![]() |
o tomurcukları ben kopardım ve salatalıklarım boya gıtmeye basladı su anda ıse uzerınde hem boya gıderken hemde meyve verıyorlar.
|
benim salatalıklarımda da aynı durum var acaba o tomurcukları koparmakmı gerekiyor bu konuyla ilgili bilgi sahibi olan arkadaşlar yardımcı olabilirseniz çok sevinirim
|
benimkiler de yapraklarda da sararma var. neden olabiir bilen ar mı acaba?
|
5 Eklenti(ler)
Merhabalar:
Benim tohumdan yetiştirdiğim salatalıklarım da bunlar yarın sabah asıl yerlerine dikeceğim (dikmeli miyim, zamanı gelmiş mi?).yalnız şöyle bir sorun var (sorun mu tam emin değlim) yaprakların üzerinde ve altında iğnemsi( :p ) şeyler var ve elime aldığımda yaprak kabarıkmış hissi veriyor. Ayrıca resimlerde görüldüğü gibi salatalık çiçek açmaya başlıyor 7 tane tomurcuk var üstünde bu bitki bu kadar salatalığı taşıyabilir mi? Cevaplarınızı sabırsızlıkla bekliyorum ve şimdiden cevap verenlere teşekkür ediyorum. Saygılarımla. |
Sayın sebnem&mircan şimdi daha dikkatli okuyunca farkına vardım salatalıklarımızda aynı tomurcuk sorununu yaşıyoruz sanırım siz bir çözüm bulabildiniz mi, bulduysanız paylaşır mısınız?
Saygılarımla. |
Ben tomurcukları kopardım bakalım ne olacak.
|
Sevgili domatesci mesajinizi yeni gordum. Bende tomurcuklari sizin gibi kopardim. Simdilik bi gelisme yok. Bende merakla bekliyorum. Fideniz cok canli ve guzel gozukuyor. Benim fidecik sararmaya basladi. Ama yeniler yesil cikiyor buyuyunce sarariyor. Balkonda golgede duruyorlar. Siz gubre kullandiniz mi?
|
Ben biraz büyüyene kadar bir pet bardakta torfta yetiştirmiştim sonra bu şişeye aldım ve içine asıl topraklarından koydum o topraktada 20 litrede 5 litre gübre vardı (2 yıl yanmış koyun gübresi).
Saygılarımla. |
Ben daha once hıyar çeşidi olarak TURBO F1 i denedim cok verimli ve lezzetli gercekten , sitesindeki fotograflardan daha iyi desem yeridir. baska hıyar ekmem beni tanıyanlarada ektirmem, dhaa once maraton baby gibi ceşitleride ektim. tohumcular.co m site adı, isteyen olursa sanırım oradan ulaşabilir.
|
Tomurcuklari kopardim simdi baska yerlerinden tekrar tomurcuklar cikiyor :) yapraklar yesil bakalim sonlari nasil olacak
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
salatalıklarıma ne oldu?
1 Eklenti(ler)
arkadaşlar 40 m2 seramda domates ve salatalık yetiştiriyorum. domateslerim iyi durumda ama salatalıklarım resimde görüldüğü gibi oldu. bu bir hastalık mı, zararlı mı?
|
Salatalık deniyorum bunlar eker ekmez küçük küçük salatalık yaptı ve ben kıyamadım koparmadım. Fideden ekeli tam 20 gün oldu boyları 60 cm yaklaştı fide başına yaklaşık 12-15 adet arasında salatalık var ve salatalıkların büyümesi çok yavaş gibi geldi bana bunlar normal midir? Acaba ilk defa salatalık ektiğim için hiç bir fikrim yok yaptığım salatalık konusu farklı (topraksız) Bu saatten sonra salatalıkları koparayım mı?
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Bazi salataliklarim sanki hic buyumuyor gibi yeni yapraklar cikiyor oylece minicik kaliveriyor sonra sararmaya basliyor. Dal olusmuyor sanki, bunun sebebi ne olabilir ve ne yapmam gerekli
|
Benim salatalığım yeniden tomurcuk açtı ama onlarıda kopardım çünkü salatalığın boyu 18-20cm kadar; ama yavaşta olsa uzuyor hamdolsun.
Saygılarımla. |
Alıntı:
Saygılarımla. |
Alıntı:
Saygılarımla. |
Alıntı:
da ben mi acele ediyorum bilmiyorum. Sizin fideler kac yaprak oldu |
8 olgun yaprak, 2 tanede çıkmaya yüz tutmuş var. Diğer az gelişmiş olan boy olarak bunun yarısı kadar 4 yaprağı var.
|
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
Sayın the mc bir kaç fotograğ yükleyeceğim ama bu formu kirletmek istemiyorum. Bundan sonra topraksız olan bölümde devam edeceğim.
|
Ilk denemeniz profesyonelce olmus tebrik ederim :))
|
Çok teşekkür ederim. İnanın sizlerin iyi niyetli bakış açınızdan kaynaklanıyor. Bana hala bir terslik varmış gibi geliyor.
|
Benim salataliklardada bi terslik var sanirim ama bakalim hayirlisi. Kuruntuda olabilir bilmiyorum
|
Salataliklarda minicik minicik meyve tomurcuklari oldu. Onlari bi sure koparmalimiyim yoksa kalsinlar mi bilemedim.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 03:01. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025