agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Sebze Yemekleri
(https)




 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 17-03-2010, 12:21   #5
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 25-07-2004
Şehir: Adana
Mesajlar: 3,563
Galeri: 270
Fırında patates topları

Ingrid Hoffmann diye bir ablamızdan uyarladık bu tarifi
Onun yaptığı çok sade geldi biz de biraz baharatlı yaptık

Ana malzemelerimiz:
-Patates 3-4 adet orta boy, ya da istediğiniz kadar
-Ekmek kırıntısı (etimek kullandım)
-Kaşar peyniri
-Maydanoz, dereotu
-Baharatlar (tuz,kimyon,pul biber, karabiber)

Patatesleri iyice haşladıktan sonra eziyoruz. İçine çok az tereyağ ve baharatları atıp yoğuruyoruz. Maydanoz ve dereotunu da küçük doprayıp eklıyoruz bu karışıma.

Diğer taraftan kaşar peynirlerimizi küçüp küpler halinde doğruyoruz.

Ekmeklerimizi blendırdan geçiriyoruz (çok un haline gelmesin ama çok da iri taneli kalmasın). Biz etimek kullandık, bayat ekmekler de olur sanırım, bir kaçını galete unuyla yapmayı denedik ama beğenmedik.

Patatesleri küçük toplar halinde yuvarlıyoruz içine bir küp (ya da dökdörtgen artık nasıl şekil verdiyseniz) kaşar peyniri yerleştiriyoruz. Sonra, ekmek kırıntısına bulayıp fırın tepsisine koyuyoruz. (Ben fırın tepsisine yağlı kağıt serdim-kolay oluyor 175-180 derecede 15-20 dakika yeterli geliyor.

Sonuç çok eğlenceli, kuzenimin çocukları bayıldı (tabi pul biberden ağızları yandı biraz ) bence yapmaktan da keyif alabilirler

Üzgünüm yine resim yok

backyard Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 08:56.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025