agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Sebze Yemekleri
(https)




Beğeni Düzeni14Beğeniler
  • 1 Gönderen berduray
  • 1 Gönderen seleste
  • 1 Gönderen seleste
  • 1 Gönderen ebrub
  • 1 Gönderen Nerkol
  • 2 Gönderen füsunANK
  • 1 Gönderen nerimos19
  • 1 Gönderen acemifüsun
  • 1 Gönderen yigit666
  • 1 Gönderen üzüm
  • 1 Gönderen hosseda
  • 1 Gönderen Çamfıstığı
  • 1 Gönderen mustafaydn78

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 22-11-2008, 21:05   #3
Ağaç Dostu
 
ebrub's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-09-2008
Şehir: adana
Mesajlar: 130
Galeri: 2
Urfa Kazan Kebabı

Bir patlıcan yemeği de benden, Urfa yemeği diye ögrenmiştim. Patlıcanları verev verev (tam kopartmadan) kesiyoruz. Diğer tarafta kıyma, doğranmış yeşil biber ve soganları yogurarak basit bir köfte yapıyoruz. Dilimlerin arasına bu köfteleri yerleştiriyoruz. Buna lezzet versin diye birkaç tane de domatesi, patlıcanları kestiğimiz gibi verev kesiyoruz yine tam kopartmadan. Yaptıgımız köfteleri, patlıcan ve domateslerin verev boşluklarına koyuyoruz ve geniş bir tencereye bunları diziyoruz.

Üzerlerine, yağ gezdiriyoruz, su ve salçayı karıştırarak hazırladıgımız salçalı sosu döküyoruz ve maydanoz koyuyoruz birkaç dal.

Kısık ateşte ağır agır pişecek. Salçalı sosun bol olması ve patlıcanların bu sosun içinde pişmesi lezzeti arttırıyor. Afiyet olsun...

mrduran beğendi.
ebrub Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 07:12.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025