View Single Post
Eski 06-10-2008, 15:59   #588
nergis06
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 12-08-2008
Bu nasıl hastalıkmış böyle, kafayı bahçe ile bozmuşsun diye oğlumun ve eşimin diline düştüm. Önceleri haksızlığa uğradığımı düşünüyordum ama sonunda hak verdim onlara. Sabahın 5 inde uykudan uyanıyor başlıyordum bahçeyle uğraşmaya, bahçeye ektiğim bitkilerden birer saksıda eve getirdim, onların gelişimlerini göremeyeceğim ya evde takip edeyim diye. Arabada zaten yer yoktu ayaklarımızın altında kucağımızdaki bitkilerin böcekleriyle birlikte Ankara’ya geldik. Eve geldikki kedi evi berbat etmiş temizlenmesi lazım, ertesi gün mesai var ütü yapmam, çamaşır yıkamam, yemek yapmam, ortalığı toplamam gerek ama ben ne yaptım çıktım balkona tam 4 saat bitkilerle uğraştım......
Bahçeme geldiğimde beni bir sürpriz bekliyordu. İşe yeni alınan bahçıvan ve eşi bahçeye sahip çıkmış benim için bahçemdeki reyhanları , ayçiçeklerinin koparıp kurutmuşlar. Bu arada bahçenizdeki sebzeleri yedik helal et dediler. Bunu duyunca çok sevindim hem bahçeme sahip çıkıyorlar hemde kendim yiyemesem bile yiyen insanlar var diye düşünerek elimde ne varsa ektim. Ben gelinceye kadar siz yiyin dedim. Roka, Ispanak, Maydanoz, Dere otu, Bezelye, Barbunya, Soğan, Marul tohumları ektim. İki çeşit daha begonvil aldık biri pembe ve beyaz aynı daldan açıyor diğeri sıklamen. Balkon çok güneş oluyor büyüyünce doğal gölgelik yapacak begonviller. Aloe vera ektim.Yasemin ektim. Zıpçıktıyı çoğaltmama gerek kalmadı bol miktarda temin ettim. Ankara’**** getirdim ama balkondamı bıraksam içeriyemi alsam bilmiyorum ?
Bir iki yere ektiğim zambaklar sebze bahçesini sarmıştı onları söküp arka bahçeye diktim. Reyhanlarda keza öyle onları seyrettim. Topu topu 20 metrekarelik bir sebze alanım var zaten.
Site bahçesinde bulduğum Lavantanın kurumuş çiçeklerini tohummu bilmiyorum biryerlere serptim ve kopardığım dalları ya tutarsa diye diktim. Ayrıca adını bilmediğim bitkiler ektim.

Hikmet bey ben ıspanak tohumlarını Praktikerden aldım. Kolaylıkla birçok yerde bulabilirsin sanırım.

nergis06 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön