![]() |
|
![]() |
#121 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-04-2007
|
Bu da benim balkabağım. İyiki dev balkabağı değil yoksa burada kimi bulurdum iki tane şahit ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#125 |
agaclar.net
|
Ben ne zaman görürüm bilmiyorum. Bu yüzden bir şey diyemiyorum... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#128 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 26-01-2007
|
arkadaşlar selam ilk defa yazıyorum çünkü üye olmama rağmen burayı az evvel gördüm. sizlerden habersiz ben de Burhaniye/Balıkesir de yetiştirdim bu sene. 24 kg lık 2006 mahsulü bir kabak tan aldığım çekirdekleri hem bir grup kurup 70 ten fazla kimseye yolladım geçen ilkbahar da hem de kendim diktim. ulaştığım max. 34,7 kg çevresi 144 cm yüksekliği 85 cm toplam 14 tane 10 kg min. seneye daha büyüğünü yetiştirmek elbette arzum. yaptığım hataları yanlışları en kısa zamanda toparlıyacağım. birbirimizle paylaşırız umarım. aşşağıdaki linklerde resimlerim var. http://picasaweb.google.com/ahmetcay...antPumpkin2007 http://picasaweb.google.com/ahmetcay/MahsulErnte sevgiyle kalın ahmet f. çayıroğlu |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#129 |
Ağaçsever
|
Yazım hataları afola ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#130 |
Ağaç Dostu
|
Hoş geldin Capitano. ![]() Sen ürünü kaldırmışsın anladığım kadarı ile. Ben henüz kaldırmadım. Ortalama ağırlıklarının 15-20 kg civarında olacağını sanıyorum. 2 dönümde 4 ton civarında ürün çıkacak gibi. Resimlerinden gördüğüm, sende mozaik virüsünten nasibini almışsın. 117 nolu mesajda bana önerilen bir reçeteyi yazmıştım. Kendimizi kısaca tanıttığımız bir başlığımız var. O başlığada uğrarsan seviniriz. Aramaman için linkinide vereyim. Link: Yeni gelen arkadaşlar Ayrıca forumda yazarak iletişim kurduğumuz için, imla kurallarına elimizden geldiğince dikkat ediyoruz. Bizimle aynı özeni göstereceğin için teşekkür ederiz. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#131 |
Ağaç Dostu
|
Dün geldi. Kabakların durumunu beğendi. Birbirimizle tohum takası yapmak için sözleştik. ![]() Tarlayı gezerken gördüm. Kırılan Dill's yeniden meyve bağlamış. Ama sezon bittiği için çok fazla bir büyüme yapamayacak. Şu anda 7-8 kg. Fakat onu tohumluk olarak bırakmayı planlıyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#133 |
Ağaç Dostu
|
capitano, fotoğraflar çok güzel. Ellerinize sağlık. Aslında benim merak ettiğim bir soru var arkadaşlar. Bu dev bal kabaklarının her türüyle kabak tatlısı yapılabilir mi? Tatlı dışında nasıl tüketiliyor? Capitano'nun fotoğraflarındaki o güzel kabakları satıyorlar mı? Satıyorlarsa kim hangi amaçla alıyor? ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#134 |
Ağaçsever
|
Beyaz uzun kabak "spagetti kabağı", pişince spagetti gibi servis yapılıyor, ince uzun. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#135 |
Ağaçsever
|
Dev kabaklardan faydalanma şekilleri : 1. Pumpkin pie (kabak tatlısı USA vari) 2. Yemek olarak, antep kabağı gibi, nohutlu naneli 3. Oyularak cadılar bayramında süs için 4. Ve tabiiki kim en büyük yetiştiricek diye. En büyük yetiştirenin kabağının tohumları iyi para ediyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#137 |
Ağaçsever
|
Arkadaşlar Sizin Forum Kuralları nı okudum, geç de olsa. Ama bana biraz ters geldi. Nedeni de herhangi bir hakaret veya benzeri sözler olmadıktan sonra ben küçük harf **** büyük harfle başlamışım, söylermisiniz kim alınacak. O yüzden bana müsade. 1952 doğumluyum ve kimseden herhangi bir talimat alarak mesaj yazmam. Sizlere saygısızlık sayabileceğinizden bu sefer de istediğiniz gibi yazdım. Ama bana müsade. Sizlere imla kurallarına ve de Büyük harflere dikkat ederek bol sohbetler. Benle paylaşmak isteyenler xxxxxxxx adresinden bana ulaşabilirler. Büyük Küçük harf farketmez. Sevgiyle Kalınız Ahmet Düzenleyen malina : 18-09-2007 saat 21:14 Neden: Bu forumun paylaşımda bulunmak için size aracı olmasını da beklemeyin |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#138 | |
agaclar.net
|
Alıntı:
Bu forumda Türkçe yazışıyoruz. Öyle seçmece yapmak yok. Siz büyük harf yazmazsınız, diğeri yumuşak g kullanmayı sevmez başka biri yaw demekten hoşlanır... Bunun bir sınırı var mı? Siz de sevgiyle kalınız ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#139 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 20-09-2007
|
Selamlar, Yukarida resimlerin birinde kabaklarin altına tahta koyulduğunu gördüm. Bu çürümemesi açisindan şart mıdır? Cevap evetse nezaman koymamiz uygun olur? Murat Uysal 1976-İstanbul |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#143 |
Ağaç Dostu
|
Bu resimde görülen tüm kabaklar ve yarışmaya soktuğum kabak, ayrıca Selahattin Yılmaz'ın dağıttığı fideler, bir kabaktan çıkan tohumlar. Fakat tohumlarımız F1 olmadığı için, türde açılmalar yapıyor. Hatta yarışmaya soktuğum kabağın yetiştiği bitkide ikinci bir kabak var ki, rengi turuncu. Yani aynı kökte farklı renkte meyveler veriyor. Şu anda tarla gök kuşağı gibi. En sağda olan gibi çizgililer var, yarışmaya soktuğum gibi düz renkli var, yeşil - kırmızı, turuncu - kırmızı alacalılar var. Çeşit çeşit. Şu ana kadar 3 adet farklı desende kabak kestim, yedim. Hepsinin kokusu kavun gibi, rengi turuncu, kabuğu nispeten daha ince, pişmesi hızlı. Ve en önemlisi oldukça lezzetli. İlk mesajımda anlattığım gibi, bu türü birisi Yunanistan'dan getirmiş. Tohumları aldığım hanımdan, dağıtacağım diye söz vererek almıştım. Sanırım sözümü tutabildim.Seneye bu tür için hedefim 100 kilo. Ayrıca Amerikan kabağı türünde de çalışmalarım olacak. O tür ise çok lezzetli, çok fazla büyüyebiliyor. Amerika'da ve İngiltere'de yetiştirdikleri 600-700 kiloluk kabaklar bu ırk. Fakat şöyle bir dezavantajı var, çok su salıyor. Şekerde 1 saat beklediği halde o kadar su saldı ki, kabak tatlısı mı yiyorum, kabak kompostosu mu yiyorum anlayamadım. Denilenlere göre fırında pişirmek gerekiyormuş. Kabuğuda elma kabuğundan farksız. #134 nolu mesajda kırılan Dill's Atlantic giant ırkını görmek mümkün. onun tohumunu alamadım ama kardeşininkini aldım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#145 |
Ağaç Dostu
|
Açıklama için teşekkürler Todor. Bazı balkabakları pişerken çok su salabiliyorlar. Suyu gidene kadar ocağın altını iyice açmak gerekiyor. Suyu azalınca kısıp için için pişirip, reçel gibi olunca güzel oluyor ![]() ![]() Seneye ben de yetiştirmek istiyorum. Artık ne kadar büyürse.... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#146 |
Ağaç Dostu
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#147 |
Ağaç Dostu
|
Kabakları bugün hasat ettim. Hasat raporu: . 400 kg eşe dosta dağıtılan . 51 kg toplantıda kesilen . 30 kg toplantıda yenilen .200 kg kendime kışlık ayırdığım .500 kg fare zararı (kabuğu delmişler, içlerinden çekirdeklerini çalmışlar) 4000 kg ambara yığdığım Toplam ürün 5000 kg yaklaşık dönüme verimi 2500 kg |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#150 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-02-2008
|
sayın todor elinizde dev kabak toğumlarından var ise birkaç adet gönderirseniz çok memnun olurum saygılar. epsody |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|