Bugün ,bitkilerimin bulunduğu yerden 500 metre ilerideki boş arsada inşaat temeli açmak için kepçe çalışmaya başlamıştı ki koşup Tilkişen (İzmir'de böyle isimlendiriyoruz) köklerini aldım. Ama tam 1 saat sürdü köklerini zarar görmeden sökmek. Artık kaç yıllık kök bilemiyorum ama en tazelerini söküp söküp torbaya doldurdum. Üstüm başım, ellerim hep çamur oldu, bu sebeple resimleyemedim.
Yabani kuşkonmaz(Tilkişen) kültür çeşidine göre çok daha lezzetli. Fakat ot acısına alışık olmayanlar yadırgayabilirler acımsı tadını.
İyi ki gidip almışım, ilerleyen saatlerde arsanın üzerinde ot dahi kalmamıştı. Tüm toprağı kamyonlara yükleyip moloz döküm yerine götürdüler. Niyetim hem bu bitkinin devamlılığını sağlayabilmek hem de tohumlarına ulaşıp etkinlikte paylaşabilmek. İnşallah tutar ve çiçeklenir de bol tohum yapar.
|