![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
|
Fideleriniz direk güneş ışığı görmediği için hep boya gitmişler. Gövdesi kalın olmadığı için ne yaparsanız o bitki ölür. Bitki güneş ışığını nereden görürse o yöne gider, direk üzerine görürse bitki bodur kalır ve ana dal kalınlaşmaya başlar. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-12-2014
|
hocam tesekkur ederim. haklisiniz dediginizde. sanirim artik su planini cizdigim lambayi yapmanin zamani geldi. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 15-12-2014
|
değişik biber çimlendirme maceram
İnternetten bilinen bir firmadan aldigim çeşit cesit biber tohumlarim cimlenmeye basladi. Arkadaslar 60-70 gunde cimlenir denilen bhut jolokia kar merhaba dedi. 5 tohumdan 5 i de cimleniyor. Turuncu etiketliler: bhut jolokia Yesiller: beyaz habanero Sağ alttakiler: çikolata habanero Orta zira siyah biber ve tabasco Sol zira üst: 4 renkli twilight sus biberi Sol alttaki ptirciklar saksi domateslerim Zor biberler cimleniyor ancak tabasco twilight ve siyah biberlerde hareket yok. Oda sicakligi 22-23 arasi sadece torf kullandim. 15 günde boyle oldular. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Yeni Üye
|
Bu biberlerin sasirtacagim zaman hepsine ayri saksi mi kullanayim ve kaç litrelik olmali? Tecrübeli arkadaslar un yardimlarini bekliyorum. Gecen yil bhut jolokialarimdan hivcbiri cimlenmemisti. Memleket: sanliurfa |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
|
Sn. kirya, Fidelerin bulunduğu viyol gözlerinin derinliği 7 cm ise olduğu yerde kalabilirler. Şaşırtmak için 10-15 cm derinlik, 5-7 cm çapındaki plastik bardak saksılar yeterlidir. Her saksıda tek bitki olmalı. (Daha sonra bahçeye dikecekseniz eğer) Eğer saksıda yetiştirecekseniz tek bitki için en az 5 litrelik saksı uygun olur. 15-20 litrelik saksılara 3 adet bitki de dikebilirsiniz. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Yeni Üye
|
Heyamola tesekkur ederim.çok isime yarayacak bilgiler vermissin |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 06-10-2012
|
Merhaba, geçen sene çiçekçiden biber fidesi almıştım. Üzerinde 40'dan fazla biber vardı. Kışa doğru dallarını kısaltıp cam balkona kaldırdım arada su verdim. Bu sene ürün verir mi? Ne yapmak gerekir? Teşekkürler |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-03-2007
|
Bhut jolokia çok acı bir biber değil mi napıcaksınız valla kavurur. |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 23-12-2014
|
Biber
Merhaba arkadaşlar bu sene biber ssevdası aldı gidiyor beni ne yapacağımı bilemedim ocak ayındaplastik kablara biber ektim bir kkısmı çıktı ama çoğu çıkmadı bende 15 şubatta tekrar dikim yaptım ama ismini bildiğim biberleri belli olacak şekilde diktim aralar da bilmediğim biber lerdendiktim bir cçoğu çıkınca bardaklara ve viollere aldım ayrım olsun diye saksı da kalan biberlerim çok iyi oldular hatta diğerleri de ama şöyle bir durum haiz oldu benim tohumlar bir buçuk ay olmasına rağmen halen çıkıyorlar. Sıkışacaklar nasıl saksı yetistirecegim bilemedim. bu arada biberlerim bhut jalokia sarı ve kahve, kırmızı turuncu ve kahverengi habanero, moruga akrebi, bordo ve turuncu jalapeno, tabasco, pasillo bajio , sarı dolmalık ve son olarak Kaliforniya biber ekmistim tabi bilmediğim bir kaçbiber daha tabi ismini bildiklerimde tohumcunun gonderdigi isimler iinşallah doğru çıkar ![]() |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 29-03-2015
|
Merhabalar bende bitki sevdasına tutuldum.birçok tohum cimlendirdim.fidede sipariş ettim.ben saksı seciminde zorlaniyorum biber kaç ltlik saksıda yetişir. Derinmi geniş mi olmalı.bilgi verirseniz bana sevinirim. |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Yeni Üye
|
[QUOTE=Jezebel;1367180]Benim Turuncu Habanero ve diğer tatlı biberimin tohumları çimlendi. Fire yok. Eklenti 544045 Öncelikle tebrikler izninizle birşey sormak istiyorum toprak kırmızı toprakmi .kırmızı toprak sebzeler için ideal diye duymuştum acaba satılıyor mu? |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Yeni Üye
|
Anladim cocopeat cok duyuyorum.ama hic kullanmadim.ben torfda cimlendirdim tüm sebzelerimi özel birşey yapmadım.öğrenecek çok şey var lala biber duymadım netten bakiyim ![]() |
|
|
|
|
|
#16 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#18 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-03-2014
|
Biberlerde izolasyon mesafesi 250 m olarak biliniyor. Peki daha yakın mesafede ki biberlerin tohumunun sürdürülebilirliği için birbirlerinden nasıl izole ederiz? Pratik bir yöntemi var mıdır? Saygılar... |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-07-2012
|
Tavsiye edilen mesafe 100 m'nin altidir. Pratikte de bunun altindaki mesafeler yeterli (caprazlanma olasiligi her zaman soz konusu ama dusuk; aci biberler birbirleriyle tozlasmaya genelde daha musait). Neden 250 m vurgusu yaptiniz? |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-02-2012
|
biber çimi yavaş mı büyür birisi bana anlatabilir mi ? 20 şubatta ektiğim tohumlar 1 ay sonra ancak patladı şu anda çimler 2 cm ve üçüncü yaprakları çıkıyor. aynı gün ektiğim domatesler ilk çiçeklerini açtı şu anda. bu nasıl oluyor bu kadar geç büyümeleri sanırım normal değil. ama aksine fideleri de çok sağlıklı. acaba biberin cinsinden mi dir. belki bodur olacak fideler. bilmiyorum artık ama sabrım kalmadı. |
|
|
|
|
|
#21 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-03-2007
|
Soğukta kalmışlardır,tohum kötüdür, sulama düzeni iyi değildir... Bir sürü neden sayabiliriz bence.Biber fideleri yavaş gelişir ama 20 şubatta erken bi zaman şimdiye çoktan bir kaç yaprak vermiş olmalıydı ben 20 martta ektiğim tohumlarımdan ilk gerçek yaprakları çıktı büyüdü bile ki Ankara dayım güneşli gün sayısı daha az ışık olanağı açısından. |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Yeni Üye
|
Merhaba KIştan bu yana uğraşıp didindiğim bazen güneşe çıkardığım bazen evin içine aldığım bazen kaloriferin yanında üstüne florasanla ışık verdiğim biberlerimi sonunda saksılara diktim inşallah emeklerimin karşılığını alırım. 13 tane biberim var balkonda ismini bilmediğim biberlerimide bahçede az bir yerim vardı 27 tane ektim hayırlısı ile ayrıca resimlerdeki biberlerde rekor acılıkta olanlar olduğunu düşünüyorum çünkü tohum aldığım kişi inşallah dolandırıcı çıkmaz ![]() |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Yeni Üye
|
Devamı
fotoğrafları devamı |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Ağaç Dostu
|
933. mesajda ki soruma hala yanıt arıyorum. |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 26-11-2011
|
Kesin sonuç için isteğe ve ihtiyaca göre aşağıdaki seçeneklerden biri kullanılabilir. |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Ağaç Dostu
|
Anneme bu keselerden yaptırtayım bari. Cevap için teşekkürler. |
|
|
|
|
|
#27 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 25-03-2015
|
Merhaba hepinize güzel hafta sonları diliyorum. Soruma gelince;Onsekiz Mart ta ektiğim biberlerim üç Yapraklı oldular fakat bir türlü büyümüyorlar, sizce bu normal mi ne yapmam gerekir ? Yanıtlarsanız çok sevinirim . |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-08-2013
|
Merhaba resim koyarak derdinizi anlatsanız okuyanlar daha sağlıklı bilgi verebilir ama şahsi fikrim normaller havalar ısınmadı doğal olarak bu sene meyve sebzeler en azından evde baktıklarımız geç yetişiyor. |
|
|
|
|
|
#29 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-01-2013
|
6 martta ekilmis 14 cesit biber. |
|