agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Sebzeler
(https)




Beğeni Düzeni139Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 18-01-2015, 08:37   #11
Ağaç Dostu
 
Lonicera's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-03-2008
Şehir: İZMİR-ANTALYA
Mesajlar: 3,571
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi birnefestoprak Mesajı Göster
Sn Lonicera,

Tilkişenin buyume dongusu nasildir? Tohumu ekildikten ne kadar sonra ciceklenip tohum veriyor?
Sn birnefestoprak, yabani türünü tohumdan hiç denemedim. Kültür çeşidini tohumdan denedim. 2.yılı sonuna doğru çok az çiçeklendi ama tohum bağlamadı. Bu yıl tohum bağlayacağını düşünüyorum. Bu konuda sn.Meyvelitepe'nin tecrübesi benden çok daha fazladır. Yetiştirme hususu çok uğraştırıcı ve bilgi gerektiriyor. Ben sadece pençe haline geldikten sonra ayırıp çoğaltma ve erkenden tüketme kısmıyla ilgilenebildim))Tohum ekiminden sonraki yıl pençe oluşturuyor. Sonra üst aksamı kuruyor. Ertesi yıl yeni filizler daha kalınlaşmış halde topraktan çoğalmış şekilde boy gösteriyor. Aslına bakarsanız belli bir yaşa gelene kadar filizlere dokunmamak gerekiyormuş. Hatta beyazlatmak için güneş gören kısmı gizleyip o şekilde yetiştiriyorlarmış.


Yani benim de bilgim internetten derleme toplama şeklinde anlayacağınız.

Yeni aktarmış olduğum yabani tilkişenin üzerinde henüz olgunlaşmamış tohumları vardı. Her bir tohum taslağında(aynı bamya tohumuna benziyor) 3 veya dört adet siyah küçük tohum mevcut. Tohum taslağının dışı önce kırmızı ardından morumsu renk alıp olgunlaşıyor.


Yabani türüne sık sık ulaşıp gelişmeleri aktarmak zor olacağından hali hazırda bendeki yabanileri gözleyip bilgilendirmeye çalışırım. Kültür çeşidi ile arasındaki farkları hep beraber gözlemleriz artık. Her ne olursa olsun kesinlikle el altında olması gereken çok lezzetli ve faydalı bir bitki olduğunu düşünüyorum.

Lonicera Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 13:53.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025