![]() |
|
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-08-2008
|
Merhaba arkadaşlar, Bahçeme şimdilik kısıtlı sürelerde ulaşabileceğimden, bahçe ile balkon arasında sürdürdüğüm çalışmaları ve deneyimlerimi sizlerle paylaşıp değerli fikirlerinizi almak istiyorum. Mayıs ayında sahip olduğum bahçemde, Mısır (Çok güzel gelişti mısırlar ne durumda bayramda göreceğim),Domates (Fide olarak almıştık yaprakları gelişti büyüdü ama çiçek dahi vermedi neden bilmiyorom?), Cherry domates (saksıda almıştık problem çıkarmadı),Sivri biber,Dolmalık biber ( yeşillik olarak kaldı),Marul (Balkonda çimlendirip bahçeye ektik), Nane, Yeşil Soğan (tohumdan ektiğimden ve evde yeşillenmiş kuru soğanlardan verim aldım , ama arpacık soğanından verim almadım. Bu arada bir deneyimimi aktarayım yeşil söğanların atılan kök kısımlarını ektim çok güzel verim aldım), Patlıcan, Börülce (Saksıda 2 tohumdan bir yemeklik börülce yetiştirdim.Bahçedekileri bayramda göreceğim),Reyhan, Kabak, Bakla (Kışın ekilecekmiş, haziran ayında ektiğimden galiba yaprak bile vermedi), Bezelye, Roka, Sarıbiber,Valensiya portakal, Washington portakal, Mandalina, Hicaz narı, Nar, Limon, Erik, Papila, Çilek, Böğürtlen, Kivi , Karpuz, Kavun, Nektarin, Elma, Mersin Hurması, Arslan ağzı,Sardunya Galayör, Papatya, Begonvil, Portakal kadife, Çalı minesi, Zambak, Mercan, Gazanya, Kufea Çuha, Çin karanfili, Ayçiçeği, Kasımpatı, Zıpçıktı, Gül, Petunya, Aslan ağzı, Bodrum papatyası, Hurma, Japon Gülü, Oya ağacı, Fesleğen, Gece sefası, Piton,Likstirun, Çam var. Bayramda 1 hafta bahçemde olacağım. ( daha sonrada en erken 19 mayısta :-( ) bu süre zarfında neler yapmalıyım.Küçük bahçemde mümkün olduğu kadar çok bitkiyi denemek istiyorum.(1 yıl sonra emekli oluyorum bahçemle istediğim gibi ilgilenebileceğim ama bu süreyi bekleyecek sabrım yok ) Forumda sizlerden edindiğim bilgilere göre eylül ayında Ispanak, Marul, Roka, Tere, Dereotu Maydanoz, Kıvırcık, Lahana, pazı, bakla, biberiye, kekik, lavanta....vs ekebilirmişim.Bunların tohumlarını atmayı düşünüyorum. Gene forumdan öğrendiğim bilgilere göre geçen yıl ektiğim sebzeleri sökmem gerekiyormuş ama forumun bir yerinde de biber fideleri ertesi yıl tekrar verim verirmiş diye okudum.Neleri bırakıp, neleri sökmeliyim? Ayrıca bamya ve Limon’dan özendiğim sarmaşık yaseminide denemek istiyorum, bunlar için hangi ay uygun bilmiyorum. İlginiz için şimdiden teşekkürler.... |
![]() |
![]() ![]() |
|
|