View Single Post
Eski 19-11-2012, 10:40   #742
justice
Ağaç Dostu

justice's Avatar

Giriş Tarihi: 06-01-2010
sayın islam joker tebrikler..ev ortamında kompost yapmaya başlamışsınız anladığım kadarıyla..yalnız olumsuz etkilerin yaşanmaması için tam ayrışmadan bitkilere vermemenizi tavsiye ederim..bu arada bende köyde yaşamıyorum sadece haftada 1 kez yaklaşık 30 km ötedeki baba ocağına gidebiliyor ve haftadan haftaya bahçede kendi çapımda kabak,domates,hıyar,biber,üzüm,erik,kudret narı,ayçekirdeği gibi sebzeler ekiyorum..hatta balkonumdada avokadodan horoz ibiğine domatesten himalaya sedirine limondan portakala bir çok fide yetiştiriyorum..hatta geçen senelerde italya seyahatimde manavdan aldığım üzüm çekirdeklerinide yanımda getirerek çimlendirmeyi başardım ve şu an 10 cm boya ulaştılar..yani demem o ki içinizde toprak-doğa ve yeşil sevgisi varsa şartlar hiç önemli değil..sokaktan bulacağınız bir yoğurt kabı kola şişesi **** farklı bir materyalden az bir toprakla türlü bitkiler yetiştirebilirsiniz..inanın ben bir çekirdeğin çimlenip toprak yüzeyine çıkma aşamasını görebilmek için hala defalarca denemeler yapıyorum..umarım sizde başarılar elde edersiniz..bu arada bonsai çalışmalarıda yapıyorum inşallah burdan ilerde paylaşma imkanı bulurum..

justice Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön