agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Sebzeler (https://www.agaclar.net/forum/sebzeler/)
-   -   Salatalık, Hıyar (Cucumis sativus) (https://www.agaclar.net/forum/sebzeler/3588.htm)

yeşil sevdalısı 29-03-2011 19:27

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi arimayam (Mesaj 776214)
tamam o zaman bende cengelköy sirik cinsini nerden bulurum diye arastirayim ,iyi fikir verdiniz bana,benim bahcem 20 metrekare civarinda...ilk defa bahcede ekim dikim yapacagim,insallah iyi verim elde ederim...bahcemde 5 sira halinde ekim yapamayi planliyorum...bir sira salatalik 1 sira domates 1 sira patlican bir sira biber ve 1 sira fasülye seklinde...bu siralarin her biri 6 metre boyunda olacaklar,belki salatalik sirasina baska seyylerde ekebilirim...

arimayam Çengelköy sırık cinsi burada var, buradan Hollanda'ya kargo yollanıyor mu? Oluyorsa göndereyim ;)

arimayam 29-03-2011 19:31

ince düsünceniz icin cok tesekkürler,ben Almanyadayim,,ama yakinda akrabamiz TR ye geliyor,kargo ile degilde zarf icinde bir kac tohum Tr icersinde gönderirseniz olurmu?

yeşil sevdalısı 29-03-2011 19:37

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi arimayam (Mesaj 776241)
ince düsünceniz icin cok tesekkürler,ben Almanyadayim,,ama yakinda akrabamiz TR ye geliyor,kargo ile degilde zarf icinde bir kac tohum Tr icersinde gönderirseniz olurmu?

Tabi ki olur :) Geldiği zaman siz bana özel mesaj olarak yollayacağım kişinin adını soyadını ve adresini yazarsanız olur. Bu arada özür dilerim ben biriyle karıştırdım herhalde Hollanda diyerek. Bir de akrabanız ne zaman gelecek, hani siz bana o tarihlerde mesaj atacaksınız ya siteye girmemezlik etmeyeyim o zamanlarda. Bu arada bir kaç tohum olur mu? :) Paket tohumlar var burada içinde 200-300 tane çıkıyor (küçük tohumsa) büyüksede 70-80 civarı, ileride de kullanırsınız :)

arimayam 29-03-2011 20:10

ay yok yok o kadari cok fazlaymis,ben bir kac tane diye düsünmüstüm:)ben az önce memleketle görüstüm onlar tedarik edip bana akrabamizla gönderecekmis...yinede ilginiz icin cok cok tesekkür ederim sayin yesil sevdalisi...

yeşil sevdalısı 29-03-2011 20:14

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi arimayam (Mesaj 776270)
ay yok yok o kadari cok fazlaymis,ben bir kac tane diye düsünmüstüm:)ben az önce memleketle görüstüm onlar tedarik edip bana akrabamizla gönderecekmis...yinede ilginiz icin cok cok tesekkür ederim sayin yesil sevdalisi...

ne demek arimayam. :)
adınız nedir? ben gönül.

adavci 29-03-2011 22:46

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi yeşil sevdalısı (Mesaj 776240)
arimayam Çengelköy sırık cinsi burada var, buradan Hollanda'ya kargo yollanıyor mu? Oluyorsa göndereyim ;)

Sayın Yeşil sevdalısı,
Çengelköy sırık cinsi tohumlardan bana göndermeniz mümkün mü?Arzu ederseniz bende Hatay,Antep biberi ve Antep patlıcan tohumları var gönderebilirim.Selamlar.

oznur 29-03-2011 23:42

[/B]
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi arimayam (Mesaj 776214)
tamam o zaman bende cengelköy sirik cinsini nerden bulurum diye arastirayim ,iyi fikir verdiniz bana,benim bahcem 20 metrekare civarinda...ilk defa bahcede ekim dikim yapacagim,insallah iyi verim elde ederim...bahcemde 5 sira halinde ekim yapamayi planliyorum...bir sira salatalik 1 sira domates 1 sira patlican bir sira biber ve 1 sira fasülye seklinde...bu siralarin her biri 6 metre boyunda olacaklar,belki salatalik sirasina baska seyylerde ekebilirim...

Gurbetciyseniz zaman gecirmek icin guzel bir hobi:rolleyes:
Bir sorum olacakti Arimayam;biber tohumunu nerden aldiniz?Su ince uzun biberler demi turk biberi?
Bende cok zaman gecmeden ekmek istiyorum,benim salatalik ve domateslerimi Aldi den almistim ama biber goremedim hic.Eger satildigi bi yer varsa hafta sonu almanyadayim alayim.

Özgür20 30-03-2011 00:17

Elimde "Beith Alpha" cins tohumlar var (Markası : Neobi).

Bu tohum balkon bahçeciliğine uygun mudur?

sebnem&mircan 30-03-2011 00:30

3 Eklenti(ler)
8 Mart 2011 tarihinde ektigim salataliklar. Cinsini bilmiyorum. Sanki boya gitmisler :D

aydın 30-03-2011 00:34

Evet fideleriniz için tehlike çanları çalıyor. Işıksız kalmışlar ve aşırı sulanmışlar Sn. sebnem&mircan. :(

sebnem&mircan 30-03-2011 00:36

Bu arada bi gurup acemi bi oraya bi buraya dolasip duruyoruz. Basim dondu yahu:D Domates, salatalik, ve biber acemileri diye baslikta toplansak nasil olur acaba:rolleyes: Sanki basliklari tek tek istila ediyormusuz hissine kapildim

macuroğlu 30-03-2011 00:37

bu fidelerin acil ışığa ihtiyaçları var köklerine biraz daha torf koyarsanız daha sağlıklı olurlar

oznur 30-03-2011 00:42

:DBende burdayim .
Oooo sebnem hanim siz bu isi ihracata dokersiniz eminim Masallah bardak satanda kazaniyo bir yandan :)

oznur 30-03-2011 00:47

Sayin macuroglu bir sorum olacak size.Ben biber yetistirmek istiyorum ama hic goremedim hazir tohum,burada zaten bizim biberi bilmiyorlar.Ben Turk marketinden aldigim yesil biberin icindeki cekirdekleri eksem cikarmi? Annem bana kuru kislik yiyecek yollamis aralarindan bi kac biber cikti ekdim ama cikmadi,kocaman saksidan ot ciktikca ben biber diye sevindim ama topragi karistirinca hepsi koydugum gibi elime geldi .

macuroğlu 30-03-2011 00:51

yeşil biberden zor ama bir hafta kadar evin içersinde kururursan çıkma ihtimali var

oznur 30-03-2011 00:57

Tesekkur ederim yarin ilk isim bu olacak

macuroğlu 30-03-2011 01:01

sebze yetiştiriciliğinde her zaman yardımcı olurum deneyimlerime dayanarak saygılar

arimayam 30-03-2011 14:16

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi oznur (Mesaj 776455)
[/b]

gurbetciyseniz zaman gecirmek icin guzel bir hobi:rolleyes:
Bir sorum olacakti arimayam;biber tohumunu nerden aldiniz?su ince uzun biberler demi turk biberi?
Bende cok zaman gecmeden ekmek istiyorum,benim salatalik ve domateslerimi aldi den almistim ama biber goremedim hic.eger satildigi bi yer varsa hafta sonu almanyadayim alayim.

öznurcum ben türk tohumlarımı ebay üzerınden bır türk satıcıdan aldım;ama aldıde bu aralar snackpaprıka var sarı kücük uzun;onları ekmıstım 3 hafta önce ;sımdı gayet güzel cımlenıp büyüyorlar bıle..
Ama yesıl sıvrıyı ordan almadım olurmu bılemıyorum;
türk bakkallarındakıılerın tohumları hıc cımlenmeyıp ıclerı toprakta bosaldılar;eger ıstersenız ebayda satan kısının ısmInı yazarım ::

KaraGölge 30-03-2011 23:20

2 Eklenti(ler)
Merhaba arkadaşlar,
Salatalık tohumlarını yastığa ektim üzerini streç film ile kapattım nemli olsun diye. Karanlık bir alana yerleştirdim.

1. Yastık: Biber; 2.Yastık: Salatalık; 3.Yastık: Domates

oznur 31-03-2011 00:10

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi arimayam (Mesaj 776769)
öznurcum ben türk tohumlarımı ebay üzerınden bır türk satıcıdan aldım;ama aldıde bu aralar snackpaprıka var sarı kücük uzun;onları ekmıstım 3 hafta önce ;sımdı gayet güzel cımlenıp büyüyorlar bıle..
Ama yesıl sıvrıyı ordan almadım olurmu bılemıyorum;
türk bakkallarındakıılerın tohumları hıc cımlenmeyıp ıclerı toprakta bosaldılar;eger ıstersenız ebayda satan kısının ısmInı yazarım ::

Sagolasin arimayam ebaya gerek kalmadi,teyzemden sordum onda varmis tohum hafta sonu almanyaya gittigimde alacagim ondan

arimayam 31-03-2011 16:16

sevindim öznurcum,en iyisi sen teyzene söylede simdiden aspirinli suya koysun,vakit kaybi olmaz:)

oznur 31-03-2011 22:28

Soyleyim 1 gun sonra gidicez ama olsun.Rokalarim hep oldu.Bugun esimin b12 vitamin hapindan attim:)) aspirin bulamadim bakalim iyi gelecekmi

arimayam 31-03-2011 22:36

oda oluyormuymus:))

h.ışık 31-03-2011 22:50

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi oznur (Mesaj 777558)
Soyleyim 1 gun sonra gidicez ama olsun.Rokalarim hep oldu.Bugun esimin b12 vitamin hapindan attim:)) aspirin bulamadim bakalim iyi gelecekmi

Hay Allah ne yaptınız siz, Olmadi V... ile başlayan mavi haptanda verseydiniz. :D

oznur 01-04-2011 12:47

:p:p Olabilir V...denerim.Yeterki yasasinlar muska bile yaptiririm:dilli:

oznur 01-04-2011 12:47

Abarttim galiba sakada olsa :)

aydın 01-04-2011 15:06

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi h.ışık (Mesaj 777571)
Hay Allah ne yaptınız siz, Olmadi V... ile başlayan mavi haptanda verseydiniz. :D

Evet o zaman hakikaten coşarlardı :D

arimayam 01-04-2011 16:56

ya bende evde elma suyu acilmis vardi,bekleyince eksimistir,onu döksem kötü bir sey yapmis olurmuyum.hemde dogal saf meyve suyuydu,iste unutuldu icemedik,:)

oznur 01-04-2011 20:28

Elma suyuna acidigin icin fideleri feda etme bence Arimayam:)))

arimayam 01-04-2011 21:40

tamam tamam:))

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 18:25.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025