![]() |
Cevaplariniz icin cok tesekkur ederim arkadaslar. Demek ki uzayan fidelere bosa vakit harcamiyacagiz :)
|
1 Eklenti(ler)
Benim bu salatalıklardan çektiğim nedir ya ? Sayın arkadaşlar.
Pazartesi akşamı fideleri viyollerden alıp jiffy denen bardaklara topraklarıyla beraber yerleştirdim. Bugünkü hali ise aşağıdaki resimde. Gündüzleri pencere kenarında bekliyorlar, akşamları ise ışık altındalar ama genede boy attılar bana inat. :( Fakat dikkatimi çeken nokta ise 3-4 fide boy atmıyor ve gayet sakinler. Bunları artık kullanamam herhalde. Yeni tohumları eksem daha iyi mi olur? En azından onlar filizlenene kadar havalarda belki açar güneş yüzü görürler. Ama bir hafta daha yağmurlu ve soğuk gözüküyor İstanbul. |
Bazılarının boyları 7-8 cm ye ulaşmış şaşırdım kaldım. Halbuki 2 gün önce 3 cm idi.
Karanlık bir ortamda çimlendiler. Sonra, gündüzleri güneş yok ama gün ışığı alıyorlar. Geceleri ise lamba açık kalıyor. Sulamayı ise hergün 4-5 fıs fıs sıkarak suladım. Nerede yanlış yaptım acaba. Karanlık yerde kalsalardı bu kadar uzarlarmıydı yoksa daha mı uzun olurlardı. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Tohuma su verirken cok cimri olmak gerekiyor. Ama biz hiçbir fedakarlıktan kaçınmayıp :D bolca suluyoruz. :rolleyes:
|
Tüm bu sorunlar ışık azlığına bağlı, bu yüzden biraz daha güneşli ve sıcak günleri bekleseniz bari elinizdeki tohumlar telef olmasa...
Onlara yaşama şansı verin, bence ;) |
Sayın KaraGölge, bana sorarsanız fidelerinizi atmadan önce daha derin kaplara aktarın ve kotiledon yapraklara 1 cm kalana kadar torfa gömün. Bakarsınız kurtulurlar.
Alıntı:
Sularken bitkinin görüntüsüne bakarak suya ihtiyacı olup olmadığını anlayabilirsiniz. Yaprakları pörsümüşse su istiyor demektir. Dipdiri duran bitkilere su vererek bu güneşsiz havalarda yalnızca boylarını uzatırsınız. |
Alıntı:
|
Sn.Lilinin bahçesi,
biz de hep o yollardan geçtik, biz de sabırsızdık. Bir tohum, bir bitki için günde 16 saat LED ampül çalıştırdık. Herşeyin anahtarı ışık ve sıcaklık. Geri kalanları da var da can alıcı nokta bu;) |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
İnsan acemi ve sabırsız olunca böyle aksaklıklar olabiliyor tabi. Her işin bir öğrenme süreci vardır. Bende öğrenme sürecini aşarım inşallah. Sizlere de teşekkür ederim. Verdiğiniz bilgiler ile bizleri aydınlattığınız için. Artık tohum ekip fide elde etmenin süreçlerini ve sabretmek gerektiğini net olarak anladım diyebilirim. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Bu yıl ise tohumdan deneyeyim dedim değişik bir deneyim olsun diye. Uygulama yapa yapa öğreneceğim bu işi. Peki ne zamana kadar tohum ekebilirim? |
Birde kafama şöyle bir soru takılıyor.
Bu işin ticareti ile uğraşanlar, tohum ekimini ne zaman ve hangi yöntemlerle ekiyorlar. Seralara ekiyorlarsa geceleri devamlı ışıkmı yakıyorlar ? |
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
Jiffy bardaklara aldıklarımdan 4 tanesini kurtarmıştım onlar boy atmamışlardı. Taşırken 2 tanesini odanın içine yuvarlayıverdim. :D Her yer torf oldu.
Haliyle temizlemesinide ben yaptım. Yeni ektiklerim de aşağıda. AVM'de dolaşırken ayakkabı saklama kabı gördüm ve inceledim. 1 adet bayan çizme saklama kabı aldım. Çok da güzel oldu tam düşündüğüm gibi. Kenarlarında hava alma deilkleride var. :) |
Alıntı:
|
Alıntı:
Cizme saklama kabiniz hayirli olsun umarim istediginiz sonuca ulasirsiniz bu sefer |
benimde pakette cikan 7 tohumdan 4ü gelisti biri daha yeni toparliyor kendini,birini saasirtma esnasinda kökten zedeledim,onun icin bogazlama üslünü takip ederek sanirim simdilik kurtardim,,dün yerlerde serilmis vaziyetteydi simdi canlanmis:)
bu arada sormak istedigim su...gelisimi iyi olanlar daha boylari20 cm bile olmamisken sanki tomurcuk vermeye baslamislar,resim ekleyemiyorum...eger bu cicekse bunu koparmalimiyim....sanki böyle olmasi gerektigini hatirliyorum.. |
20 Cm mi? Bunlar dev hiyarlar mi acaba, yoksa bir yanlisiniz mi var ?
|
Benim 4 5 yaprak olan salataliklarimin rengi acik yesil oldu. Ama yapraklar diri govde ise sert. Peki bu acik yesil neden olur? Diger turk salataligim ise yemyesil yapraklar ve gercek yapraklar bas gostermeye basladi. Hangisi daha saglikli anlamis degilim :)
|
Alıntı:
|
Arkadaşlar yarın viyol ve yeni kaliteli torf alacam. Haftaya haftasonu 16-17 nisanda viyollerde tekrar çimlendirmeyi deneyeceğim eğer yine çimlendiremezsem bu işte jubilemi yapıp tekrar tohum ekmeyeceğim. :cool:
Belki fide ile başlayabilirim. :dilli: |
Masallah diyorum sayin ariyamam :))
|
tesekkürler sebnem hanim..
bu arada tomurcukklarimla alakali ne yapmaliyim koparayimmmi koparmayayimmi? bu konuda tecrübeli arkadaslarimizdan yardim istiyorum... |
Hayır koparmayın lütfen.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 21:46. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025