![]() |
5 Eklenti(ler)
jamaican scotch bonnet...SARIŞIN GÜZEL
Tatlı son:) |
5 Eklenti(ler)
red savina habanero
|
3 Eklenti(ler)
jamaican scotch bonnet
|
MaşaAllah. Onları ne yapmayı düşünüyorsunuz, süper sos ve baharat olabilirler.
|
Alıntı:
tarif varmı:) |
Günübirlik çabucak yaptıgım ve aynı hızda tükettiğm basit acı sos tarifi:
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Ev halkı mutfagı terk ettikten sonra manavda, pazarda satılan en acı taze kırmızı biberler cabucak temizlenir. Har ateşte, zeytin yagında az sogan, az sarımsak, az elma sirkesi, azıcık şeker ve tuzla kıvama getirilir. Sonra devreye robot girer. çorba kıvamındaki malzeme tekrardan istenen yogunluk elde edilene kadar pişirilir. bu kadar. Bana gelince! Formülde feslegen olmaz ise asla yemem. içindeki süprizim ise, fantastik aromasıyla kurutulmuş habenerodur. Not: Makarnada deneyenlerde bağımlılık yaptığı ve istemeyen kilo artışları bizzat gözlemlenmiştir, Afiyet olsun :D |
idris şenol bey çok iştah açıcı duruyorlar :) maşallah.
|
Alıntı:
http://www.agaclar.net/forum/aperiti...slar/38132.htm |
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Çeşitler isimlerini soldan, saga teyit edermisin. veya serrano hangisi. Habeneroyla karıştırıyormuyum. |
jamaican scotch bonne...sarı olan
red savina habanero ...kırmızı olan her ikisi |
Aslında Dileğim Serrano idi zahmet verdim sagolun.
sarı scotch bonnette benim için süpriz oldu. meyvemsi tadı güzelmiş, acılıgı benim için ideal. Bundan pul biber olmaz sanırım, ama yemeklerin yanında taze tüketecegim yeni favorim. red sevina habenero... Çılgınlık bu türde başlıyor zaten ve daha üst türevlere kadar gidiyor. tadı,kokusu çok farklı bunlar. daha acı Üst seviyelerden tattım. hepsi kabus. ya sos yapmalı, **** baharat. |
kışlık kahvaltılık habanerolu sos tarifi bende akşam yazarım
|
acı biber soslarını bende severim makarnanın üzerinde hımmmmıh
yeni tarifi bende isterim |
1 Eklenti(ler)
Arkadaşlar bu biberler kardeşime dünyanın en acı biberi olarak gelmişti. Ben de onlardan tohum aldım. Ancak çok acı yiyemediğim için ekemedim. Diğer biber tohumlarından ayırt edebilirsem ekmeyi düşünüyorum. Ben cins olarak isminin Kırmızı jamaika acı biber tohumu red scotch bonnet jamaican olduğunu düşünüyorum. Bilen arkadaşlar yorum yaparlarsa sevinirim.
Eklenti 632748 |
Acı Süs Biber
5 Eklenti(ler)
Bahçede yetiştirdiğim biber çeşitlerinden
Acı Süs Biber Eklenti 638039 Toplu halde meyve veren Eklenti 638040 İncecik Eklenti 638041 Parlak renkli Eklenti 638042 Oldukça acı Eklenti 638043 |
5 Eklenti(ler)
Bahçede yetiştirdiğim biber çeşitlerinden
Acı Çikolata dolma Eklenti 638044 Georgescu Chocolate Eklenti 638046 Chocolate Habareno Eklenti 638047 Bohça Süs Biber Eklenti 638048 Acı Süs Biberiye Eklenti 638049 |
Yöresel Biber Çeşitleri
5 Eklenti(ler)
Bahçede yetiştirdiğim biber çeşitlerinden
Antep Biberi Eklenti 638050 Arnavut Biberi Eklenti 638051 Samandağı Biberi Eklenti 638052 Maraş Biberi Eklenti 638053 Cirgalan Biberi Eklenti 638054 |
Aji Brazilian Starfish
5 Eklenti(ler)
Bahçede yetiştirdiğim biber çeşitlerinden
Aji Brazilian Starfish, sera içinde bir metre boylanan Eklenti 638055 Yan dallanan bitki yapısı Eklenti 638056 Yıldız şekilli Eklenti 638057 Dip kısmındaki hafif çukur Eklenti 638058 Orta acılıkta Eklenti 638059 |
Yöresel Biber Çeşitleri
5 Eklenti(ler)
Bahçede yetiştirdiğim biber çeşitlerinden
Pul Biberlik Maraş 1 Eklenti 638141 Pul Biberlik Maraş 2 Eklenti 638142 Urfa Kirazı 1 Eklenti 638143 Urfa Kirazı 2 Eklenti 638144 Afyon Topak Eklenti 638145 |
Sezonu iple çekiyoruZ
|
5 Eklenti(ler)
Bahçede yetiştirdiğim biber çeşitlerinden
Balık Biber 1 Eklenti 638146 Balık Biber 2 Eklenti 638147 Jalapeno 1 Eklenti 638148 Jalapeno 2 Eklenti 638149 Pepperoncini Eklenti 638150 |
5 Eklenti(ler)
Bahçede yetiştirdiğim biber çeşitlerinden
Chinese Ornamental Eklenti 638151 Meyveleri 1-2 cm boyunda Eklenti 638152 Sapların boyu da meyve kadar Eklenti 638153 Mor İnci 1 Eklenti 638154 Mor İnci 2 Eklenti 638155 |
5 Eklenti(ler)
Bahçede yetiştirdiğim biber çeşitlerinden
Gül Biber Eklenti 638156 Uç kısmı çıkntılı Eklenti 638157 Çan şeklinde Eklenti 638158 Domates Biberi Eklenti 638159 Kamber Biberi Eklenti 638160 |
5 Eklenti(ler)
Bahçede yetiştirdiğim biber çeşitlerinden
Çorbacı Eklenti 638161 Nam-ı diğer Sarı Sivri Eklenti 638162 Yeşil Sivri Biber Eklenti 638163 Közlemelik Pat Biber Eklenti 638164 Üçburun Eklenti 638165 |
5 Eklenti(ler)
Bahçede yetiştirdiğim biber çeşitlerinden
Tohumunu Kayseri - Güneşli kasabasından almıştım. Eklenti 638170 Çok yönlü değerlendirilebilen bir çeşit (özellikle kurutulmuşu) Eklenti 638171 Küçük Acı Biber Eklenti 638172 Tombul Süs Biber Eklenti 638173 Turşuluk Sarı Biber Eklenti 638174 |
5 Eklenti(ler)
Bahçede yetiştirdiğim biber çeşitlerinden
Siyah Dolma Biber Eklenti 638175 İri Dolmalık Biber Eklenti 638176 Köy Biberi Eklenti 638177 Kapya-Üçburun-Cirgalan karışık dikilmişti. Onlardan alınan tohumların ertesi seneki melezleri Eklenti 638178 Siyah Macar Eklenti 638179 |
5 Eklenti(ler)
Bahçede yetiştirdiğim biber çeşitlerinden
Pimento L. Biber Eklenti 638180 Kalın kabuklu, oldukça sert yapıda Eklenti 638181 Turuncu Kaliforniya Eklenti 638182 Turuncu Jalapeno Eklenti 638183 Üçgen Acı Biber Eklenti 638184 |
5 Eklenti(ler)
Bahçede yetiştirdiğim biber çeşitlerinden
Siyah Süs Biberi Eklenti 638185 Çıtır, keskin kokulu, hoş acısı saman alevine benzer. Eklenti 638186 Siyah renkte oluşan meyveler, önce soluk yeşile döner, sonrasında kızarır. Eklenti 638187 Mor Meksika Biberi de aynı özellikte Eklenti 638188 Trinidad Scorpion Eklenti 638189 |
5 Eklenti(ler)
Bahçede yetiştirdiğim biber çeşitlerinden
Siyah Cin Biber Eklenti 638192 İnce kabuklu, sulu, değişik bir lezzete sahip Eklenti 638193 Bohça Biberle, Topak Biberin melezi Eklenti 638194 Yemeklik kokteyl Eklenti 638195 Tohumluk kokteyl Eklenti 638196 |
Marbles Biber
5 Eklenti(ler)
Bahçede yetiştirdiğim biber çeşitlerinden
Marbles Biber Eklenti 638199 Meyveler nohut büyüklüğünde Eklenti 638200 Sedef beyazı renkte oluşan meyveler Eklenti 638203 Sırasıyla; krem, sarı, turuncu, kırmızı renge bürünüyor. Eklenti 638205 Renk değişim şöleni Eklenti 638206 |
Bolivian Rainbow Biber
4 Eklenti(ler)
Bahçede yetiştirdiğim biber çeşitlerinden
Bolivian Rainbow Biber Eklenti 638207 Adındaki gökkuşağı sıfatını hakkediyor mu acaba? Eklenti 638208 Renk değiştirme de Eklenti 638209 O da uzman.. Eklenti 638210 |
Sn. heyyamola, ellerinize sağlık muhteşem görünüyorlar.
Deneyimlediniz mi bilmiyorum ama sormak istiyorum; Yuvarlak biberlerden turşuluk olarak hangisi(leri)ni önerirsiniz. Acısı jalapenoyu geçmesin yalnız :) Ayrıca taze tüketim için de tavsiyenizi almak isterim. |
Alıntı:
Taze tüketim için Siyah Dolma, Siyah Cin, Siyah Süs biberleri henüz siyahken, Bolivian Rainbow henüz mor renkliyken, Yeşil Sivri Biber orta olgunluktayken ideal... |
Yuvarlaklar güzel oluyor da kavanozda çok yer kaplıyor. Bu sene adı 'tai' olsa da terbiye edilmiş tai biberler bana pek ideal geldi turşu için. 8-10 cm. arasında boyları, düz sivri kıvrımsız hatları ile kavanoza olabildiğince tıkıştırabiliyorsun. Oldukça acı olduğu için bir yemekte iki tek yetiyor. Turşu için kullanılacak kavanozlar ne kadar küçük olursa o kadar tüketimi de zevkli oluyor çünkü nasıl yaparsanız yapın havayla temas ettiğinde fazla dayanmıyor, kıvamı-tadı azalıyor turşuların. Benim top süs biberlerin turşusu da güzel oldu, özellikle içine aldığı turşu suyunun ilk ısırışta ağza dolması bonus oluyor :) ama düz biberler gibi çokça doldurulamıyor kavanozlara.
|
Alıntı:
|
|
Alıntı:
|
Ev ortamında biber tohumlarını toprakla buluşturduk bakalım. Elimizde ne kalacak bekleyip göreceğiz.
|
Merhabalar, pazarlarda Meksika biberi diye satılan, kırmızı ve iri, ince uzun biberin beynelmilel bir adı var mı (örneğin cayenne gibi)? Meksika biberi diye satıyorlar ama Meksika'da tek bir biber yetişmiyor haliyle. Muhtemelen ülkemizde pazarlarda ve marketlerde en çok satılan tür bu söylediğim.
|
Alıntı:
Meksika Biberi diyorlarsa muhtemelen acı biberdir. Acı olarak Acı Sivri, Acı Çarli, Jelapone, Şili ve Kampari biberdir. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 18:50. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025