CocosNucifera (Mesaj 1584097)
Tohumdan acı veya tatlı olup olmadığı anlaşılır mı?

Evet.

idris şenol 07-09-2020 21:08

Çok acı biber yetiştirmekten ziyade yenilebilcek tatlı acı hem keyif verir hem sağlıklı olan budur

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 18:09.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025