Bu bayram anneler evde olmadığından gidecek yerimiz de yoktu, pijamalı bir bayram günü geçiriyoruz

Öğleden sonra miskin miskin oturmaktan sıkılıp sebze bahçemdeki domatesleri ve biberleri hazır toprak yumuşakken sökmek üzere kolları sıvamaya karar verdim. Biraz önce ancak içeri girebildim. Sökümleri yaptım, toprağı belledim. Kenarda duran gübre çuvalını kaldırınca altında kış uykusuna yatan yavru yılan gördüm. Hem korktum hem de fotoğrafını çekmek istedim. 2 dakikada fotoğraf makinamı aldım ama o kadar derin uykuda gördüğüm hayvan gitmişti.
Bellediğim toprağı tırmıkla düzeltip, marul, göbek salata (atom da deniliyor galiba), ıspanak, turp (geç kalmış olabilirim), havuç (zamanı olmayabilir), dereotu tohumlarını ektim. Tere ve Roka tohumu elimde kalmamış alır almaz ekeceğim. Maydanoz da ekmek istiyorum. Bu arada yaz başı fidelerini diktiğim Karalahana fidelerini nihai yerlerine diktim. Bir kök olan Enginarım yanlarından bir çok sürgün vermişti zamanı mıdır bilmiyorum ama kökünü çıkarıp sürgünleri ayırdım ve diktim. Eğer yaşarlarsa toplam 5 Enginarım oldu. 3 kök olan pazı da aynı çilek gibi sürgünler vermişti kesip diktim, tutar mı bilmiyorum.