agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Sebzeler
(https)

Beğeni Düzeni223Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 17-04-2017, 19:46   #1
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 11-02-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi computerboy Mesajı Göster
arkadaşlar bu sene bende denemeyi düşünüyorum ilginç bir yöntem gibi geldi bana da. merak ettiğim asıl soru bu baklaları biçme olayına tam anlam veremedim. biçme derken sadece gövdenin toprağa yakın olan kısmından mı biçme yapılacak kökler toprakta kalacak. yoksa köklerle birlikte topraktan çekip çıkarılacak mı? buraya bir açıklık getirebilir misiniz?
Yeşil gübre amaçlı, baklagil bitkileri köklerinde nodozite bakterileri geliştirir. Bu bakteriler toprağa azot sağlar. Bitkinin tamamı toprağa karıştırılır. Serada ise, toprağa yazın mısır ekilir ve belirli bir boya gelen mısır bitkileri toprağa karıştırılır. Mısır ekilmesinin nedeni, yaz sıcağında sera içerisinde hayatta kalabilen tek bitki olmasıdır. Bu işlemler toprağa organik madde kazandırmak amacı güder. Organik madde toprağın fiziksel yapısını düzenler (mesela, toprak daha hava geçirgen bir hal alır).

glgn ve Musa Gündoğan beğendi.
Doku_Kültürcü Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-04-2017, 08:07   #2
Ağaç Dostu

Musa Gündoğan's Avatar

Giriş Tarihi: 21-11-2014
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Doku_Kültürcü Mesajı Göster
Yeşil gübre amaçlı, baklagil bitkileri köklerinde nodozite bakterileri geliştirir. Bu bakteriler toprağa azot sağlar. Bitkinin tamamı toprağa karıştırılır. Serada ise, toprağa yazın mısır ekilir ve belirli bir boya gelen mısır bitkileri toprağa karıştırılır. Mısır ekilmesinin nedeni, yaz sıcağında sera içerisinde hayatta kalabilen tek bitki olmasıdır. Bu işlemler toprağa organik madde kazandırmak amacı güder. Organik madde toprağın fiziksel yapısını düzenler (mesela, toprak daha hava geçirgen bir hal alır).
Sayın doku_kültürcü söylemiş olduğunuz bilgiler bu türden yeni başlayanlar için çok faydalı. asıl merak ettiğim kısım ise bu bitkileri kestikten sonra yeşil kısımlarını toprakla karıştıracağız. buraya kadar olanı anladım lakin kök kısmınıda çıkarıp parçalayıp öyle mi atmalıyız? bu kısmı tam anlayamadım. yoksa bu kökler toprak altında hiç çıkarılmadan kalmalı mı?

Musa Gündoğan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-04-2017, 12:47   #3
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 11-02-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi computerboy Mesajı Göster
Sayın doku_kültürcü söylemiş olduğunuz bilgiler bu türden yeni başlayanlar için çok faydalı. asıl merak ettiğim kısım ise bu bitkileri kestikten sonra yeşil kısımlarını toprakla karıştıracağız. buraya kadar olanı anladım lakin kök kısmınıda çıkarıp parçalayıp öyle mi atmalıyız? bu kısmı tam anlayamadım. yoksa bu kökler toprak altında hiç çıkarılmadan kalmalı mı?
Çıkartmanıza gerek yok.

Doku_Kültürcü Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Etiketler
kompost, permakültür, sebze adası

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 13:57.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025