agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Sebzeler (https://www.agaclar.net/forum/sebzeler/)
-   -   Salatalık, Hıyar (Cucumis sativus) (https://www.agaclar.net/forum/sebzeler/3588.htm)

arimayam 09-04-2011 09:58

cok tesekkür ederim sayin Jezebel.

sebnem&mircan 09-04-2011 21:53

Acik yesil olan yapraklarin bazilarinin ucu yanik gibi oldu. Bu konuda ne yapmaliyim acaba?

arimayam 11-04-2011 15:38

2 salatalik fidem cok iyi gelisme gösteriyor,digerleri cokta neseli degiller...saksilarim söyledigim gibi baya büyükler...balkonum saat 11den aksama kadar günes aliyor...uzun salatalik cinsini yetistiriyorum,yakinda TRdende normal salatalik gelecek,onlarida bahceye ekecegim...

KaraGölge 11-04-2011 18:40

2 Eklenti(ler)
4 gün önce ektiğim salatalık tohumları 2. gün çimlendi ve 4. gün bu hale geldiler. Sağlık durumları nasıl sizce. Sabahtan akşama kadar güneş ışığı görüyorlar. Akşam florosan lamba, gece ise ledli aydınlatma ile ışık veriyorum.
Vallahi gözüm gibi bakıyorum. :D

KaraGölge 11-04-2011 18:44

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi arimayam (Mesaj 783867)
2 salatalik fidem cok iyi gelisme gösteriyor,digerleri cokta neseli degiller...saksilarim söyledigim gibi baya büyükler...balkonum saat 11den aksama kadar günes aliyor...uzun salatalik cinsini yetistiriyorum,yakinda TRdende normal salatalik gelecek,onlarida bahceye ekecegim...

Resimlerinide koyarsanız daha güzel olacak.

arimayam 11-04-2011 18:51

malesef yükleyemiyorum,boyutlarini kücültemiyorum....

arimayam 11-04-2011 18:52

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi KaraGölge (Mesaj 783997)
4 gün önce ektiğim salatalık tohumları 2. gün çimlendi ve 4. gün bu hale geldiler. Sağlık durumları nasıl sizce. Sabahtan akşama kadar güneş ışığı görüyorlar. Akşam florosan lamba, gece ise ledli aydınlatma ile ışık veriyorum.
Vallahi gözüm gibi bakıyorum. :D

dahada saglikli olmasinlar mi sayin karagölge:)))
saka bir yana gercekten cok iyi görünüyorlar....

KaraGölge 11-04-2011 19:13

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi arimayam (Mesaj 784009)

Sitenin kendi fotoğraf yükleme aracı var. Resimlerin boyutlarını otomatik olarak küçültüyor ve öyle yüklüyor. Ben onu kullanıyorum.

arimayam 11-04-2011 21:30

denedim sayin karagölge malesef olmuyor.ilginiz icin tekrar tesekkürler...

sebnem&mircan 13-04-2011 05:11

2 Eklenti(ler)
Sayin KaraGolge
Cizme kutusu ise yaramis gibi gorunuyor :)) Gercekten harika gorunuyolar. Sagliklari hakkinda uzman arkadaslar mutlaka yorum yapacaktir. Ben goruntudeyim su an.
Bunlarda benim hayatimda ilk ektigim tohumlar. 8 Mart'ta ekmistim simdi bazilari bu durumda. Ne yapmam gerekiyor bilmiyorum. Guneste cok mu tuttum yoksa hastalik mi yardimci olursaniz sevinirim.

sebnem&mircan 13-04-2011 05:13

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi arimayam (Mesaj 784009)

Fotograf makinenizin goruntu kalitesini dusurun. Ben oyle yapmistim:cool:

sebnem&mircan 13-04-2011 05:35

1 Eklenti(ler)
Bunlarda uzayip selvi boylu olmaktan son anda kurtardiklarim. Tabi ki sayin Malbman'intavsiyesiyle kurtardim. Bundan sonrasi allah kerim;)

arimayam 13-04-2011 08:12

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sebnem&mircan (Mesaj 784940)
Fotograf makinenizin goruntu kalitesini dusurun. Ben oyle yapmistim:cool:

bunun nasil yapilacagini özelden bana tarif edermisiniz,
inanin o kadar güzel büyüyorki (2 tanesi)salataliklarim MAsaallah diyin:)resmini eklemek icin can atiyorum;)

umutyolcusu 13-04-2011 14:34

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi arimayam (Mesaj 784980)
bunun nasil yapilacagini özelden bana tarif edermisiniz,
inanin o kadar güzel büyüyorki (2 tanesi)salataliklarim MAsaallah diyin:)resmini eklemek icin can atiyorum;)

Bilgisayarınızda paint programı vardır sanırım.Bilgisayarınızdan seçtiğiniz fotoğrafın üzerine sağ tıklayıp açılan paint sayfasından resim başlığından yeniden boyutlandırı tıklayın.Yatay ve dikey ayarları 15-15 olarak değişti
rirseniz uygun büyüklüğe gelmiş oluyor.Bu şekilde kaydederek siteye yükleyebilirsiniz.

KaraGölge 13-04-2011 17:33

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sebnem&mircan (Mesaj 784939)
Sayin KaraGolge
Cizme kutusu ise yaramis gibi gorunuyor :)) Gercekten harika gorunuyolar. Sagliklari hakkinda uzman arkadaslar mutlaka yorum yapacaktir. Ben goruntudeyim su an.
Bunlarda benim hayatimda ilk ektigim tohumlar. 8 Mart'ta ekmistim simdi bazilari bu durumda. Ne yapmam gerekiyor bilmiyorum. Guneste cok mu tuttum yoksa hastalik mi yardimci olursaniz sevinirim.

Sayın sebnem&mircan, üstadlarımız daha iyi bilirler ama sanki susuz kalmışlar gibi görünüyor.

arimayam 13-04-2011 19:09

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi umutyolcusu (Mesaj 785216)
Bilgisayarınızda paint programı vardır sanırım.Bilgisayarınızdan seçtiğiniz fotoğrafın üzerine sağ tıklayıp açılan paint sayfasından resim başlığından yeniden boyutlandırı tıklayın.Yatay ve dikey ayarları 15-15 olarak değişti
rirseniz uygun büyüklüğe gelmiş oluyor.Bu şekilde kaydederek siteye yükleyebilirsiniz.

cok tesekkür ederim,verdiginiz program üzerinden deneyecegim..

sebnem&mircan 14-04-2011 06:36

Hic bir fikrim yok sayin KaraGolge. Gorunun oki ustadlarinda yardimci olmaya vakitleri yok sanirim. Onlarinda hep belirttigi gibi kendi imkanlarimizla arastirip derdimize derman bulacagiz artik :) Salataliklarin akibetini zamanla gorecegiz

uugur 15-04-2011 06:17

merhaba,

yazılanları okudum ama hala bir konuda kafam bulanık.

salatalık fidesi almak istiyorum; aldığım fideleri torfa mı dikeyim yoksa hazır bahçe toprağına?

sürekli yağmura maruz kalmış çam kabukları var bir nevi tof halin gelmişler; bunları ufalayıp da saksıda kullanabilir miyim?

malbman 15-04-2011 07:17

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sebnem&mircan (Mesaj 784939)
Sayin KaraGolge

Sayın sebnem&mircan, bitkileriniz torfta mı duruyor? Zira yapraklardaki sararmalar besin eksikliğini işaret ediyor. Eğer torfta duruyorsa kökleri sarsmadan torfla birlikte gübre+bahçe toprağı karışımına alın. Çünkü torfta bitkinizi besleyecek besinler bulunmaz ya da çok azdır ki şu ana kadar bitki onları çoktan tüketmiştir.

malbman 15-04-2011 07:21

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi uugur (Mesaj 786258)
merhaba,

yazılanları okudum ama hala bir konuda kafam bulanık.

salatalık fidesi almak istiyorum; aldığım fideleri torfa mı dikeyim yoksa hazır bahçe toprağına?

sürekli yağmura maruz kalmış çam kabukları var bir nevi tof halin gelmişler; bunları ufalayıp da saksıda kullanabilir miyim?

Sayın uugur, hazır bahçe toprağı dediğiniz malzeme de torf olabilir öncelikle buna dikkat edin. Fidelerinizi, bulabilirseniz yanmış gübre ve bahçe toprağı karışımına dikin. Çünkü torf bitki için gerekli olan besin elementlerini içermez. Çam kabuklarını ufalayıp karışıma ekleyebilirsiniz. En azından toprağınızın gevşek olmasını sağlar.

uugur 15-04-2011 08:18

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi malbman (Mesaj 786265)
Sayın uugur, hazır bahçe toprağı dediğiniz malzeme de torf olabilir öncelikle buna dikkat edin. Fidelerinizi, bulabilirseniz yanmış gübre ve bahçe toprağı karışımına dikin. Çünkü torf bitki için gerekli olan besin elementlerini içermez. Çam kabuklarını ufalayıp karışıma ekleyebilirsiniz. En azından toprağınızın gevşek olmasını sağlar.

tavsiyelerinizi dikkate alacağım, teşekkürler.

sebnem&mircan 16-04-2011 03:50

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi malbman (Mesaj 786264)
Sayın sebnem&mircan, bitkileriniz torfta mı duruyor? Zira yapraklardaki sararmalar besin eksikliğini işaret ediyor. Eğer torfta duruyorsa kökleri sarsmadan torfla birlikte gübre+bahçe toprağı karışımına alın. Çünkü torfta bitkinizi besleyecek besinler bulunmaz ya da çok azdır ki şu ana kadar bitki onları çoktan tüketmiştir.

Organik bahce topragina sasirtmistim. Ama onceside tablet torflara ekmistim. Tablet torftan hic cikarmadan bahce topragina sasirttim. Dun cok uzaklarda aradigim serayi evimin yakinlarinda buldum. Ordan organik bitki vitamini aldim. Iki haftada bir fisfis yontemiyle sulanacakmis. Nem olcerle baktim dibi alarm veriyor. Bardaklari vitaminli su dolu tasin icinde azcik bir sure beklettim alttan sulama yaptim aklimca :)) Bi sey daha yaptim ama onu sonuc alirsam yazicam ;)

Bu gun bi yerde siyah toprak ve malc diye bir sey gordum, bu ne ise yariyor acaba fikriniz var mi? Ve cesitli kompostlar vardi sizce en iyi kompost, toprak vb. nelerdir? Koyun,inek ya da tavuk gubresimi iyidir ? Hazir haftalik indirime girmisken kacirmadan alayim diyorum.

arimayam 24-04-2011 22:24

salatalik yapraklarimda sararmalar var:((

Bartunç 25-04-2011 02:33

Bu sene ilk kez salatalık yetiştiricem.Bakalım becerebilecekmiyim.

sebnem&mircan 25-04-2011 21:17

Hosgeldiniz sayin bartunc. Umarim istediginiz verimi alirsiniz.

h.ışık 25-04-2011 22:12

Arkadaşlar ektiğim salatalık tohumlarının yüzde ellisi bugün yeşil aksamını toprak üstün atmayı başardı. Geri kalan yüzde ellisinin çıkmasında.
Nasıl bu kadar kesin konuşuyorum derseniz 2 tane tohum dikmiştim. :D

sebnem&mircan 26-04-2011 05:18

1 Eklenti(ler)
Salataligimin son hali.

sebnem&mircan 26-04-2011 05:54

Bazi salataliklarda yaprak cikacak yerlerinde bir suru tomurcuk gibi seyler var. Sanki yaprak cikacakta cikamiyor gibi. Iki haftadir bir turlu cikamiyor aksine yenileri ekleniyor baska yerlerden. Neden boyle oluyor yardim ederseniz cok sevinirim

the_mc 26-04-2011 12:51

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sebnem&mircan (Mesaj 792291)
Bazi salataliklarda yaprak cikacak yerlerinde bir suru tomurcuk gibi seyler var. Sanki yaprak cikacakta cikamiyor gibi. Iki haftadir bir turlu cikamiyor aksine yenileri ekleniyor baska yerlerden. Neden boyle oluyor yardim ederseniz cok sevinirim

makro bir resim eklersen hoş olur. tam bir tahmin yapamıyorum şu anlık.

sebnem&mircan 27-04-2011 01:02

2 Eklenti(ler)
Bu ve bir kac tane salataligim bu sekilde. Ekim tarihi 8 mart

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 04:14.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025