![]() |
|
![]() |
#722 | |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#723 |
Moderatör
|
Salatalık suyu sever, meyveye döndüğünde de hemen hemen hergün su veriyoruz. Suyu verirken damlalıkları köke çok yakın döşemiyoruz. Domateslerde durum böyle değildir ama, sulamaya dikkat etmek gerekir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#724 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 07-07-2011
|
Herkeze merhabalar arkdaşlar bu senebalkona turşuluk salatalık tohumdan ektim çok gusel buyudu çiçekler verdi meyve şeklini aldı sonra kokten saararmaya basladı ve olmek uzre budama yaptım toprak ekledim ama fayda olmadı bu saatten sonra yapılıcak birsey varmı bilmiyorum yardımlarınızı bekliyorum herkese selamlar ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#726 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 02-07-2012
|
gölgede kalmis onun icin üzülme sonra cok cicek acicak |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#728 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-07-2010
|
saksıda meksika mini salatalık yetiştirmeye çalışıyorum. ancak küçük salatalıklar bir süre sonra kuruyup dökülüyorlar. henüz ürün alamadım. Sebebi ne olabilir acaba? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#729 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2009
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#730 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-06-2012
|
halil bey gübre şerbeti ile ilgili şöyle " http://www.agaclar.net/forum/1004054-post71.htm " bir sorum var. cevaplarsaniz cok sevinirim. halil bey konuyla ilgili yazmis olduğundan ona sordum. bilgisi veya fikri olan herkesten cevap başımın üstüne. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#732 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-01-2010
|
bahçeden %100 naturel
ben artık salatalık domates fasulye ve biberlerimi hasat etmeye başladım.o kadar zevkli bir meşguliyetki günlük stresimi ve negatif yüklerimi tamamiyle ortadan kaldırıyor..keşke işi gücü bıraksak ve doğal yöntemlerle işeltilen tarım ziraat işletmeleri kursak ne hoş olurdu.... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#733 |
Ağaç Dostu
|
Çiçek açtı/acmadı , meyva verdi / vermedi derken meyva verdi hatta iki tanesini tohum için ayırdım. "Bursa'da Zaman"'ı fazla uzatınca bu zavvalı bitki hayli sıvı kaybı yasamış. Dirilir mi bilmiyorum, tek dileğim tohumluk meyvelerin olgunlaşma fırsatı bulması ... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#734 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-06-2012
|
tohumluk biraktigim salataliklarin tohumlarini seneye dikmek amaçli çikarmak icin ozel bir yontem var midir? benimki yaklasik 2 aydir dalindaydi 25 cm boy 6-7 cm çap, iyice sarardi. 1 hafta once kopardim.guneste duruyor. ne yapmali direk kesip tohumlari cikartayim mi. kurutayim mi. kenarda daha beklesin mi, var mi bir bilen. daha once tohumdan hiyar yetistirdim ama hic hiyardan tohum yetistirmemisim onu anladim. hiyarlik iste... Düzenleyen antihistaminik : 12-09-2012 saat 03:08 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#735 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-10-2012
|
Re: v
Bu yıl ektiğimiz fideler nihayet ürün verdi.. Tazecik salatalıkları her sabah kucak dolusu toplamak nasıl keyifli bilemezsiniz ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#736 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-10-2012
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#737 |
Ağaç Dostu
|
kesinlikle size katılıyorum..ben şu yaşıma kadar bu seneki gibi lezzetli domates yediğimi hatırlamıyorum..Sadece yıllar öncesinde küçükken köye haftalık gidişlerimizde babannemlerde yediğim domateslerin tadı biraz andırıyordu..Ama çarşı pazardan aldıklarımız mümkün değil yanlarına bile yaklaşamıyorlar...Mükemmel bir his..Ne yazıkki geçen hafta bende son hasatları yaptım..Artık seneye kısmetse yeniden başlayabiliriz... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#738 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 22-05-2012
|
Alıntı:
![]() ![]() kahvaltı için birde tavuk olsaydı tam organik yaşıyacağız ama tavuklar çiftlikte oluncada yumurtada öyle oluyor işte |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#739 |
Ağaç Dostu
|
islam joker seni tebrik ederim..bizim köydede naneden maydonoza dereotundan hemen her saydığına kadar yetişiyor ve ben özellikleyanmış hayvan gübresi ile yetiştiriyorum..inanki tadı gerçekten çok ama çok farklı..bunu söylerkende mühendis kimliğimle söylüyorum çünkü teknik olarka bakmaya alışmışım sanırım meslek icabı..hani kendi elim değdi diye demiyorum emin ol.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#740 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 22-05-2012
|
justice abim bende elektrik mühendisi olma yolunda giden bir öğrenciyim ekstra hobilerimiz yok böyle yeşillikle uraşıyorum vede ben öyle bol alanı olan köylerde değil istanbulda kullanmadığımız kaba haldeki daireyi, yapana kadar böyle değerlendiren biriyim 4 pencere önünde toprakları koydum onlarla yapıyorum birşeyler aslında bu yaz başladık asıl yaza doğru ne kadar becerikliyiz ve bu alanda ve güneşle nekadar verim alabiliyorum bakalım görücez,sizin gibi köy ortamında yaşayan biri olsaydım epey doğal yaşardım ama kısmetimiz değilmiş bizde istanbul gibi bir alanda bunlarla yetinicez tabi bu da yeter sonuçta elimizden gelenin en iyisini yapmış olucaz birde hayatta keşke demek istemeyenlerdenim böyle birşeyler yapmaklada bunların tadını çıkartmış olduk... gübre konusunda bimde geçen gördüm hazır gübre satılıyor ama bende kimyasal bulaştırmak istemiyorum onun yerine evde mutfak atıklarından çıkan atık suyunu şimdilik poşaltıyorum topraga bunuda neye göre yapıyorum dersniz,evimizin dibinde 2 ağaç var belediye dikti birinin dibine komşular çöp koyuyor bizim kapı dibindekine ise koyulmuyor bu çöp konan gürleşti gövdesi kalınlaıştı bizimkisi çılız kaldı dedik çöpten oluyor sonrasında benimde böyle birşey aklıma geldi böyle yapıyorum |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#741 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 25-12-2011
|
Salatalık yetiştiriyorum. Yaprakları delik gibi ne yapmalıyım |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#742 |
Ağaç Dostu
|
sayın islam joker tebrikler..ev ortamında kompost yapmaya başlamışsınız anladığım kadarıyla..yalnız olumsuz etkilerin yaşanmaması için tam ayrışmadan bitkilere vermemenizi tavsiye ederim..bu arada bende köyde yaşamıyorum sadece haftada 1 kez yaklaşık 30 km ötedeki baba ocağına gidebiliyor ve haftadan haftaya bahçede kendi çapımda kabak,domates,hıyar,biber,üzüm,erik,kudret narı,ayçekirdeği gibi sebzeler ekiyorum..hatta balkonumdada avokadodan horoz ibiğine domatesten himalaya sedirine limondan portakala bir çok fide yetiştiriyorum..hatta geçen senelerde italya seyahatimde manavdan aldığım üzüm çekirdeklerinide yanımda getirerek çimlendirmeyi başardım ve şu an 10 cm boya ulaştılar..yani demem o ki içinizde toprak-doğa ve yeşil sevgisi varsa şartlar hiç önemli değil..sokaktan bulacağınız bir yoğurt kabı kola şişesi **** farklı bir materyalden az bir toprakla türlü bitkiler yetiştirebilirsiniz..inanın ben bir çekirdeğin çimlenip toprak yüzeyine çıkma aşamasını görebilmek için hala defalarca denemeler yapıyorum..umarım sizde başarılar elde edersiniz..bu arada bonsai çalışmalarıda yapıyorum inşallah burdan ilerde paylaşma imkanı bulurum.. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#743 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2012
|
Zaman ekim zamanıdır, tohumlar toprakla buluştu ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#744 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 12-07-2012
|
Kısmetse benimkiler de Cuma günü torf ile buluşacakIar ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#745 |
Ağaç Dostu
|
Haydi hayırlı Cumalar diyelim o zaman ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#746 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 12-11-2012
|
salatalıkları ay başı gibi ektim havaların çok soğuk gitmesi nedeni ile pek bir hareket yok çimlenmeler yeni yeni başladı desem yeridir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#747 |
Ağaç Dostu
|
Geç olsun güz olmasın diyelim .. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#748 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 12-11-2012
|
dışarıda tuttuğum tüm tohumları ve filizlenen çimlenen kapları bugün içeri aldım. Haftasonu itibari ile kar bekleniyor istanbulda hava soğuk donacak yoksa mahsul alamadan tümn fideler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#749 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 19-03-2013
|
*** oguz han ben saksıda 2 senedir yetiştiriyorum denemei tavsiye ederim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#750 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 29-03-2013
|
selamlar ilk mesajım. bugün 10 kg torflu toprak alıp ikiye bölüp iki saksıya üçer tane aralıklı olarak tohum ektim,şu anda salonda cam kenarında duruyorlar ancak okuduklarımdan anladığım kadarı ile bu toprak yetmiyecek büyüyünce filiz verince her birini on kg lik saksılara ekeceğim, bizim sitenin bahçesinden toprak çalıp, elimdeki torflu toprak ile birleştirsem ara sırada güvercin gübresi accık accık koyarsam ve balkondan tavandan aşağı doğru iplik sarkıtıp güneş, su dengesini kurup zararlı haşarat ile mücadeleyi de başarabilirsek ürün alacağız galiba ![]() Not: daha önce hiç bişey yetiştirmedim tamamen bu siteden okuduklarım ile yola çıktım başarıp başaramadığımı hep birlikte göreceğizz ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|