View Single Post
Eski 18-01-2015, 02:13   #42
Imay
Ağaç Dostu
 
Imay's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-11-2013
Şehir: Bursa
Mesajlar: 107
Sayın Lonicera biz onlara "kedirgen" deriz. Tilkişenlerin acılığından bahsetmişsiniz. Biz bu durumu önlemek için tilkişenleri pişirirken önce soğanını tavanın altına yayar (Bu iş için pırasa da kullanılabilir.) sonra da doğradığımız kuşkonmazları üzerine koyarız. Zeytinyağını gezdirip kapağını kapatıp pişme görünümüne kadar bir süre hiç karıştırmayız. Kısık ateşte olmalı tabi. Erken karıştırınca acılık oluyor. Bu şekilde denerseniz acılığı ortaya çıkmıyor. Aynı şeyi acı sarmaşıkta da deneyebilirsiniz. Gerçi acı olsa da hoş. Acılığının da tadı başka

Tilkişenleri kurtarmanıza sevindim. Güle güle büyütün. Kuşkonmaz başlığını takip etmeye devam edeceğim.

Imay Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön