![]() |
|
![]() |
#482 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-02-2011
|
Soylediginiz mesaji daha once okumustum sn Cumhur Tonba sorum yanlis olmus. Dogrusu gercek yapraklar kac tane olmali uc alma islemi icin olacakti. Ozur dilerim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#483 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 07-04-2011
|
Alıntı:
Benim bu resimdeki biberim tatlı kıl biber.Hem erken çimlendi hem de erken meyve verdi. Aynı zamanda ektiğim kırmızı yağ biberi ve siyah dolma biberi sizin dediğiniz gibi çok yavaş gelişiyorlar. Hele dolma biberi hiç gelişmedi gibi birşey. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#484 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
1 tatlı kaşığı sıvı sabunu (bulaşık deterjanıda olur.işyerindeki güllere kullandım), yarım litrelik suyla karıştırıp, sprey yardımı ile biberin yapraklarının altını üstünü bir güzel ıslattım.Hatta biberin yaprakları bembeyaz oldu köpükten ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#485 |
Ağaçsever
|
Sayın srkn_demirbilek, çiçeklenme olduktan sonra suyu kesin. 2-3 gün su vermeyin. Çiçeklerin meyveye döndüğünü göreceksiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#486 |
Ağaç Dostu
|
Cok tesekkurler sevgili tugcu. Dediklerinizi bahceye diktigim biberlerim icin uygulayacagim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#488 |
Ağaç Dostu
|
Korktugum uc alma islemini yaptiktan sonra biberimdeki degisiklik gozle gorunur derecede oldu. Zavallilar sanki bunu bekliyormus ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#490 |
Ağaç Dostu
|
Aslinda 6-7 gercek yaprak olduktan sonra yapilirmis ama ben net cvp alamadigim icin korkup yapamamistim. 9 yapraktan sonra yaptim ama yediden sonraki yapraklarin gelisimleri nerdeyse durmus gibiydi. Uc alma islemini yaptigimdan beri de diger yapraklar buyudu ve kucuk olanlarinda hizla buyuduklerini gordum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#492 |
Ağaç Dostu
|
Uzman degilim ama 6-7 yapraksa hemen uc al derim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#493 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 01-09-2009
|
İyi günler biberimin bulunduğu bu saksının boyu büyümesi için yeterlimidir? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#496 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 09-06-2011
|
Merhaba ben Antalya'dan kayınpederimin bana vermiş olduğu tohumları 1 hafta önce torf'a ektim ilk defa bir şey yetiştireceğim ve süs biberiyle başladım inanılmaz acıydı biberler umarım tohumlardanda aynı biberlerden çıkar ![]() Sorun şu ki salça kabına ektim ve ufacık alanda 20 tanesi filizlendi be 5 er cm oldular ve bi kaçı birbirine neredeyse yapışık fotolarınada paylaşacağım birazdan ne yapmam gerekir sizce? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#497 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 10-11-2009
|
Teşekkürler.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#498 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-03-2011
|
Uç alma işlemini süs biberi fidesinde de uygulamamız gerekiyor mu? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#499 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 01-05-2011
|
Biber fidelerimde gelişme olmuyor!!!!
Merhabalar; forumdan öğrendiğime göre biber fidelerimi 7 yaprak olduklarında uç alma işlemini birkaçında deneme maksatlı yaptım. Güvercin gübresini sulandırarak az miktar verdim. Hiç bir gelişme göremiyorum. Büyümeleride durdu!!! Sık dikim yaptıklarım daha çok boya gitti. İki günde bir suluyorum. Çiçek açmalarını bekliyorum. Çiçek açtıklarında iki üç gün sulamayı keseceğım (bunu forumdan öğrendim) Nerede yanlış yaptım acaba??? Resimlerini gönderiyorum. Yorum ve tavsiyelerinizi bekliyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#500 |
Ağaçsever
|
Biber fidelerinin büyümeleri, cinsine göre değişiyor. Balkonda 4-5 çeşit biber fidem var ve hepside aynı zamanda ekilmiş olmasına rağmen, boyları farklı farklı. Tatlı kıl biberlerin meyvesini yemeye başladım. Kırmızı yağ biberleri çiçek açmak üzereler. Dolma biberler de daha çiçek bile yok. Süs biberleri ise hemen hemen hiç büyümediler. Ekim zamanları eşit, toprakları aynı, güneş görme süreleri aynı ama biri meyve verirken diğeri hiç gelişme göstermedi. Süs biberleri büyük bir ihtimal sonradan açılacak diye düşünüyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#501 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#502 |
Ağaçsever
|
Sayın Enes, arkadaşların tavsiyelerini uyguladınız mı?? Fotograflayabilir misiniz? Böylece bitkinizideki gelişmeleri gözlemleyerek birşeyler öğrenebiliriz. Teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#503 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 15-06-2011
|
Merhaba, Forumunuzda yeniyim ve gerçekten bu sorunun cevabını bulabilmek oldukça fazla konuyu okudum ama bulamadım. Sorum biberlerimdeki yeşil yaprak bitleriyle ilgili. İlk başta un gibi olanlardan vardı, onlardan kurtuldum şimdi de yeşiller var. Ama benim sorunum şu, ben bu forumu keşfetmeden önce gidip çiçekçiden ilaç almıştım ve 2 kere onu uygulamıştım. Ancak ben bu biberleri 2 yaşındaki kızım dalından koparıp yesin diye yetiştiriyorum. Şimdi o ilaç yüzünden biberlerim zehirli yani ilaçlı çıkar mı onu merak ediyorum. Ben ilacı uyguladığımda çiçek açmak üzere tomurcuklar vardı ve onların üzerine sıkmak durumunda kaldım çünkü bütün bitler ordaydı. Bitkileri sökmeli miyim? Hadi onları söktüm diyelim yeni biber ekerken toprağı da değiştirmeli miyim? Sonuçta toprağa da nüfuz etmiştir o ilaç. İlacın adını ne yazık ki veremiyorum çünkü üzerinde markası yazmıyor sadece sadece süs bitkileri için haşere sprayi yazıyor. (Çiçekçiye biber dedim ama bunu verdi yine de) Bildiğimiz sinek ilacı gibi kokuyor. Bi daha arap sabunundan şaşarsam 2 olsun! Eve giderken hemen arap sabunu alıcam 1 koli! |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#504 |
Ağaç Dostu
|
http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=3062 Bu linkte size yardimci olabilecek bilgiler mevcuttur umarim sayin handaninbalkonu. Kolay gelsin |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#505 |
Yeni Üye
|
teşekkür ederim, o forumu okumuştum zaten ama şimdi tekrar daha dikkatli okuyacağım ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#506 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
Yaprak bitlerinize gelince, sadece arap sabunu hepsini öldürmeye yetiyor. Yarım litrelik bir şişeye, 1 çorba kaşığı arap sabunu koyup yaprak biti sarmış bitkinizin üstüne spreyle sıkın. Yaprakların altlarını atlamayın, çünkü büyük çoğunluğu buralarda bulunuyor. Sprey sıktıktan 1 saat sonra yaprak bitlerinin öldüğünü göreceksiniz. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#507 |
Yeni Üye
|
Sayın Tuğcu, Cevabınız için çok teşekkür ederim. Gerçekten çok aydınlatıcı oldu. Özellikle hasat sürelerini yazmanız çok iyi oldu, ne yazık ki benim aldığım ilacın üzerinde değil hasat süreleri markası bile yazmıyor. Sanırım bundan sonra daha bilinçli olmam lazım. Dediğiniz gibi bende daha biber yok ortada, onlar büyüyüp toplanacak hale gelene kadar o süre çoktan geçmiş olacaktır. Ama ben bir şekilde daha ayrıntılı bir bilgiye ulaşacak olursam sizleri de mutlaka bilgilendiririm. Tekrar teşekür ederim. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#508 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-02-2010
|
Gül biberi ya da çan biberi hakkında bilgi istiyorum,yemek ve salata süslemelerinde kullanmayı istiyorum,yenilebilir sanırım... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#509 |
Ağaç Dostu
|
Sayın, handeninbalkonu. Öncelikle aramıza hoşgeldiniz. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#510 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 01-09-2009
|
Herkese iyi günler biberlerimin yapraklarında bi sorun var biberlerim döktü ancak 1 haftadır yaprakları aşağı sarktı cansız duruyor sebebi nedir? Cevabınızı beklyorum... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
biber fidesi, biber gelişimi, biberlere |
|
|